Emas Pertama Harapan Malaysia Olimpik London 2012

Author : Cik Rose Cute | 8:52 PM | 36Total Comments |
Sumber gambar : Facebook

Semua rakyat Malaysia memang meletakkan harapan yang tinggi kepada Dato Lee Chong Wei untuk memenangi pingat emas yang pertama untuk kontinjen Malaysia selepas pasukan beregu negara kita Koo Kien Kiat dan Tan Bon Heong gagal untuk memenangi pingat gangsa yang tewas 21-23, 10-21 di tangan Jae Sung Chung dan Yong Dae Lee dari pasukan Korea Selatan...



Men's Singles (FINAL) 

Dato Lee Chong Wei (Malaysia) VS Lin Dan (China)
TV1 - 8.00 pm waktu Malaysia

UPDATE !



Keputusan perlawanan 
set 1 : Datuk Lee Chong Wei  21-15
Set 2 : Lin Dan 21-10
Set 3 : Lin Dan 21-19




NOTA IBU PINK:

Kalau Malaysia menang malam ni...kita semua dapat aiskrim Baskin Robbins percuma pada 8 Ogos, 8.00 pm - 10.00 pm di semua 61 outlets di seluruh Malaysia...wahhh ! Go Malaysia ! Go Dato Lee Chong Wei...Let Bring Our First Gold Medal Olympics London 2012 !

Kredit:Sini


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

36 comments:

  1. hadoi kak..nur s=duk seram sejuk nengoknya..sengit betul perlawanan ni...!

    smbil BW berdobar2 nur rasa...

    harap2 LCW menang..! caiyokkkk..!

    ReplyDelete
  2. alohh..elok habis komen sini, lindan menang..
    tak dok rezekiii...huhuhu

    ReplyDelete
  3. alohh..elok habis komen sini, lindan menang..
    tak dok rezekiii...huhuhu

    ReplyDelete
  4. mudahan menang yea..dapat mkn eskrem percuma..

    ReplyDelete
  5. Kalah lerrrrr.......but LCW...still the best

    ReplyDelete
  6. kesian tengok DLCW nangis tadi... dah lama dia teringin nk kalahkan Lin Dan... huhuhu

    ReplyDelete
  7. Tak dapat dah baskin robin.. ;) Takpelah takde rezeki datuk LCW

    ReplyDelete
  8. klu menang boleh mkn free nasi kandaq kayu penang

    ReplyDelete
  9. Kesian chong wei, pada Aju dia dh buat yg terbaik

    ReplyDelete
  10. walaupun lcw xdapat emas, tapi dia tetap emas dihati kita semua :)

    ReplyDelete
  11. cukuplah dgn lin dan jew berlagak, perlu ker lagi si coach dia tu..... berlagak jugak.

    ReplyDelete
  12. cukuplah dgn lin dan jew berlagak, perlu ker lagi si coach dia tu..... berlagak jugak.

    ReplyDelete
  13. malangnyee kita kalahh
    sedih juga
    tapi akk macam dah jangka aje
    huuhu

    ReplyDelete
  14. xder rezeki CW nk dpt emas..perak pun xper la hihi

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum rose...kesian tengok DLCW menangis semalam x dpt membawa pulang pingat emas untuk Malaysia...apa2 pun tahniah buat beliau..:)

    ReplyDelete
  16. hurmm rugi tak dpt eskem tu..hihi.. apapun, beliau kalah bermaruah!!

    ReplyDelete
  17. tahniah buat dlcw..walaupun pingat perak..kami menyokong anda

    ReplyDelete
  18. nampaknya kita kena beli sendiri aiskrim tuu...

    tapi datuk dh cuba yg terbaik..kalah pun tak per ,..cian dia nangis...huhuhhu

    ReplyDelete
  19. sekali lg dikecewakan Lin Dan...tapi DLCW dah lakukan yg terbaik..rezeki xdo...huhu

    ReplyDelete
  20. wlpn tak menang tp rakyat malaysia bangga dgn DLCW kan..

    ReplyDelete
  21. hadiah brooch saya dh pos ye cik rose..

    ReplyDelete
  22. sngat2 sedih tgk DLCW menangis sebab kalah di tangan Lin Dan.. dan hanya mampu ditempat kedua...

    ReplyDelete
  23. Takpe la DLCW xmenang....xder rezeki Malaysiakn.

    ReplyDelete
  24. mornink cR =)
    edih tgk DLCW nangis...dia dah cuba yg terbaikan nk kalahkan musuh ketat dia tu,tp apakan daya nasib tak menyebelahi ...

    eskrim tedalah..hihi

    ReplyDelete
  25. apa apa pun..Malaysia tetap sokong DLCW

    ReplyDelete
  26. sedih bila dlcw kalah but ttp berbangga dgn die

    ReplyDelete
  27. tahniah lcw.. Xmenang tp penuh semangat juang :-)

    ReplyDelete
  28. walau x menang emas, DLCW dah buat yg terbaik

    ReplyDelete
  29. Hari ini dah boleh dapat makan aiskrim percuma...( 8.08.2012)
    tapi dari pukul 8pm - 10pm...JOM

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠