Korang Buncit Tak Perut?

Author : Cik Rose Cute | 9:19 AM | 35Total Comments |
nak share tip untuk kuruskan perut hihihi....perut aku pun buncit jugak...tengah berusaha nak kuruskan perut dan badan.....hari sabtu dan ahad aku jogging gan kawan jiran sebelah....malas nak telan pil diet...nanti gemuk balik...kalau tak amalkan ubat tue.....jom kita baca petuanya...


korang buncit cam aku jugak.... masalah buncit bukan pada orang gemuk saja tahu. orang kurus pun buncit jugak. kurus dah cantik dah, ada ke sapa yang kurus perutnya buncit hihihi..... terjejas reputasi apabila mahu dating dengan pakwe....

wohooo.. sangat scary bila lemak menggelebehhh


maka aku  gigihlah mencari tips atau petua yang boleh diamalkan. yelah, tak mampu nak pergi slimming program  yang kena banyak duit tue..... ada duit sekepuk boleh la.... orang dulu-dulu amalkan petua je sebab dulu belum canggih lagi macam sekarang boleh bakar lemak....ya dok...


so, paling mudah dan paling berkesan kalau kita amalkan hihihi

  • minum air masak sekerap mungkin.
  • duduk dalam posisi yang tegak.
  • makan perlahan-lahan.
  • kurang pengambilan garam dan lebihkan serat.  
  •  kurangkan buat entry menternak lemak

dengan tiadanya perut buncit. keyakinan diri akan melonjak dengan serta merta. lagi-lagi bila encik sayang  memuji  "Ayang nie slim la....perut tak buncit" hihihi korang mesti senyum banggakan, tak kembang kempis hidung kau?! hahaha.. nak pakai baju apa pun cantik je. ala-ala pakai corset gitu.

P/S:Aku pun tengah berusaha turunkan berat badan....bukan untuk cantik...untuk kesihatan...Marilah kita bersama-sama menjaga kesihatan....Smile Be Happy....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

35 comments:

  1. entry menternak lemak tu x boleh blah haha..


    serat mmg sgt penting bkn shj utk kempiskan perut tp jugak utk kesihatan secara keseluruhan..


    jom minum GREEN FIT mcm sy..kempis sokmo ;p

    ReplyDelete
  2. Saya alhamdulillah la perut sy setakat ni tak pernah lg buncit.. time berpantang dulu pun mmg saya jaga betoi2 sbb sy ditakut2kan dgn ayat "kalau tak berpantang betoi2 nak ke nanti perut menggelebeh".. tu yg sy mmg betoi2 jaga selama 40 hari 40 malam pakai bengkung..hihii

    tp skrg ni sy mmg nak perut buncit tapi bukan sebab buncit dgn lemak tapi buncit sebab ada baby :-)

    ReplyDelete
  3. sy nk tmbh..krg kn pengambilan nasi..alhamdulillah sy da cuba...skrg da capai target... excited sesgt bla dpt pakai kebaya bandung huhuhu

    ReplyDelete
  4. uihh kalau abang puji mcm tu.. kompom 9 bulan betul2 buncit... kejap jer dia bagi kite slim...

    ReplyDelete
  5. aa, perut saya buncit..hahah..malas nak jaga ni la padahnya...sekarang ni dalam proses nak kempiskan balik..so, thanks for the info...air masak tu akan saya minum sekerap mungkin...

    ReplyDelete
  6. cik rose...perut kita buncit....huhuhuhu...

    ReplyDelete
  7. Lain org lain pengalamannya kan. Macam saya pernah hadapi masalah berat badan yg amat serius, tapi dlm masa 3 bulan berat badan berjaya dikurangkan sebanyak 15 kilo. Tanpa pantang makan, tanpa ubat yg hanya menghabiskan duit dan banyak muzaratnya itu..

    Caranya mudah ajer: berjoging hampir setiap hari antara 6-8 km sehari. Memang mula2 penat, tapi bila dah lama jadi ketagih pula utk berjoging hampir setiap hari hingga sekarang...

    Tajuk terbaru entri di blog JR: "Perodua Keluarkan Model Baru 'Myvi Terbang'"

    ReplyDelete
  8. hehe....sy xde entri menternak lemak pun tetap buncit gak...huwaaa....

    ReplyDelete
  9. @IntaNBerliaN

    mudah-mudahan intan buncit perut ada baby nanti hihihi

    ReplyDelete
  10. @KhaiRin - anies

    Sokong gan anda...nasi kena kurangkan....memang berat turun...

    ReplyDelete
  11. Buncit ada baby best gak bak kata Intan Berlian ;)

    Tip yg elok diamalkan..
    Tengah praktis dok menegak ;)

    ReplyDelete
  12. tu lah selalu org tgk mak dara tanya ada baby baru ke.. mak terus jawap takkk.. memang saya buncit haha.. kena ikut semua petua2 ni =)

    ReplyDelete
  13. so far tak buncit lagi.
    belum beranak.huagua

    ReplyDelete
  14. LYA cuma guna krim pati halia.. sbb lps bersalin kan asya..perut buncit skit..jd spnjang bpntang..sapu krim pati halia+bengkung..alhamdulillah... smpai skarang ok.

    ReplyDelete
  15. DULU SEBELUM BERANAK,SLIM RIVER PERUT BUI,TP BILA DH ADA ANAK 2..HEHE..FHM2 JERLAH...TP TAKLAH BUNCIT AMAT YER..BUNCIT2 MANJA AJER..

    ReplyDelete
  16. ADOIII...mcm lah perut zie nnti bila lepas beranak n dlm pantang karang. aiyarkkk :D

    ReplyDelete
  17. hu huu...sama la kita perutku telah menampakkan bentuknya dan semakin menonjol ke hadapan...

    yesss,,,senaman perkara yg terbaikk sekali utk slim & yg penting utk sihat.

    ReplyDelete
  18. Perut saya mmg buncit tak bleh blah hihi, Anak 4 lah katakan hihi

    ReplyDelete
  19. Entri menternak lemak ...*suka*..
    thanks for tips..

    ReplyDelete
  20. @Myra Jay

    kalau duk menegak rasa kurus sikit hihihi

    ReplyDelete
  21. @ila

    anak dara maintain lagi hihihi tunggulah...dah kawin nanti...

    ReplyDelete
  22. @Redbloodsnow

    hihihi zie pantang la betul2...baru tak buncit...

    ReplyDelete
  23. @Cik Rose Cute

    Pakailah Corset PB..sy pakai dh kempis perut even anak 2.. :) ..kalo berminat email ek nur_mingming@yahoo.com

    ReplyDelete
  24. hehe. saya skang amalkan teh herba keluaran orang kampung. boleh la. baru seminggu lebih cuba kak.

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠