Cara pasang widget Recent comments dengan avatar (image profile) di Blogspot

Author : Cik Rose Cute | 8:17 PM | 9Total Comments |
Recent comments with avatar (image profile) seperti yang boleh anda lihat pada sidebar blog saya adalah widget yang sangat menarik. Widget tersebut kini memaparkan gambar avatar pemberi komen beserta dengan komen ringkas pada post yang berkaitan dalam Blogger.

Untuk memasang widget recent comment dengan avatar ini pada blog anda, sila ikut beberapa langkah di bawah.

Langkah 1

Log in blog > Dashboard > Layout > Add A Gadget. Seterusnya klik pada HTML/Javascript.

Langkah 2

Salin kod di bawah dan paste pada ruang Content HTML/Javascript (rujuk langkah 1).

<style type="text/css">
.recent-comment{
margin-bottom:3px;
padding-bottom:2px;
background-color:#FFF;
border:solid #ddd 1px
}
.recent-comment-ico{
height:26px;
width:26px;
background-color:#FFF;
border:solid #ddd 1px;
float:left;
margin:2px 6px 0px 2px;
padding:2px
}
.recent-comment-body{
padding:3px;
font-size:11px
}
.recent-comment a,.recent-comment a:hover{
font-weight:bold;
font-weight:11px
}
</style>

<script src='http://javscript-code.googlecode.com/files/recentcommentavt.js' type='text/javascript'></script>

kredit Sini


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

9 comments:

  1. Tgk cod tu pun sya dah pning akk..mmg kna bg akk buat je la..hehe

    ReplyDelete
  2. wah cik rose memang mantap tau....
    makseh tutorialnya...:)

    ReplyDelete
  3. alamak.. memang fail bab2 edit blog ni.. hikhik..

    ReplyDelete
  4. deqla dah ada widget ni.. tp org lain yg tlg pasang. haha

    ReplyDelete
  5. Mm..akakpun tak paham..Tp sapa yang rajin dan minat boleh buat

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠