GARLIC BREAD WITH MUSHROOM SOUP

Author : Cik Rose Cute | 8:29 PM | 10Total Comments |
Ha...aku copy resepi dari  Ratu Siput...Nampak cam sedap jer roti tue cicah gan soup....aku nak try buat hihihi Korang terliur tak....Waktu aku singgah blog Ratu siput terus aku teringin nak buat roti nie...




GARLIC BREAD WITH MUSHROOM SOUP
by izan

BAHAN UNTUK ROTI : 

4/5 keping roti potong gardenia
1 sudu kecik serbuk italian herbs
3 sudu besar butter/planta
2 biji bawang putih

CARA : 

1. rebus bawang putih hingga lembut kemudian tumbuk sederhana lumat.
2. campurkan/sebatikan bersama butter.masukkan serbuk italian herbs dan gaul sebati.
3. sapu pada roti.kemudian roti dipotong tiga bahagian (pakai kitchen scissor tu je).bakar selama 10-12 minit dengan kepanasan oven 180-200 darjah celcius (sebelum tu panaskanlah dulu oven tu ye cik kiah).

BAHAN UNTUK SUP CENDAWAN : 

2 peket sup cendawan campbells
400 ml air
1 sudu kecik lada sulah

CARA :

1. campurkan serbuk sup bersama air dan masak di dalam periuk.masukkan lada sulah.
2. kacau sehingga pekat dan mendidih.sedia untuk dimakan panas2 bersama roti bawang putih.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

10 comments:

  1. memang my feveret.sedapnya.terliur

    ReplyDelete
  2. nmpk mmg sedap gila.terliur..sup tu mmg peberet.:)

    ReplyDelete
  3. nak buat tapi malas. Nanti akak buat agi, kirimkan ke saya sket ek. HEHE

    ReplyDelete
  4. Tiba2 rasa lapar yg teramat sangat bila tengok gambar2 tu...


    Entri terbaru di blog JR:

    "Bunkface: Mengapa RTM Panik + Bangang??"

    ReplyDelete
  5. memula tgk dashboard ratu kan terus terpandang gambar first tu tau.trus pelik ni entry lama nape tetibe kuo.tak perasan lg gambo tu kat blog org lain.bis dh dkt satu pagi kan mata tak geti nak tido lg.mamai.trus klik.baru perasan tu blog cik rose.ehehe.mmg sedap roti tu lagi garing lg sedap.nak buat pun senang.butter lebih leh simpan dlm esbok takpe.nak guna trus sapu n bakar.tu pun idea dari izan.kalau tak ratu sndiri pun tak pernah terpikir nak buat.slalu dok bli garlic butter yg bli tu je.tp bezalah.buat sndiri ni lg sedap :)

    ReplyDelete
  6. wah...leh bkak kdai la cik rose..
    sy pun kdang2 gak wat sndri garlic bread..hehe..

    ReplyDelete
  7. wow sedapnya..dah lama x bt garlic bread sendiri :D

    ReplyDelete
  8. hye cik rose comeyyyyy.. boleh ambil blogger card untuk geng fiQ'Ra yer.. thankss :)

    http://fiqracake.blogspot.com/2011/12/pemenang-jacket-34-blogger-card-sudah.html

    atau

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.293937517313923.69944.257419187632423&type=1

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠