TUTORIAL BUNGGA TISU (Dari Blog Perjalanan Umi & Abah)

Author : Cik Rose Cute | 3:07 PM | 25Total Comments |
Ada sesiapa meminati bunga tak? hihihi aku nak share gan korang buat bunga dari tisu dan jugak untuk aku rujuk balik bila senang nanti...itu sebab aku copy tutorial buat bunga dari blog dia(hihihi) Sebab aku terfikir kalau buat bunga nie..letak kat ruang tamu mesti cantik....Korang rasa camna? Ke...tak cantik? Jom tengok tuto kat bawah....aku rasa cam senang jer (berlagaknya...)Nak kat Blog Umi (Klik Sini )



 Bahan-bahannya
Kertas Tisu .. Pisau .. Gunting dan Dawai Bungga

 4 Helai Warna BIRU
4 Helai Warna HITAM

 Kita selang-selikan kertas berwarna itu tadi

 Seterusnya kita lipat KIPAS
Bucunya kita potong bentuk BULAT atau MUNCUNG
Ikut citarasa masing-masing (^_^)

 Ditengahnya kita ikat dengan DAWAI BUNGGA

 Kemudian taarik satu demi satu KEATAS
Perlahan2 agar kertas tidak TERKOYAK

Tadaa .. Siap sudah

Yang ni pulak KOMBINASI 3 warna

Tapikan 1 warna lebih MEYERLAH
Kawan2 rasa?

Cantik tak? Serius!!! memang cantik....kalau buat banyak2 letak kat ruang tamu memang berseri ruang tamu...Tapi kena rajin membuatnya...hihihi

Nota Kaki: Bunga nie untuk umi buat persiapan  kawin dia nanti....suka2 jer aku nak buat letak kat ruang tamu.....hihihi.. Sesuai ke?


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

25 comments:

  1. heheh..cantik gak tu...tapi izan tak leh letak kt ruang tamu...nanti bunga kemana..pasu pulak kemana...lalala...dulu masa kawin izan buat sendiri bunga telor..hikhihk

    ReplyDelete
  2. wah kreatif nya..cantik2 tp sis tak mahir sgtlah hukhuk

    ReplyDelete
  3. comelnyerrrrr... sng j nk buat rupanya

    ReplyDelete
  4. rajin akak mengocopy utk tuto bunga tisu nih... dana pun ada belajar gk dr blog cik puan mimi cara lain skit tp ttp simple

    dana pun baru berangan2 nk try bt kak...letak kt ruang tamu msti lawo, bt sndiri lg

    ReplyDelete
  5. Lawanyaaaa kalau guna warna yang ceria (:

    ReplyDelete
  6. Cantik bunga tu bila dah siap dan susun byk2....

    ReplyDelete
  7. Cantiknya...kalau saya buat jadi ke?

    ReplyDelete
  8. ye la cik rose..yg satu kaler tu ctk..umah kita kan cepat naik habuk..malas sungguh nak letak bunga..

    ReplyDelete
  9. Amboi ! lawanya kraftangan nie ~!!

    ReplyDelete
  10. WOW.MEMANG CANTIK,TERINGIN JUGAK NAK BUAT SENDIRI..

    ReplyDelete
  11. cantik jugak klu buat satu warna.. skrg mmg trend bunga tisu ni... cuma senang berhabuk jerlah huhuhuhu...

    ReplyDelete
  12. nampak dia buat senang.. tp kalu sy try ni blm tentu jd..hihi

    ReplyDelete
  13. Wowww!! cantiknya....
    Tak sangka hanya dari kertas boleh hasilkan karaft yang sangat cantik :D

    ReplyDelete
  14. mmg cantik tp nak uat tu malas.sekian terima kasih..:)

    ReplyDelete
  15. aahh la satu color lg menyerlah...kalu tgk pada tuto tu cam ok senang kot tp bila dah ada M tu semua tak jadi kuikuikui...(^_^)

    ReplyDelete
  16. Cantik.. ibu yusuf suka gubah menggubah ni.. :D

    ReplyDelete
  17. heheheh baru buat td ngan ofismate...tp gune plastik recycle jek..tgk dlm u tube..menjadi!
    hehe xsmpat nk p bli kertas tisu.

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠