Tip Menarik Untuk Bermake-up

Author : Cik Rose Cute | 1:53 AM | 47Total Comments |

Sekadar gambar hiasan.
Bersolek atau bermekap memang mengambil masa yang panjang. Tetapi, bagaimana kalau anda hanya ada masa lima minit?
Tip berikut boleh membantu anda tampil menawan:
1. Pakai pelembap ke seluruh wajah. Selepas seminit, sapukan alas mekap (foundation) secara tipis dan ratakan dengan menggunakan span bersaiz besar.
2. Tidak perlu pakai bedak. Terus kenakan pemerah pipi, tetapi jangan gunakan yang berbentuk krim kerana jenis ini mengambil masa lebih panjang.
3. Untuk mata segar menawan, jangan lupa pakai maskara.
4. Pakai penggaris mata berona hitam atau coklat tua.
5. Akhir sekali pakai gincu bibir dengan bantuan berus kecil kerana cara ini boleh membuatkan warna gincu lebih tahan lama.
Kredit Rentak Artis

My Note:Bersolek lebih sederhana lagi menarik...

Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00  


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

47 comments:

  1. tips bagus... tp jaa xleh nk tggl bedak, walau nak cepat pon, letak gak walau pon secalit..hee...

    ReplyDelete
  2. nak belajar pakai eyeliner nih...

    ReplyDelete
  3. tips yg ringkas tapi menarik.

    tp kan... dah lama tak solek2 lah cik rose...hehe...

    ReplyDelete
  4. sy selalu sesimple mcm tu..he

    ReplyDelete
  5. saya tak pandai make up,cuma pakai pelmbap muka,bedak ngan lip gloss je

    ReplyDelete
  6. tq for sharing cik rose, mmg tak elok make up tebal2 kan, nipis untuk nmpk natural

    ReplyDelete
  7. tips yang sangat2 berguna.. simple dan cepat..

    ReplyDelete
  8. terima kasih tips ni dear.. :)

    tapi make up saya lagi simple just sapu sunblock dan oles lips ice je sikit..tadaaaa..siap..simple kan?hehehe.

    ReplyDelete
  9. solek tebal sgt nnt nmpk patung sgt....hihihi..yg nipis2 ok...tak la nmpk pucat :)

    ReplyDelete
  10. yeszaa sgt mudah dan simple..tq for sharing thissss kak rose ;))

    ReplyDelete
  11. Dah beranak pinak ni dah malas nak bermakeup beriya..kalau kuar cuma tempek bedak dengan lipstik jer!

    ReplyDelete
  12. jenguk2 blog akk..nnti sy bgthu akk klau nk design blog..cntik blog akk

    ReplyDelete
  13. Falsya jarang sgt makeup..makeup pun kalau ade ape2 occasion mcm wedding..tp kalu makeup mmg yg light2 je..xsuke makeup heavy..;)

    ReplyDelete
  14. suka mekap simple bila keluar dgn huby sahaja...kalau tak mmg tak mekap..selebihnya..memang pakai bedak n gincu jer kat rumah..ehe....siyes tak pandai mekap sbb hubby tak suka...pelik katanya ..hihihi...

    ReplyDelete
  15. kalau gie kerja..sekadar bedak dan lipstik jer..punya nak kejar masa..

    ReplyDelete
  16. x suka la mekap tebal2 ni.. mcm opera cino.. haha.. deqla suka yg sweet2 je.. cukop kot eyeliner, n lipsgloss..

    ReplyDelete
  17. sy ikut mood..kalu rs nk mekap, sy buat..kalu tak tepek je la pa2 yg patut hehehe

    ReplyDelete
  18. simple...suke make up macam ni....
    selamat datang ke GSF cik Rose..:)

    ReplyDelete
  19. sy kalo rajin pkai bedak n lipbam, kalo malas kuar mcm pontianak je la..hikhik

    ReplyDelete
  20. cantik kan...

    tp tu la..sy ni x pndai bermake up...

    maskara pun x de dlm simpanan..haha...pakai juz pelembap..foundation...bedak n lipstik...hikss..

    ReplyDelete
  21. wah simple jer cara ni...tq kak rose sharing....wani suka mekup yg light2 jer eheeeee

    ReplyDelete
  22. saya pun nak mula bersolek la lepas ni.ahahahahaa

    ReplyDelete
  23. Myra mekap ikut sempat je, kadang main belasah je ;D

    ReplyDelete
  24. Akak tak reti nk mekap tebal2 sebab takde duit sgt pun nk beli barang2 mekap byk2, hehe. setakat ada two way cake, celak, eyeshadow, blusher dan lipstik. Maskara pun ada tp jarang sgt nk memakainya wlpn bulu mata tak lebat dan tak lentik pun, hehe.

    Tp suka tgk org mekap lawa2 ni....

    ReplyDelete
  25. sy mmg suka bersolek.. tapi takla tebal.. janji ada calit2 skit sudah. kalau tak pucat muka haha.. bgus tip ni.. mmg slalu guna..

    ReplyDelete
  26. nur kadang nak cepat, tepek bedak tepung je..hihih

    ReplyDelete
  27. kita kalau kuor pakai listik sikit dgn bedak miami jer..tak reti nk solek2..

    ReplyDelete
  28. saya kurang ber make up..bukan la tak makeup lansung, cuma suka bedak dgn lip gloss je..nape tah :)

    ReplyDelete
  29. x minat solek sangat sbb malas..huhu~ :P

    ReplyDelete
  30. Nice tips CR..M pun tak suka mekap tebal2 ni..rimas..

    ReplyDelete
  31. itu pake softlens ya, warna hitam pekat? apa nggak sakit atau perih gitu soalnya saya nggak pernah pake

    ReplyDelete
  32. Tips yang bagus. Macam Mieya, Mieya tak berapa minat nak bermekap. Just tepek krim, bedak and then oles pelembap dah cukup. hihi

    ReplyDelete
  33. tak pernah bersolek pun....

    ReplyDelete
  34. pakai pelembab lagi bagus (: kalo nak paling simpole lah.

    ReplyDelete
  35. wahh nicelah tips nih hehee..rgkas tp hasil dia mst ada umph!!

    ReplyDelete
  36. OK.. dapat juga tips mudah simple untuk anak dara sorang tuh... pening juga bila dia dah besar nanti... tks share Cik Rose..

    ReplyDelete
  37. simple je kan..

    tapikan saya jenis pakai bedak dan lipstik je skit

    ReplyDelete
  38. tips yg bagus ni.. eh, tapi tak payah pakai bedak ye?.. mudah kan caranya :)

    ReplyDelete
  39. blh dijadikan panduan even cma ni jenis kurang bermake up.. ehehe

    tq 4 sharing :)

    ReplyDelete
  40. oklahkan kalau tahu basic make up.hehe..nurul plak kadang bedakpun lupa sapu.hehe

    ReplyDelete
  41. tips yg bagus tp sy ni plak mls nk mekap.. hihii

    ReplyDelete
  42. suke tips macam ni.. hehe.. sebabnye saya memang tak suke solek.. kena carik tips yang simple2 je..

    sudi2 melawat kat www.shelovevitamin.com

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠