Biodata Mia Sara Nasuha

Author : Cik Rose Cute | 2:50 PM | 39Total Comments |

 Sedikit info mengenai Mia Sara Nasuha. (info dari forblogger.net)


Tarikh Lahir: 30 September 2005
Umur: 7 Tahun (2012)
Karier: Pelakon dan Model Kanak-kanak
Tempat Tinggal: Kota Damansara
Asal: Kuala Lumpur
Penampilan Pertama di Televisyen: 2008

Iklan TV Mia Sara:

  • Bank Islam
  • Celcom
  • Sustagen
  • Nokia
  • Astro Beyond
  • TM
  • Softland

Drama Lakonan Mia Sara:

  • Adamaya sebagai Amani (Lakonan bersama Sein & Lisa Surihani)
  • Epilog Syurga Cinta sebagai Mia (Lakonan bersama Zizan Nin & Fida Ibrahim)
  • Tiramisu sebagai Ayesha (Lakonan bersama Pierre Andre & Sharifah Amani)
  • Zoo The Series sebagai Shasha (Lakonan bersama Lisa Surihani, Bob Lokman & Cat Farish)
  • Telemovie Bidan Kampung
  • Cuak Astro Ceria

Filem Lakonan Mia Sara:

  • Nur Kasih The Movie
  • Sekali Lagi
  • Papa I Love You
My Note:Kecik2 dah pandai berlakon dan bergaya...beza setahun gan anak yg sulong...anak aku yg sulong tahun 2006 lahir...11 august 2006


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

39 comments:

  1. comel betullah adik Mia ni kan :)

    ReplyDelete
  2. huhuhu....klau nk ikutkan mia blakon kaku sikit...=)

    ReplyDelete
  3. mia ni satu kelas dgn adik spupu nur, mmg ramai kwn dia dekat sekolah... :)

    psst..nur xdietlah sis.. cuma selera kurang sikit bila batuk2 mcm ni..huhuh...

    ReplyDelete
  4. Salam Cik Rose, comel kan Mia Sara, dulu mase dia kecik2, skrg dia dah besar.. dah anak dara.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. suke mia sara..
    lol...adik mia duk kota damansara?
    dkt umah ija da tu?:)

    ReplyDelete
  6. mia yg comel..kecik2 lagi dah femes..

    ReplyDelete
  7. memang acik suka tengok dia berlakon..comel lak tu kan

    ReplyDelete
  8. comel jer mia...kecik2 dh pandai berlakon hehe..pandai buat duit budak ni hikhik

    ReplyDelete
  9. wah...cik rose dh tukar baju blog la....comey lote wehh..mmg asa hajat gak nk tulor baju blog tu..dh hampir setahun dh guna baju tu..lusuh dah..nanti nk suh cik rose buat jugak ...cr le ni edit blog org sume comey2...kite nok edit sendiri mmg tak lepas la cik rose..mmg failed..

    ReplyDelete
  10. mia ni comey betul la..anak2 saya sume suka kat dia..

    ReplyDelete
  11. cumei betul la budak nihh..besar nanti lagi cantek la.hikhik

    ReplyDelete
  12. petah bercakap lak tu. suka tengok bila wartawan temuramah mia.

    ReplyDelete
  13. anak cr minat tak kat mia nie.....ehe...comel jer tgk dia kat asrto ceria..

    ReplyDelete
  14. tapi tak elok sangat la kecik2 lagi dah terdedah dengan dunia yang tak berapa nak bagus...

    ReplyDelete
  15. Baguslah kalau pandai berlakon, yg penting rezeki halal. Asalkan bila besar Maisara tak terikut2 dgn perangai pak cik dan mak cik, atok dan nenek dlm dunia lakonan kita yg dlm film dan drama mereka berlakon, di luar film dan drama masih juga nak berlakon...

    ReplyDelete
  16. budak mia ni mmg comel n berbakat besar.. suka sangat tengok dia hehe

    ReplyDelete
  17. Dah rezeki dia ...
    bila anak kita nak dapat offer berlakon yek..hehehe

    ReplyDelete
  18. kiutnye budak kecik ni. geram menengoknye. ;)

    ReplyDelete
  19. COMELLL..
    ANAK SULUNG KITA SAMA UMO LAH CIK ROSE..^_^

    ReplyDelete
  20. dah besar dah budak ni. mcm anne ngasri kan? kecik2 dah pandai berlakon.

    ReplyDelete
  21. wahhh pink biru.. sama tema!! cantik blog!! :)

    ReplyDelete
  22. mmg bakat dia mjadi retis la kut...

    she cute..hehe

    ReplyDelete
  23. comel mia ni..kecik2 dh berlakon byk filem..

    ReplyDelete
  24. mata dia cantik, then dia nampak matang n petah :)

    ReplyDelete
  25. comel mia ni anak2 sya suka dia..done cubit2 kat sini

    ReplyDelete
  26. Salam. Wah your blog sgt menarik & ohsem! =) Jom join.. http://www.aimisyahirah.com/2012/09/segmen-cik-misya-nak-follow.html

    ReplyDelete
  27. rasanya dah besar ni dia jadi superstar ni...

    ReplyDelete
  28. dah bertambah cun..lain cket muka dia dr kecik dulu kan?pandai dia berlakon n sangat cute suara serak2 basah diatuh

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠