ANDRIAN SHAH Penyanyi Cilik Tahun 80an

Author : Cik Rose Cute | 2:22 PM | 21Total Comments |
Assalamualaikum...

Tiba2 teringat  lagu "Sayangi Daku (1987)" nyanyian dari seorang penyanyi yg bernama ANDRIAN SHAH,kecik2 dulu selalu nyanyi...bila nyanyi lagu nie...terus teringat dan rindu dekat ayahku hehehe...Almaklumlah ayah dan mak aku berpisah waktu aku berumur 5 tahun sehingga aku dah kawin baru jumpa balik ayah aku...cuba korang bayangkan..lama tak?..Kalau dengar lagu nie memang sedih tau...





Andrian Shah Andy, merupakan artis paling muda yang pertama menerima gold disc dalam usia baru tujuh tahun. Anugerah tersebut diterimanya berikutan kejayaan album sulungnya berjudul Sayangi Daku yang terjual melebihi 40,000 unit di bawah syarikat rakaman NSR.

Orang yang bertanggungjawab membawa kejayaan Andrian ialah bapanya sendiri, Andy Yunus yang bertindak selaku penerbit album. Selain itu, Andy juga telah mencipta beberapa lagu termasuk lagu Sayangi Daku yang menjadi hits dalam sekelip mata.

Andrian selepas itu masih aktif dalam seni suara dan telah menubuhkan sebuah kumpulan yang diberi nama N'Rian band dengan lagu hits 'Maafkan Sekali Lagi'. Bagaimanapun, kumpulan tersebut yang terpaksa bersaing dengan beberapa kumpulan popular lain akhirnya terus senyap begitu sahaja.


Story copyright: myartis.com


Aku tak tahu sekarang ke mana Andrian Shah menghilang...tiba2 rindu kat dia...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

21 comments:

  1. rasanya xdek lagi artis bleh pecah rekod nie..
    7 tahun dah pandai nyanyi.
    shark x knal dia:(
    kene research nie.

    ReplyDelete
  2. dia btl2 nangis ke kak masa nyanyi?

    ReplyDelete
  3. Diana pn rindu nak dgr suara dia...

    ReplyDelete
  4. ermm... xknal lak...
    tp pndai la die nyanyi w/pun kecik lg time tue

    ReplyDelete
  5. Ya lah. Dah kerja besar2 agaknya dia...

    ReplyDelete
  6. Oh Ayah dan Ibu Ku
    Tidakkah Kau Merasa Rindu...

    Hahaha.... selalu nyanyi lagu ni bila duk hostel dulu... sedih wooo

    ReplyDelete
  7. @Cik Cammy Lia

    waktu dia nyanyi memang dia nangis betul2...

    rindu dekat penyanyi nie...

    ReplyDelete
  8. Masuk part chorus tu baru Mieza perasan pernah dengar lagu ni masa kecik2 dulu.. Huhu.. Sedih plak dengar balik.. T_T
    Mieza Suri Shaklee

    ReplyDelete
  9. mana dia pi sekarang ni ye? tenggelam terus...

    ReplyDelete
  10. hehehee..tak kenal..sy pun kecik agi time tu..cuma kenal raja ema jee..muhahahaaaa

    ReplyDelete
  11. sedih pulak dengar lagu ni..layan dulu jap...

    ReplyDelete
  12. yela.. skerg ni dah senyap pulak dia.. kumpulan tu entahkan ada lagi ke atau berpecah..

    ReplyDelete
  13. waktu lagu ni keluar..nur kecik lagi time tu,.xsekolah lagi kot..mmg sebak je bila dgr lagu ni..

    ReplyDelete
  14. Ingt penyanyi ni..pling x lupa lagu sambal belacan..hihi..

    ReplyDelete
  15. Lagu "jangan pergi" loka band tu andrian yg tulis..

    ReplyDelete
  16. Lirik lagu "atas nama cinta" flop poppy pun andrian yg tulis..

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠