Kolam Air Terjun Paling Bahaya Di Dunia

Author : Cik Rose Cute | 6:04 PM | 11Total Comments |
Victoria Falls di Zambia adalah tempat dimana terdapat kolam renang yang paling berbahaya di dunia. Secara semulajadi terbentuk Devil Pool, dekat tepi air terjun di Pulau Livingstone di Zambia. Apabila aliran sungai pada tahap tertentu, biasanya antara bulan September dan Disember, batu penghalang membentuk 'eddy' dengan arus minimum, membolehkan perenang yang berani untuk merasakan percikan air di sekitar zon selamat beberapa meter dari titik di mana cascades air di atas air terjun tersebut.











Berhati-hatilah .. beberapa laporan kematian telah dilaporkan ketika orang nekat telah menyelinap di atas batu penghalang.
menyeramkan aku tengok....tak sanggup nak mandi kat air terjun nie....

kredit sini


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

11 comments:

  1. salam cik rose yg cute,,hehe..m3h yg tengok ni pun seriau..byk lg tempat mandi yg lg best..citu jugak depa pegi..

    ReplyDelete
  2. tengok pun seram... huhu.. tapi tmptnya mmg menark betul...

    ReplyDelete
  3. Hui.. Scarynya.. Idokler teman nak mandi kat sini arus slow pun.. huhuhu..
    http://miezashaklee.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. uu..takutnya nur tgk..!
    mcm2 kemungkinan boleh jadi kalau mandi tebing tu..

    berani betul diorg...

    ReplyDelete
  5. Brenang pun x reti ni..mmg x pg la ni akk..hehe

    ReplyDelete
  6. agak2 berapa jauhla air yang turun ke bawah tu ek.. ngeri jer rasa.. sekali air pasang.. suma terbang bawah..

    ReplyDelete
  7. ish beraninya dorg mandi kat sini... errr.. seriau deqla tgk tau.. dah la gayat...huhu..

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠