400gm tepung pau
50gm gula halus
10gm yis
8gm baking powder
15gm shortening
200gm air
sedikit garam
1. campurkan yis dgan air
2. campurkan bahan2 lain dgan yis tadi gaul jadi doh
3. timbang 50gm setiap satu
4. biarkan 20 minit isikan inti
5. kukus sehingga masak
Resepi nie aku copy dari FB Roslina tak pernah buat pau...nanti nak cubalah hihihi
nyum2 sedapnyaaa..
ReplyDeleteIgtkan awak buat tadi. Hehehee. Nanti kalo menjadi share tawww
ReplyDeletewaaa.. sdapnye.. dh la lma x mkn pau.. huhu
ReplyDeleteSedap mkn pau ni utk bekpes pagi2..
ReplyDeleteDedulu kecik2 mak saya rajin buat pau kecik2 comel..
Berbijik2 selamat ke perot..
Tq ye share resepi. Nanti bule try buat
Boleh nak niaga pau ni... hehehe... Thanks share cara buat...
ReplyDeletewah bley buat sendiri ni...
ReplyDeletekueh pau ni, mak nur selalu buat... :)
ReplyDeletenk sket boleh kak? ;-)
ReplyDeleteNanti saye nak try la kak. Yemm
ReplyDelete