Istana Sultan Sulu

Author : Cik Rose Cute | 11:43 PM | 27Total Comments |
Sekarang niekan...Orang duk bercerita pasal Sultan Sulu....Jom! Layan Istana Sultan Sulu Pulak...


Sekadar perkongsian..

Ini dia gambar ISTANA SULTAN SULU - Sultan Sulu, Al Kiram itu orangnya tak da banyak wang untuk memelihara keluarganya sendiri ..jauh sekali mampu mensejahterakan "Rakyat nya", apalagi nak mengerah membekal dan memperkasakan "askar-askarnya" yang jumlahnya ratusan orang itu ke Sabah.... dengan bot-bot laju ala tentera berkelengkapan senjata canggih dan terbaru bernilai jutaan ringgit. 
Lihatlah sendiri GAMBAR ISTANA RAJA SULU ini yang sangat daif untuk seorang Raja yang ingin bertahta atas bumi Sabah Malaysia. Sejarah jelas menunjukkan nenek moyang Al Kiram ini sudah lama tidak punyai kedaulatan keats NORTH Borneo yang sekarang adalah bumi Malaysia bergelar SABAH DIBAWAH BAYU. 
Dari manakah tiba-tiba, Al Kiram yang tiada kuasa mendapat wang ini dan tiba-tiba mampu mengerahkan askar-askar seramai 200 lebih orang itu cukup dengan senjata moden benilai jutaan ringgit ini mencrobohi Sabah? Saya harap kita dapat jawapannya suatu hari nanti dengan izin ALLAH SWT.
SUMBER : Facebook.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

27 comments:

  1. inilah dunia...apa pun boleh berlaku.

    ReplyDelete
  2. Baru je nampak "istana" Sultan Sulu ni di facebook tadi ^_^ hehe

    ReplyDelete
  3. ya betul..kan..dia bukan kaya pun...dah agak mesti ada dalang punya..

    ReplyDelete
  4. macam tu je istana dia? nyala lilin kat tepi tu sure terbakar

    ReplyDelete
  5. amin.. semoga semuanya terbongkar..

    ReplyDelete
  6. Siapalah dalang semua ni kan...
    mmg jadi tanda tnya mana diorg dapat wang untuk senjata2 semua tu...

    ReplyDelete
  7. memang musykil la dgn diorang ni. ntah mana2 dtgnya.

    ReplyDelete
  8. hope kita dpt ulasan tersebut..ulasan yg sbnr benarnya..tp betul ke istana tu..kak rose..

    ReplyDelete
  9. Mak aiiiiiiii....istanakah?....

    Hanya Allah sj yg tahu apa sebenarnya yg berlaku... kita hanya mampu berdoa agar segalanya kembali tenang

    ReplyDelete
  10. betul gak ye.... mungkinkah....????????

    ReplyDelete
  11. "besar" sgt istana sulu nie.."besar" sgt smp pakai mercun pun dh boleh terbarai..i hate sultan sulu...sedih bile baca paper psl wira2 kite yg dh gugur..ngan tgk raut wajah wife n anak2 arwah2, lagi la wat sebak..

    ReplyDelete
  12. Sama2 kita doakan kesejahteraan dan keselamatan perwira2 kita dan juga rakyat di lahad datu sabah.

    ReplyDelete
  13. yang last sekali tu menjadi persoalan kan...harap terjawab la sudah

    ReplyDelete
  14. Emmm. Ni yang kemaruk sangat nak Sabah ni.

    ReplyDelete
  15. aahlah..macam rumah setinggan je..

    ReplyDelete
  16. sepatutnya dia bersyukur dapt duit dr malaysia.. jnji dpt pkai n mkn sudah la.. ne nak naya negara org..sibuk jak

    ReplyDelete
  17. dorang ni miskin...pemikiran pun miskin...kesian pulak

    ReplyDelete
  18. maybe dia terliur tengok ada org hidup mewah kat negara kita ni

    ReplyDelete
  19. dorang hidup hanya dengan duit RM5300 yg Malaysia bayar sebagai pampasan setiap tahun

    ReplyDelete
  20. salam kak CR..
    huhuh.. tertanya2 gak ni..

    ReplyDelete
  21. MUNGKIN MEREKA NI JADI ORG SURUHAN 'SESEORANG' KOT..KESIAN KAN..HUHU

    ReplyDelete
  22. manusia yang tidak pernah bersyukur...tiram ni memang la..tamak ...dan buta sejarah.. Mudahan Allah melindungi Malaysia dan umat Islam seluruh dunia..terlalu banyak manusia yang ingin menghancurkan umat Islam..kita bertelagah..namum ada yg bertepuk tangan...

    ReplyDelete
  23. siapalah dalang itu agaknya.. moga2 berakhir cepatlah cerita sedih di sabah tu

    ReplyDelete
  24. Semoga satu hari nanti kita tau jugak kebenarannya..

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠