Ikan Mirip Seekor Buaya

Author : Cik Rose Cute | 8:20 AM | 41Total Comments |

Subhanallah! Ikan Mirip Seekor Buaya | Kalau sekali imbas melihat gambar ikan pelik di bawah ni memang nampak seperti macam buaya.  Berbentuk fizikal  kepala yang leper, dan mempunyai gigi yang tajam. Tetapi bila tengok satu badan, macam mirip seekor ikan pula. Kalau anda hendak tahu, inilah diaCrocodile Fish-gelaran bagi ikan-ikan yang ada kepala leper macam buaya ni. Tapi ikan pelik yang ini rasanya crocodile fishyang paling seiras dengan buaya tu. Kalaulah ikan ni berenang dengan kepala timbul, sudah semestinya orang akan ingat buaya. Jom layan gambar ikan pelik mirip seekor buaya ini.kredit Melayu.Net

My Note:pelik tapi benarkan....aku tengok pun pelik...kalau jumpa kat sungai mau aku lari...kikiki...Itulah tanda kebesaran Allah...

Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00  


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

41 comments:

  1. pnah bela ikan buaya (lebih kurang 2 kaki) tp mati dah..

    ReplyDelete
  2. Kalau terjumpa ni, sah2 gigil dan fobia nak ke laut. Tapi kalau buaya, biasanya area sungai kan?

    ReplyDelete
  3. mmg pelik..kalu saya jumpa pun konpom saya lari tak cukup tanah..kikiki

    ReplyDelete
  4. aah la k.rose.. sejibik cam boye.. blkg bentuk ikan plak..

    ReplyDelete
  5. pelik kan tp dengan kuasa Allah Taala semua tu betul....

    ReplyDelete
  6. Bile tgk full gambo mcm seram jer..hehehehe..mmg sama kan.first time tgk rupe ikan cenggitu..:)

    ReplyDelete
  7. saya pun sama kalau jumpa compom lari hehehhe

    ReplyDelete
  8. Kita nasib baik tak banyak binatang pelik2 kat sungai dan hutan malaysia ini..kalau macam kat Afrika...isskkk..

    ReplyDelete
  9. SubhanaALLAH... ALLAH maha pencipta..

    mmg takutlah tgk ikan tu...pelik tapi benarrr..!

    mcm betul2 buaya bila diorg dongakkan ikan tukan..

    ReplyDelete
  10. saya sangat suka dengan blog ini karena templatenya yang cantik, dapat kat mane nih cik rose?


    ikannye menakotkan betol ye..

    ReplyDelete
  11. kalau tengok bahagian depan je memang nampak cam buaya. huhu..

    ReplyDelete
  12. besar jugak ikan ni.. da memang nampak macam buaya da

    ReplyDelete
  13. kina follow sini..ahah lah gaye lah..macam buaya:)

    ReplyDelete
  14. thniah sis ahli gsf yg bru !!!

    http://wwwmarina-arina.blogspot.com/2012/10/update-ahli-gsf-baru-08-oktober-2012.html

    ReplyDelete
  15. PERGHHH .. BAPAK R BESAR IKAN NI .. NI FIRST TGOK .. HEHE

    ReplyDelete
  16. pelik tapi benar kan...

    mmg mcm kepala boya...

    ReplyDelete
  17. Semua tu kebesaran Allah kan CR...seram plak M tgk gigi ikan tu.

    ReplyDelete
  18. Salam kenal...
    Kepala ikan ni mmg sgt2 pelik...kalau bg free pn mmg xsanggup nk makan...

    ReplyDelete
  19. Ada ikan yg kepala macam buaya, ada juga manusia yg hati macam buaya, semuanya dia NGAP...hihihihi...

    ReplyDelete
  20. ikan ni makan orang x? mcm buaya

    ReplyDelete
  21. dunia azkhir zaman
    macam2 benda pelik akak kuar ..
    huhuh takuttttttttttttttt

    ReplyDelete
  22. ingatkan buaya td,.. agak2 boleh makan x???

    ReplyDelete
  23. Selamat berkenalan ^_^

    Betul2 macam buaya la...

    ReplyDelete
  24. uihh ikan tu besaqq nya kak..hehee..mula ingt buaya juga..

    ReplyDelete
  25. kejadian Allah ni macam2 kan. kalau jumpa depan mata kompem takut nak tgk~

    ReplyDelete
  26. Boleh makan tak ikan buaya ni? :)

    Takut tengok :D

    ReplyDelete
  27. eh, semacam tul tgk ikan ni, hehe. apa nama ikan ni??

    ReplyDelete
  28. tah tah kalau jupe kat sungai kite tk sempat nak lari yer dok :)

    ReplyDelete
  29. giler kentang... seram plk tgk nye.. huhuhu

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠