Alhamdulillah...Tenet Dah Okey Dan Hadiah Fieda Dah Sampai

Author : Cik Rose Cute | 8:59 AM | 32Total Comments |
Selamat Pagi Semua....Hari nie baru aku dapat bersua kembali gan korang....Gara-gara kilat yang kuat hari tue...aku punyer modem tenet kena sambar petir....Padahal aku dah tutup cuma flat modem tue aku tak cabut....Nasib baik komputer okey.....

Modem tue terpaksa kena tukar.....Sebelum nie aku pakai modem kaler putih...sekarang kaler hitam.....Nasib baik tak kena bayar....sebab kitaorang dalam granty lagi.....Selamat duit hihihi


 
Fm di atas tue tanda ucapan Terima Kasih  dari fieda....kerana aku top 5 pengomen terhebat di blognya....Terima kasih fieda...cik rose dah letak dekat peti...Sorry lambat...sebabnya nak publish tak boleh...hadiah fieda sampai...hari tue jugaklah tenet kena sambar petir...

P/S: Kalau kilat...ada tak sesiapa yang on komputer atau laytop?...Bahaya....Aku kalau kilat tak pernah on...takut....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

32 comments:

  1. mujur ada guaratee lg kan..kalo x misti suami cik rose muncungnya pjg ke depan hehe


    sy salu on je laptop time petir..ih..takutla plak..next time x buat lg

    ReplyDelete
  2. kalau petir, memang takut jadi sambar menyambar macam tu..memang selalu cabut semua plug yang ada..

    ReplyDelete
  3. oo..patutlah tak nampak CR online..mmg kalau ada kilat,kelam kabut tutup pc...takut woooo...amboi kiutnyer hadiah kak fieda tu..bilalah Izan nk dapat pulak yer..hihihi..

    ReplyDelete
  4. memang bahaya kalu ada kilat...

    Wahhh...dapat hadiah ke..cantik2 cantik ...:)

    ReplyDelete
  5. tahniah..
    sm la kite...brg mahal ooo mau mkn duit nk repair kalu kn petir

    ReplyDelete
  6. bukan setakat komputer, tv pun bahaya klu on time hujan guruh kilat semua >,< huhu

    tahniah ye kak dpt hadiah comel! :D

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..nasib baik modem jer..kl dgn komputer skali kan ker naya..

    selamat kembali...bestnyer dpt hadiah...

    ReplyDelete
  8. Oo yeker? emm bahaya jugak yer kalau time guruh dan kilat ni....

    kena berhati2lah jugak time ujan..

    ReplyDelete
  9. owh yeke.. kitorang selalu jer pasang laptop time kilat.. belah suami sana tak reti2 nak faham... hikhikhik.. tv pun mereka selalu on kalau kilat.. :(

    ReplyDelete
  10. Kalau kilat memang tak berani nak on laptop @ apa2 punca letrik.. :)

    ReplyDelete
  11. Waa bestnya dapat hadiah .. comei2 .. Betul kata orang tua2 ..jgn bukak laptop kalu time kilat ..bahaya ..hp pun sama ..jgn bertelepon time hari kilat

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah..sampai akhirnya...cik rose dgn ina jer dapat fm dari medan tu..yg 3 org lagi fm cameron...cik rose dgn ina kan pengomen paling hebat...heheheh

    patutlah kita pelik nape lah cik rose tak update blog..rupanya....takut jgk ye nk on9 time hujan kilat ni..

    ReplyDelete
  13. saya kalo time kilat sume benda tutup kecuali fridge...

    cantik FM tu.. jeles!

    ReplyDelete
  14. Saya pun pernah kena macam tu juga, modem dan TV rosak disambar petir. Mula2 memang serik, tapi sekarang kdg2 tengok Raja Permaisuri Agong saya buat tak kisah pun nak tutup plug bila kilat dan petir berdentum...

    ReplyDelete
  15. KALAU CUACA BURUK BUI MMG TAK ON KOMPUTER ATAU BUKAK TV SBB TV BUI PERNAH HANGUS SBB TENGOK MASA KILAT SABUNG MENYABUNG..SEJAK TU SERIK DAH

    ReplyDelete
  16. Minggu yang menarik dapat pulihkan modem dan dapat hadiah...bestnya!!

    ReplyDelete
  17. patutlah cik rose lama tak update blog, huishh bahaya kan, anak2 aju mesti bising kalau kilat2 bukak tv, diorg takut ibu dia rilex je kkekeke, apa da ibu lagi excited nk tgk tv dari anak2 hehehe

    ReplyDelete
  18. mmg bahaya kalu kilat ni.. umah parent sy pnh kne panah kilat.. hbs blackout.. jd sasaran kilat.. suiz rosak.. brg elektrik rosak.. lampu pecah.. masyaAllah.. time tu saya tgh pantangkan alisha... nasib alisha tak jadi pe2.. dia diam2 je.. org kata, maybe malaikat lindung alisha time tu..

    ReplyDelete
  19. eh.. saya dah komen entry ni panjang2.. dia ada kuar tak kat inbox cik rose ek..?

    ReplyDelete
  20. takut la nk on brg letrik klu kilat...fridge jer yg on pun kl kilat

    ReplyDelete
  21. bahayanye la kalau kilat2 nie kan..bestnye dpt FM..hehe..

    ReplyDelete
  22. tukar la unifi..laju woooo........mcm sangkancil


    salam kenal n folow sini


    afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. guruh takpe lagi,tp klu kilat takut gak..lappy klu pakai bateri on jer.hehe..

    wah dh smp ekk.fm indonesia lg..:)

    ReplyDelete
  24. samelah ngan akk dikk
    baru2 nie moderm terbakar .. tapi bila call streymix dia terus tukar baru , ingatkan kena bayar .. alhamdulillah ;)

    ReplyDelete
  25. Bestnya dpt fm Medan Indonesia....

    ReplyDelete
  26. seb baek dlm gerenti lagik...hehhee

    ReplyDelete
  27. takut juga on time petir..and sekarang eca bila on laptop.charger smbg kt soket..batery xbgi lepas..biar je,sbb takut tiba2 letrik off kan...trus detect laptop bila xde battery... :)

    ReplyDelete
  28. salam Rose..cantik FM tu.K.atie xpernah lak cabut modem klu hujan2/kilat2....
    Alhamdulilah,buat masa skrg xpernah la ada problem
    harap2 xder la...modem k.atie pon kaler hitam gak..dr dulu hingga kini:D

    ReplyDelete
  29. nasib baik komputer tak pape.... bahayakan.. kalau ade petir ni.. mmg semua plug kene cabutt termasuklah tv...

    cantiknya FM.. lain dr yg lain gambar rumah...

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠