Resepi Nasi Ayam Simply dari Lya

Author : Cik Rose Cute | 3:48 PM | 0Total Comments |
Askum semua... kali nak share cara nak buat nasi ayam yang paling simple & senanng.. Ekceli menu ni saya buat hanya dgn mgunakan bahan2 y sedia ada di rumah.. So, mmg sgt2 x perfect.. 

SUP AYAM
Cara-caranya :
1. Masukkan bawang merah+putih y di blender + air dlm periuk
2. Masukkan halia y diketuk
3. Masukkan ayam.
4. Masukkan perasa
5. Masukkan daun sup semasa nak hidang.
( Simpan sedikit air rebusan ayam untuk nasi ayam)

NASI AYAM
Cara-caranya :
1. Basuhkan beras & toskan hingga kering
2. Cairkan sedikit marjerin dalam periuk nasi
3. Masukkan beras yang ditoskan & gaul nasi dengan marjerin td.
4. Masukkan air rebusan ayam ( ambik dari sup) mengikut sukatan nasi.

AYAM
Cara-cara :
1. Perapkan ayam dengan bawang merah+bawang putih y diblender.
2. Masukkan sedikit sos  tiram & kicap..
3. Perap seberapa lama utk dptkan rasa y sedap sebelum di goreng.
4. Bergantung pada citarasa, boleh cincang ayam y siap digoreng & tuangkan kicap cair.


P/S: Aku nie pantang tengok nasik ayam...mesti mintak resepi  hihihi...Aku hantu nasik ayam...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

No comments:

Post a Comment

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠