Tutorial :- Cara letak lagu dalam Blog

Author : Cik Rose Cute | 10:51 PM | 11Total Comments |
Hai!! setelah lama menyepikan diri..tiba2 terasa ingin buat tutor untuk korang yang belum tahu lagi...bagaimana cara nak letak mp3 dalam blog korang..kalau korang rasa nak letak la...ada orang suka blognya sunyi sepikan...kadang2 aku pun suka blog yang sunyi...kadang2 tue suka jugak dengar lagu kikiki...ikut mood...korang boleh tengok contoh kat atas tue ya...

First korang ikut tutor kat bawah..

1. Tengok kat mp3 atas tu then tekan kat SCM Music Player

2. Pastu tak payah sign in atau register, senang je kan?

3. Choose jenis skin y korang nak



4. Next, pilih Edit Playlist untuk tambah lagu


5. Nak senang bukak youtube, pastu copy link mv yang korang suka dan paste kat ruang yang disediakan di Edit Playlist

6. Next, tekan Configure Setting

7. Kalau nak autoplay tukar la *takdigalakkan*

8. Pastu nak ejas volume lagu bila ia mula-mula terpasang *Tiera buat low volume je supaya tak mengganggu*

9. Bila dah siap tekan done dan anda boleh copy html code yang disediakan.

10. Bukan Dashboard > Layout > Add Gadjet > Add html code > pastekan html code td > Save

11. Walaupun korang letak gadget tu kat mana-mana pun, ia tetap akan ikut setting anda tadi untuk letak kat atas atau bottom. *Tiera letak atas sebab senang nampak*

SELAMAT MENCUBA


Kredit SINI


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

11 comments:

  1. lebih sukakan fullmusik sebab scm player ni berat.. masa duduk dalam kolej dulu, mana2 blog yg ada scm player, confirm kena block!

    ReplyDelete
  2. Dulu selalulah letak lagu..
    skrang ni tak dah..hehehe

    ReplyDelete
  3. Tiera perasa Cik Rose copy dr blog Tiera sbb masih ada nama Tiera di bawah tu. Anyway thanks sbb kreditkan balik ke blog.

    ReplyDelete
  4. sesiapa yg suka lagu , leh la pasang ...

    ReplyDelete
  5. Biasanya jika buka blog terdengar lagu saya akan menutupnya kerana rasa sangat terganggu dan hilang konsentrasi....

    ReplyDelete
  6. tak berapa suka sebenarnya blog yg ada lagu ni.. hehe.. sebab suka buka banyak2 tab sekaligus.. dgr macam2 lagu, jadi mcm remix dah jadinya.. hehehe

    ReplyDelete
  7. BUI SUKA LETAK LINK LAGU DARI FULLMUSIK JER..

    ReplyDelete
  8. Nice tutorial. Oh cmtu rupanya nak ambik link mp3. Baru solehah tau :)

    ReplyDelete
  9. deqla setakat nih setia dgn gratisan music je la kak...huhu...

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠