24 November 2013

Pau Kacang Merah






400gm tepung pau
50gm gula halus
10gm yis
8gm baking powder
15gm shortening
200gm air
sedikit garam

1. campurkan yis dgan air
2. campurkan bahan2 lain dgan yis tadi gaul jadi doh
3. timbang 50gm setiap satu
4. biarkan 20 minit isikan inti
5. kukus sehingga masak



Resepi nie aku copy dari FB Roslina tak pernah buat pau...nanti nak cubalah hihihi

9 comments:

  1. Igtkan awak buat tadi. Hehehee. Nanti kalo menjadi share tawww

    ReplyDelete
  2. waaa.. sdapnye.. dh la lma x mkn pau.. huhu

    ReplyDelete
  3. Sedap mkn pau ni utk bekpes pagi2..
    Dedulu kecik2 mak saya rajin buat pau kecik2 comel..
    Berbijik2 selamat ke perot..
    Tq ye share resepi. Nanti bule try buat

    ReplyDelete
  4. Boleh nak niaga pau ni... hehehe... Thanks share cara buat...

    ReplyDelete
  5. kueh pau ni, mak nur selalu buat... :)

    ReplyDelete
  6. Nanti saye nak try la kak. Yemm

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠