LUAHAN DARI SEORANG IBU...

Author : Cik Rose Cute | 9:54 PM | 19Total Comments |
AKU NAK KONGSI DENGAN KORANG.....PERASAAN SEORANG IBU KEHILANGAN ANAK....APABILA AKU MENBACANYA  N3  BELIAU ...BETAPA TERSENTUHNYA HATIKU....SEBAGAI SEORANG IBU .......KORANG BACALAH SENDIRI NUKILANNYA.....




dulu masa dalam pantang.. air mata ni.. susah sangat nak keluar.. aku fkir aku insan yang kuat... mampu memujuk husband suruh bersabar..bila dia menangis terlalu rindukan anak ibu.. mujahid...tapi aku...rasa tenang jer... tahlah.. rasa macam x der aper2 berlaku.. sedangkan waktu tue aku baru jer kematian seorang anak yang aku paling sayangi...

tapi kini... sejak masuk kerja.. hari2 air mata ni nak mengalir jer... tengok pada perkra yang mengingatkan sesuatu pasti mengalir air mata... bukan sebab xredha dengan pemergian anak ibu.. ibu redha nak.. tapi tahlah..nak wat cmner...dah air mata nak keluar.. biarkanlah ia keluar.. nanti ibu legalah lepas tue... dan ibu pasti akan menangis bila abah dah mula start bercerita macmner abah jaga mujahid dulu... ibu menangis sebab ibu sedih dengan keadaan abah.. walaupun ibu yang mengandungkan mujahid selama 9 bulan dibawa kehulu kehilir.. tapi ibu dapat tengok mujahid kejap jer.. x macam abah.. setiap masa dan saat memerhatikan tingkah laku mujahid.. sudah pasti dia x kan lupa sampai bila2...

kini, ibu dah faham perasaan abah kenapa abah selalu menangis.. ibu dah boleh selami perasaan abah... kenapa abah selalu menangis... rupa2nya begitu perit perasaan ini... rasa terseksa bila ditahan air mata ni....selagi air mata ini x keluar selagi itulah jiwa terseksa... dan akhirnya.. setiap hari... bila ibu drive kereta jer.. ibu pasti akan menangis.. hampir setiap hari.. ibu menangis bukan bermaksud ibu lemah... tapi sebab air mata inilah kekuatan ibu untuk ibu meneruskan liku2 kehidupan ini...semua perkra yang ibu lakukan pasti akan keluarkan air mata....hmmm...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

19 comments:

  1. tak dpt nk bayangkan perasaan ibu yg mengalami peristiwa kehilangan anak ni..huhu..sedey

    ReplyDelete
  2. takpe kak. teruskan menangis sebab pastu kak rasa krg sikit beban perasaan tu.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  3. @NasZ

    bukan akak orang lain...nie mesti tak baca dulu nie...

    ReplyDelete
  4. sedihnya. tak dapat bayangkan perasaan ibu tu macam mana. kalau saya sendiri, tak pasti cukup kuat tak nak terima dugaan macam ni

    ReplyDelete
  5. sedih kan..byangkan kalau kita kt tmpat beliau...


    cik rose dah try belum buat banner tu tulisan jadi bling2...wat kt photoscape..save banner tu 2 kali..jadikan tulisan lain2 kaler pastu gi kat animated gift..dia jadi la bling2..

    ReplyDelete
  6. antara perkara yg sy sgt takut..kehilangan org yg disayangi..

    ReplyDelete
  7. Kekadang bila kita nangis, akan hilang sedikit bebanan tu..

    ReplyDelete
  8. agak-agak ni lah yang mak saya rasa,,bila kehilangan dua orang anak,,,terima kasih kak kerana berkongsi,,

    ReplyDelete
  9. sedih..mesti mndatangkan bnyak impak terutama emosi terganggu bila kematian ank.

    ReplyDelete
  10. sian kat dia n hubby dia kan.. mmg sedihlah.. kalau kita pun xmustahil jd gitu...

    ni yg nk gi cium alisha lagi ni.. :-)

    ReplyDelete
  11. sedih jugak tapi dia akan ganti dgn sstu yg lebih baek lagi,itu pasti sis ...

    ReplyDelete
  12. arghhh sedihnya!!!!

    sy ni mmg kuat emo, msti smpai ke malam sya terbawak emosi ni...

    huwaaaaaaa....

    ReplyDelete
  13. betapa besar dugaan Tuhan terhadap hambaNya .. semoga kita tabah!

    ReplyDelete
  14. @mamaNoriz

    Ya ker mama noriz hihihi sama ler kita...

    ReplyDelete
  15. tak dpt nk bygkan perasaan dia kehilangan anak. if weols di tempat dia...baru weols terasa betapa sedihnya kan :(

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠