Misteri Hotel Genting Higlands

Author : Cik Rose Cute | 8:28 AM | 44Total Comments |
Aku nak story kisah seram....mungkin jugak ada yg sudah baca kisah seram yang dekat "Hotel Amber Court" niekan...yg belum tahu bolehlah baca....yg dah baca boleh baca lagi kikiki aku tak pernah menyewa dekat Genting Higlands so aku tiada pengalaman mengalami seram sejuk ne....ada tak sesiapa yg pernah menginap kat sana...bolehlah share kat sini....



Ini merupakan tempat yang paling menakutkan dan memang ramai orang cerita kena kacau kat sini. Dan yang paling penting, even mereka yang tinggal di First World Hotel serta menghadap ke Amber Court pun kena kacau. Terdapat juga satu bilik private seperti di Kasino di mana mereka menyimpan jin-jin mereka di Amber Court. Menurut sumber, management selalu bagitau untuk jangan kacau bilik ini atau buka bilik ini dan itu. Tapi kenapa? Apa sebabnya? Biliknya seperti di bawah ini:
.
Macam mana mereka yang tinggal sini dikacau: .
.
-Tv terpadam dan terbuka sendiri
-Orang bertukang malam-malam
-Perempuan mengilai
-Budak menangis
-Perempuan memanggil (panggil penginap kat situ la)
-Dengar tapak kasut dari luar
-Pintu diketuk
-Terasa diperhatikan
.
Ini kata seorang penghuni di sana:
.
“amber court ngan billion court mmg berhantu. member aku kene kacau ngan ju-on kat situ. dia cangkung masa member aku tgh mandi. staff genting pun cakap tempat tu mmg barhantu. kitorg mmg cadang nk stay sbb nk tgk hantu tp masa drive pegi sana mlm2 mmg agak spooky. tp xigt nape xjadi stay.”
“aku tidur, tetiba tingkap bilik kena ketuk bertalu2… aku punyalah takut… …..mula2 malu nak kecoh2, malu dgn roomate aku… lama2 hilang malu, takut punya pasal, aku nangis sampai member aku terjaga… bila sama2 takut, dua2 menjerit, “Woi… kitaorang ngantuk lah…nak tidur… pegi main jauh2.. kita orang tak der masa nak layan ko..”… aku dah stop jerit. member aku pulak pegi belasah tingkap tu dgn bantal, bantai tingkap tuh cukup2… pastu baru diam…” “aku nk citer pasal amber court ni…bulan lepas pukul 2 pagi memang ada lepak sana tapi lepak kt bawah jer lah…sunyi nyerr tempat tu sampai jer terus paking depan hotel tu ada tempat duduk bawah lampu tu…baru jer berapa minit lepak2 dgn member2 kat situ …hehehhh nak taw apa jadii…..kedengaran satu jeritannn dari bawah paking pastu ada bunyik melolong dari tingkat atass sekali….aku nk blah dahh masuk dlm kreta..cam bangsatt bunyikk tu..bunyik jerit sama macam dlm movie hantu…tapi member2 rilexs jer…kalau korang nk tahu lanjut korang boleh datang lepak kt bawah tu malam2 pastu sembang dagn pak guard kat situ…hahahhah macm2 dia citer…kat situ sebenarnya port bunuh diri…” 


My note:So sesiapa yg pernah menginap kat Genting hati2....perasaan seram pasti menyelubungi anda....


Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

44 comments:

  1. Mujurlah masa kakcik mengiap kat sana tiada kejadian buruk yang berlaku. :)

    ReplyDelete
  2. menakutkan....hahahaha...hihihihi...

    ReplyDelete
  3. ish seram juga ye.. ada baca pasal amber court ni tapi tak tahu pulak seseram macam ni... takkan pernah la saya nak menginap kat situ..

    ReplyDelete
  4. serius?? huhhh tak prnh tdo sana. klu g pon blk ari ... takutnya

    ReplyDelete
  5. ish..seram lak bc citer nih..xjd arr g genting

    ReplyDelete
  6. selalu jugak ke genting. tapi tak penah nak stay kat amber court. x tau pulak ada hantu.baru 1st time dengar ni.=)

    ReplyDelete
  7. hahaha..pernah pergi genting tapi tak ingat hotel mane.Mase kecilpernah gi sane,kene kacau la jugak tapi dalam otak ni penuh dengan mainan so hantu kacau pun buat dekk....hahahahah!!! XD

    ReplyDelete
  8. Meremang bulu roma sya nie. Dh lah sya jns penakut

    ReplyDelete
  9. Meremang bulu roma sya nie. Dh lah sya jns penakut

    ReplyDelete
  10. ish tkt nya mcm kesan darah ja tu..huhu

    ReplyDelete
  11. ee..seramnye..citer betul2 ke nie...

    ReplyDelete
  12. Tak pernah lagi ke sana. Seram pulak baca entri nie.

    ReplyDelete
  13. pernaah gak pegi genting tp tak perasan lah hotel nih...tgk hotel nih pun seram kan kak...

    ReplyDelete
  14. as salam

    bukak lagi ke hotel tu, cam bewkarat je tengok..huhu sewam lah cr

    ReplyDelete
  15. x penah lagi ni..selalu ke sana balik hari je...serammmmnyeee...

    ReplyDelete
  16. menakutkan.. tak pernah pergi Genting lagi setakat ni

    ReplyDelete
  17. alahai..... kenapa cerita hantu pulak ni....hehehehe...

    Terima kasih ye Che Ros...akak sangat2 puas hati

    ReplyDelete
  18. tempat2 mcm tu mmg tempat ju-on ler gamaknyer !

    ReplyDelete
  19. menyeramkan..tapi hotel 2 still beroperasi??

    ReplyDelete
  20. tak pernah lg tido kat genting..seram juga dgrnya ye

    ReplyDelete
  21. fuyoo!!!seramnyer...xjd lah tidur kat hotel tu.tatut!!!

    ReplyDelete
  22. EEIII,SERAMNYA..TAKNAK MENGINAP DEKAT SITU..

    ReplyDelete
  23. xpernah g genting huhu..seram lak dgr crite ni

    ReplyDelete
  24. Penah baca pasal kisah ni..
    Teringat masa honeymoon dulu menginap kat hotel ngadap hutan tp ada nampak 1 jalan menuju ... rasanya ke situla kot.

    lhamdulillah takdak apa2 yang berlaku :)

    ReplyDelete
  25. seramnya. nasib baik tak pernah stay kat sana. wuwuwu..

    ReplyDelete
  26. assalamualaikum rose....alamak ngeri jer bila baca takut la nak gi sana...

    ReplyDelete
  27. selamat nr baca siang2 ni sis..
    seram eh tempat tu..
    ee...

    ReplyDelete
  28. memg iza ada duk dgr mcm2 cite hantu kat genting tu...abg da lame duk ajak g,tp iza je xmau sbb takut kn..1st world tu tgkt 19 org kata memg berhantu...walaweh...seram,ngeri.da la iza bangsa penakut...hehehe

    ReplyDelete
  29. tak pernah jejak genting... baca pun dah seram nih!

    ReplyDelete
  30. Uishk seramnya..Nasib baik M pi dua tiga Kali tak pernah kena lg..

    ReplyDelete
  31. seramlah pulak.
    Jarang2 gi,tapi X pernah dengar ceritanya.

    ReplyDelete
  32. Pergh..serious? Dah 3 kali stay kat first world, tkd plak dengar citer ni

    ReplyDelete
  33. Seramnya. Dah lama tak gi genting.

    ReplyDelete
  34. eiii seram mak!!
    nurulkan mmg tak suka g genting sbb mcm serabot otak jer.suka g cameron lagi

    ReplyDelete
  35. tgok hotel tu pon cam seram je. dulu pegi stay apartment ramai2. itupon seram. hihi

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠