Donut Coklat Rice Hasil Dari Tanganku Sendiri

Author : Cik Rose Cute | 11:31 AM | 16Total Comments |
Semalam aku try buat donut Coklat tau hihihi...nasib baik menjadik.....lembut pun lembut....Anak aku yang sulong..si kakak tue memang hantu donut coklat...kadang2 tue kalau beli kat kedai kek tak cukup kalau beli dua.....untuk dia sorang....Terpaksalah ibunya belajar buat donut coklat hihihi...tak payah beli...nak makan buat sendiri...jimat!!!   walaupun rasanya...lain sikit janji donut coklat....betul tak....Aku pun hantu donut....
 Penat uli tepung nie....nak bagi sebati dan lembut....cam lembik jer hihihi

Abaikan bekas aku yang tak cantik tue....nie nak perap sekejap selama 2 jam....bagi kembang....Kembang ke....Emmmm tunggu jer la....


Hasilnya.....Donut yang dah di goreng....biarkan sejuk...aku nak letak coklat gan rice kat atas....tak bulat sangatlah....hihihi First time buat....Lantak la....janji sodap!!!...

Dah nak rosak dah tungku dapur aku hihihi abaikan....Coklat dah hancur....Bekas nie mak mertua kasi....comel jer....

Dah letak coklat....gan rice....bila tengok dalam picture cantik jugak donut coklat rice aku....meleleh tak air liur korang...hihihi..(perasan!!) biar coklat kering dulu baru sedap ngap!! betul tak??

P/S: Bila dah siap...anak-anak aku dah tak sabar nak ngap kau.....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

16 comments:

  1. Nampak sedap..nanti tolong pos kat JR sikit boleh tak??

    ReplyDelete
  2. mak oi kak ros~
    nak sikit!!

    org x brekfes lg ni..
    kucg2 pon dah cup nak sorg 1..hehe

    ReplyDelete
  3. oh tidakkkk... nmpk sungguh berselera..hihii.. ni yg nak kene buat donut gak ni tp donut tanpa coklat la kot.. sbb alisha pun sk mkn...hehhe

    ReplyDelete
  4. nak....!!!! sedapnya tengok coklat tu meleleh je..

    ReplyDelete
  5. memang nampak sedap..
    meleleh..

    ReplyDelete
  6. TERLIUR SUDAH..LEPAS NI BUAT LAGI PASTU POSKAN KE KUCHING K..SAYANG CIK ROSE..HEHEHE

    ReplyDelete
  7. wah yummy2..nmpk sgt sedap..
    suka tgk resipi kawan2..tp buatnye maless...adeii..

    ReplyDelete
  8. makkk aiii sedapnya... mintak skit...

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum..

    trime aksih berkunjung dan komen di blog saya..

    kunjungan sdri sy sgt hargai..

    salam perkenalan dr saya..

    semoga berkunjung semula ya

    ReplyDelete
  10. kakyong masih tak pass buat donat.. tp anak2 mesti suka kan.. lebih lagi dah salut coklat tu..

    ReplyDelete
  11. mak ai...meleh da ni..
    kak hntr la ke sini 1!

    ReplyDelete
  12. Nampak sedap jerr.. Hantar sikit kat sini.. haha..

    ReplyDelete
  13. omg! sis rose..mcm kat kedailah! hihihi...

    ReplyDelete
  14. nak 5 bijik...meh htor sini...hihihi

    ReplyDelete
  15. malas nk buat donut sbb aiman n en suami tak berapa suka.klu buat sy sorang je makan..nak mkn p beli jer.kt sp ni 10bijik baru rm3.hehe..

    donut tu nampak sedap..:)

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠