Alahai...Safee Sali

Author : Cik Rose Cute | 11:42 AM | 29Total Comments |
Terkejut jugak aku baca kat metro pasal pemain bola sepak Malaysia  kita...Kalau di fikirkan balik Jodoh,pertemuan dan kematian semua di tangan Allah.....So tidak boleh nak di pertikaikan lagi...


image
“ Pemain bola sepak kebangsaan, Safee Sali atau nama sebenarnya, Mohd Safee Mohd Sali, 28, sah bercerai dengan isterinya, Sabarina Yusof, selepas melafazkan talak satu dalam prosiding tertutup di Mahkamah Tinggi Syariah, di sini, semalam. Peguam syarie yang mewakili Sabarina, 30, Ezura Nashuha Abdul Hadi, ketika ditemui selepas prosiding, berkata lafaz cerai itu dibuat selepas kedua-dua pihak mencapai persetujuan bersama untuk bercerai secara baik. “ – Hmetro

Semoga safee sali banyak-banyak bersabar di dalam menempuh ujian Allah...Mungkin ada hikmah di sebalik apa yang berlaku...mana kita tahukan....

Nota Kaki: Hari nie cik hubby cuti....So aku tak boleh sangat2 mengadap blog hihihi nanti dia perli..."kerja office tak siap lagi ke?"


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

29 comments:

  1. tulah memang x sangka ..
    nak buat macam mana dah x der jodoh dia kan .. huhuhu

    ps : dikk TQ so much2 dear .. x tahu nak cakap ape dah .. sgt2 cantik dan kemas lah rose ;))

    ReplyDelete
  2. hmmm... apa boleh buat dah tak de jodoh... :(

    ReplyDelete
  3. Tak sangka kan.. itula kalau dah takdak jodoh, semua ketentuan dariNya

    ReplyDelete
  4. ada hikmah di sebaliknya...tak sangka rupanya dia dah kahwin...

    ReplyDelete
  5. zmn skrg nih banyak sgt dugaan nyer...
    lg lah safee tuh skrg kn jd pujaan ramai...
    semoga tabah kedua nya

    ReplyDelete
  6. walaupun bcerai secara baik ,tapi Allah tak suka.

    ReplyDelete
  7. kesian kat anak anak dia :(
    moga isterinya tabah..dan mana tau akan datang mereka akan rujuk smula..

    rumah tangga ni memang banyak dugaan..nak nak safee boleh dikatakan ramai peminat..moga moga ada sinar kebahagiaan utk mereka pada masa akan datang..

    ReplyDelete
  8. Ummm dah bercerai dah .. ummm isteri dia ni sama kampung gan umi .. cantik orangnya ..tapi wajah die dlm gambar ni berubah giler .. mesti die dlm kesedihan ..

    ReplyDelete
  9. ha..ha...betul doh yop kata tuh..

    ReplyDelete
  10. oh ingatkan bujang


    emm..takda jodoh diaorang kan..kita sekadar mampu doakan yg terbaik buat mereka

    ReplyDelete
  11. hahaha... kena sindir baik punya.

    ReplyDelete
  12. itu semua dugaan.. sabar je la yg mampu..

    ReplyDelete
  13. Perkara yg halal tapi dibenci oleh Tuhan

    p.s; sama ler dengan suami Nida... selalu perli "Aik, tak habis lagi kerja ofis awak tu.." hehehe

    ReplyDelete
  14. Tak ada jodoh..tak per nanti Safee bolh ecari awek indo yang tinggi lampai, kaki panjang dan kurus cam model jadi bini baru...kekekeke.

    ReplyDelete
  15. erm..kalo dah xde jodoh.. nk buat camner kan... doakan kbahagian mrk dgn haluan masing2.

    ReplyDelete
  16. ada baca dalam akhbar tadi..
    sedih memang sedih..tapi nak buat macamana..jodoh stakat tu je..

    ReplyDelete
  17. Paling kesian ialah anak2. Mereka terpaksa menanggung kesan psikologi yg terlalu berat utk ditanggung oleh tubuh sekecil itu bagi memahami masalah org dewasa...

    ReplyDelete
  18. dah xde jodoh kan...
    apepon hrp diaorg tak gaduh2 sbb ader anak tu kan????

    salam kenal yer... dtg sini dari blog kak ieda....klu sudi sggahla teratak buruk ambe... ambe pon asal ganu... hehehehe....

    ReplyDelete
  19. harap semuanya slesai dgn baik.. =D

    ReplyDelete
  20. sangat2 tak sangka kan?huhuhuuu....cik rose..kite gune tuto cikrose tau pasal nak letak bunga2 kat sidebar cam cikrose ni..xpe kan??hehehee....

    -jenuh kite cube nak buat reply to comment..tapi tak menjadik la..nape agaknye cikrose

    ReplyDelete
  21. Takde jodoh apekan daya kan ? Shiema baru je tahu pasal ni bila jadi trending dekat twitter (:

    ReplyDelete
  22. mungkin perpisahan lebih baik buat mereka mungkin ada hikmah disebaliknya...

    ReplyDelete
  23. Umi datang jenguk lagi ..rasa mcm tak percaya je diorang dah bercerai .. ada anak kecik lagi tu ..kecian mereka ..sob sob sob ..

    ReplyDelete
  24. Mudahan ada hikmah disebalik penceraian ni..

    ReplyDelete
  25. kecoh juga tentang berita nie ye.almaklum beliau selebriti..

    ReplyDelete
  26. Dah xda jodoh dorg kan..

    kelakar la hubby cik rose perli gitu... baik punya..hahahha

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠