Tauchu Ikan Merah

Author : Cik Rose Cute | 3:42 PM | 45Total Comments |
Korang cuci mata dulu dengan masakan aku yg simple nie...hari2 aku suka masak benda simple kikiki...Amatlah jarang aku masak yg kari2...Lagipun dorang suka lauk yg simple jer...janji sodap...

Ikan merah dua ekor jer aku letak...cukuplah buat kami...ikan nie goreng garing2...

Bawang besar,bawang merah,bawang putih,halia dan lada kaler hijau...(jangan kaler lain tau..tak menarik) jangan lupa sedikit air asam jawa dan juga kicap..

Kalau masak tauchu perencah nie wajib ada...

Inilah hasilnya....Abaikan kuali berkarat aku tue...aku nak cepat..aku snap jer dalam kuali untuk korang mencuci mata...kikiki....ada sesiapa telan air liur tak?


My Note:Aku pasti korang semua tahu buat lauk niekan....Dulu aku tak teror masak nie...aku belajar dari mil aku....kerana incik hubby suka masak nie...terpaksalah aku belajar demi cinta hati tersayang...(orang ganu jarang masak gini kikiki)



Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

45 comments:

  1. suka jgk masak taucu nie, selalu wat dgn ikan kerapu

    ReplyDelete
  2. pernah mkn tp tak reti masak taucu sbb kat kelate takde perencah taucu. huhu..

    ReplyDelete
  3. Akak pun suka masak yang ringkas2 je macam CR..

    http://ibuberbicara.blogspot.com/2012/10/terima-kasih-cik-rose-cute.html

    ReplyDelete
  4. wah kak rose.. simple2 pun sodap kak...yg best skali ikan goreng garing2 tu..perghh...mkn ngan nasik panas2 mmg menyelerakan...

    ReplyDelete
  5. Myra suka makan masak taucu :D

    ReplyDelete
  6. kak, itu ikan kerisi ke ikan merah hehehhe...

    selalu yg simple tu lg sedap dr yg msknyr rumit

    ReplyDelete
  7. X pernah masak ikan tauchu nie,tp selalu jgk makan di kedai.

    ReplyDelete
  8. jangan terlalu pasti sangat...sebab...saya tak tau masak lauk tu!! hakhakhakhak

    ReplyDelete
  9. suke2 ..
    dikkk ikan tuu mana pipi dia .. dah kena kebas sblm goreng yee ;))

    ReplyDelete
  10. sama jugak cam kat umah saya, slalu masak yg simple2 aje, tu pun dah cukup selera nak makan

    ReplyDelete
  11. argh... tengah lapau ni...
    tengok makanan bertambah lapar la jadinya... *muka lapar*

    ReplyDelete
  12. sedap jugak masak taucu ni..tp asben kurang suka ikan dan ikan berenang ni.. huhuhu

    ReplyDelete
  13. wah..sedap nya kak:)


    kina rasa xpenah makan kod..sebab kina orang pantai timur...

    ReplyDelete
  14. ooo banyak ye kuah dia mesti sodap nih :)

    ReplyDelete
  15. saya xpnh msk pun.. jarang mkn, dtg sini br tgk org msk n ada try tp xkene dgn la plak :-)

    ReplyDelete
  16. saya xpnh msk pun.. jarang mkn, dtg sini br tgk org msk n ada try tp xkene dgn la plak :-)

    ReplyDelete
  17. ayam masak tauchu pun sedap tau..:)

    ReplyDelete
  18. Suka masak taucu ni, sayangnya istri dan anak2 pulak tak suka, sebagai minoriti terpaksalah mengalah...hehehehehe...

    ReplyDelete
  19. yes, ada idea nak bt lauk, boleh try nti.. tq>.<

    ReplyDelete
  20. adoi,lapar aih tengok mkanan mlm2 ni ..hee

    ReplyDelete
  21. sedapnya..lama tak masak,ni lauk peberet arwah mak mentua

    ReplyDelete
  22. tengah2 malam tengok pasal makan2 ni rasa lapar la pulak =) sedap, sedap

    ReplyDelete
  23. nie komen x berkenaan, blog nie cantik!

    ReplyDelete
  24. masak tauchu? sdapnye.. lame xmkn.. ^_^

    ReplyDelete
  25. serius saya dah terbayang rasanya dear..

    mesti nak cuba ni :)

    dear tauhu tu yang tauhu manis ke?ngeee~

    ReplyDelete
  26. aiikk tu ikan merah ke si ikan kerisi? jaa panggil kerisi tuu tau...

    p/s : org kelate jarang yg suke taucu, mmg jaa xreti la nak masak/makan.

    ReplyDelete
  27. aiikk tu ikan merah ke si ikan kerisi? jaa panggil kerisi tuu tau...

    p/s : org kelate jarang yg suke taucu, mmg jaa xreti la nak masak/makan.

    ReplyDelete
  28. aiikk tu ikan merah ke si ikan kerisi? jaa panggil kerisi tuu tau...

    p/s : org kelate jarang yg suke taucu, mmg jaa xreti la nak masak/makan.

    ReplyDelete
  29. sukenye tauchu..dh lama xmakan..sedapnyeeee..

    ReplyDelete
  30. saya tak pernah masak ni kak....

    ReplyDelete
  31. alaaaaaa sodappnyee tgk dlm pix tu heeee ^,^

    ReplyDelete
  32. lama tak mkn taucu..mmg sedap..nak2 pula bila mkn tu, kasi banjir sikit dalam pinggan tu..!

    tang last baru angkat pinggan hirup smpai pinggan cecah muka..perghh..sedap..!

    psst..xsenonoh betul perangai nur kan,.. #buat kat umah sendiri je..hihihi

    ReplyDelete
  33. x pernah masak taucu sbb kat umah xde sapa pun yg mkn..sedap x akak?nti bleh toraii lah mcm ni,tp byk dia pakai bawang kan :)

    ReplyDelete
  34. assalamualaikum rose...sedapnya lauk tu best kalau makan panas2 ni...:)

    ReplyDelete
  35. M tak pernah masak lagi la resepi taucu2 ni...sedap sgt ka CR..M nak try buat kat my Hubby..

    ReplyDelete
  36. saya pun dah lama tak masak macam ni. entah husben blh mkn ke tak sebab dia ada memilih2 sikit.

    ReplyDelete
  37. sedap nampak kak..tp wani xpenah masak guna tauchu pun

    ReplyDelete
  38. saya suka lauk ni..pernah masak 2 kali doh..

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠