Berita Mengejutkan Di hari Raya....

Author : Cik Rose Cute | 1:39 AM | 10Total Comments |
Puas aku fikirkan....aku nak share tak dengan korang.....kalau aku tulis kat sini  mesti korang tak cayakan.....Nanti orang kata aku nak glamour pulak....huhuhuhu.......Cik hubby aku tak bagi aku story kat sini...nanti heboh katanya.Lagipun adikku yang sorang tue pun tak tahu yang aku nie kakaknya......Korang mesti tertanya-tanya....siapa gerangan orangnya....Aku nak story sikit sejarah keluargaku.Nama Ayahku Che Mat Bin Hussin....Aku dengan ayahku terpisah waktu kecil kerana makku gan ayahku  berpisah (bercerai)...........Waktu aku nak kawin  gan Cik hubby...aku tak dapat mencari ayahku.....kerana asal ayahku sempadan Thailand.Nasib baik Cik hubby aku seorang yang penyabar....Banyak kali jugak la....kami berdua naik turun Mahkamah kerana nak kawin.Last-last...kami kawin berwalikan hakim.
Nak di jadikan cerita waktu umur anakku yang sulong (Nur Fatin Sahira) baru berusia 3 bulan....Masa tue....aku beraya kat Terengganu.....Menjelmalah ayahku dengan adik perempuanku....dengan suaminya dan menpunyai anak sorang.Aku begitu exited betul....ingin menemui ayahku....kerana setiap kali lepas sembahyang aku tidak jemu berdoa pada Allah perkenankan doaku untuk menemui ayahku.... Cuba korang bayangkan dari umurku 4 tahun hingga 27 tahun baru kutemui ayahku.....dan masa tu jugaklah cik hubby aku mengenali ayah mertuanya.Aku jugak dapat mengenali adikku Nooraini namanya.....sejak pertemuaan itu kami menjadi rapat....Nor begitu menyayangiku....yalah aku kakak kandungnya.....(kalau sebelah ayah adik beradik kuat.....) kata orang ganu....
Panjang pulak story aku hari nie......Nie aku nak cerita berita mengejutkan tue.....Tahun nie....turn raya kat Terengganu.....Adik aku Nor...sekarang kat  Terengganu....tapi aku tak tidur rumahnya...aku tidur rumah abang tiriku kat manir.....Abang tiriku adik beradik sebelah mak...bapak lain tau huhuhu....Hari tue aku beraya kat rumah Nor mak ayah angkatnya...Nor adikku di besarkan dengan mak ayah angkatnya tau huhuhu.....Dia yang cakap yang hamba Allah tue adik kitaorang....dia yang no 7...Kalau di ikutkan adik beradik sebapak dalam 8 orang.....Aku yang no 3.....atas padaku ada kakak gan abang....Kakak gan Abang nie...aku tak pernah jumpa pun...sekarang diaorang berada kat Kelantan.....Selalu jugak pergi Ke kelantan tapi tak pernah tak fikir untuk mencari Kakak gan Abang aku tue.....
Sekarang anakku dah masuk 3....Udah lama aku tak menemui ayahku...cuma tanya khabar melalui telefon jer.....last jumpa yang aku story kat atas tue....Korang cari sendiri siapa orangnya....Aku malas nak sebut......Namaku Sebenar Che Rosliza Binti Che Mat....Nama adikku yang bawah padaku Che Ghazali Che Mat.....Nooraini Binti Che Mat.....Kakak gan abang aku...aku tak tahu pun namanya.....dan juga yang lain....yang hamba Allah tue...mesti aku tahu....sebabnya dah fames.....Korang Fikir sendirilah ya......


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

10 comments:

  1. alamak...cik rose mcm drama la...tp alhamdulillah la sbb akhirnya cik rose bertemu jgk dgn ayah kandung...tp kan cik rose kite dah puas pikir ni sape yerk adik cik rose tu...ala story la kt kite wakkkk.....

    ReplyDelete
  2. alamak sapa yer.. nanti la p.. tp banyak2 bersabar,... sekurang2nya dah pernah jumpa kan ayahnya... syukur dan pk benda yg baik aja.. br lega hatinya...

    ReplyDelete
  3. syukur akhirnya dpt jugak jumpa ayah kandung..tp x puas ati sungguh cerita ni ada sedikit misteri dekat akhirnya..huhu

    ReplyDelete
  4. sapa ek?? wuu. xdapat teka.. dia blogger jugak ke? huhu ke khairul fahmi che mat? err..

    alhamdulillah dapat jumpa ayah :)

    ReplyDelete
  5. Cik Rose...kena fikir siang mlm ni sape org yg dah popular tu? org ganu juga ek?

    ReplyDelete
  6. eee cepat ler gtaw. siapa lah org yg popular tu ek. nak tahuuu. cepat update next entry. hehe

    ReplyDelete
  7. ooooo...after baca komen sis td...baruuu lah zie tahu siapa org popular tue. a'ah kak, zie dh delete dh komen akak yg bagitaw info tu

    better takyah reveal siapa org itu. takut kang org fikir akak si ex-tunang dia yg tumpang popularity plak kan.


    pssttt...annoymous mmg menyeramkan taw. thats y zie tak valid kan komen utk anony taw.hehe

    ReplyDelete
  8. Wahhh misteri nye.. Suspen jek bc..jln jln jupe post ni..sapaler org femes itew..

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠