Petua hilangkan sengugut

Author : Cik Rose Cute | 9:06 AM | 13Total Comments |
Assalamualaikum...

Selamat Pagi...Hari nie nak kongsi dengan korang petua hilangkan sengugut..yang terjadi di kalangan perempuan...Sapa-sapa yang belum tahu boleh amalkan petua nie...Jangan amalkan telan ubat...tidak elok untk kesihatan kita dalam jangka masa yg panjang...Orang dulu-dulu suka amalkan cara perubatan kampung...Itu sebab orang dulu-dulu sihat dan umur dorang panjang...


Cara pertama ,
1.Tumbuk halia dan campurkan sedikit garam,kemudian tambahkan air,minum seperti biasa,halia akan membantu kurangkan kesakitan dan membuang angin dalam badan..

2.Minum air teh pahit tanpa gula

3.Ambil daun sirih dan serai wangi kemudian rebus dan minum airnya.

4. Petik daun betik ,tumbuk dan airnya diminum setiap pagi sehingga senggugut hilang

Bahan-bahannya...senang dapatkan....Insya Allah..dapat menahan kesakitan anda...

Kredit SINI


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

13 comments:

  1. Salam Cik Rose...cantik blognya!!Terima kasih atas pengkongsian petua tu ya...Slmt bercuti CNY juga :)

    ReplyDelete
  2. senggugut ni kalau tgk org yg kena, seram sejuk dibuatnya. kawan nina siap pucat lesi smpai kena papah lagi

    ReplyDelete
  3. halia dengan garam tu dila pernah try.. tapi sikit je yang kurang.. huhu.. ade tak petua nak hilangkan terus senggugut ni? :)

    ReplyDelete
  4. KALAU NO 2 TU OK RAJIN SKIT NAK BUAT..HIHI

    ReplyDelete
  5. bagus tips ni sis..selalu gak senguggut ni..hihik

    ReplyDelete
  6. Takde petua yg terus ilangkan senggugut ni ke..
    Kalo ade..share kan ye

    ReplyDelete
  7. Halia tu pernah buat..tp xjalan sngt...
    yg lain belum cuba..mcm takut je nak cuba daun betik tu..
    kompem pahit gilakan...
    huhuhuh

    ReplyDelete
  8. nice tips... in shaa Allah boleh dicuba kalo senggugut mari..tp mintak simpang la kan.. huhuuh...

    ReplyDelete
  9. mudah mudahan petua ni dapat membantu :)

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠