7 Benda Ajaib Di dunia

Author : Cik Rose Cute | 8:14 AM | 9Total Comments |








Gambar-gambar di atas merupakan benda-benda ajaib di dunia yang telah memenangi tangga teratas sebagai 7 benda ajaib di dunia.

Sebanyak 21 benda ajaib di dunia, dan hanya 7 benda sahaja yang telah dipilih. Antaranya adalah seperti gambar-gambar di atas.

Kesemua undian undian ini ditetapkan oleh LISBON OFFICIAL DECLARATION OF THE NEW 7 WONDERS OF THE WORLD.

Menyenarai baru 7 benda ajaib setelah pelbagai penemuan baru diseluruh dunia yang boleh dianggap sebagai benda ajaib dunia. Banyak benda yang perlu di kaji sebelum ianya boleh dikategorikan sebagai 7 benda ajaib dunia.

Taj Mahal masih lagi menjadi sesuatu yang menakjubkan, diikuti dengan tembok besar China, Bangunan Petra, Patung besar Christ, Machu Picchu Peru, Piramid & Collesium..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

9 comments:

  1. memang ajaib...awak..gambar kedua tu kat mana yek???

    ReplyDelete
  2. camne dorg buat ek. mmg amazing kan :)

    ReplyDelete
  3. bangunan petra tu klu x silap yg ade dlm movie transformer 2

    ReplyDelete
  4. @Uchi kay-f @hmad

    Ya ker uchi...Akak tak perasan...padahal tak miss tengok Transformer hihihi

    ReplyDelete
  5. ad pembetulan sikit . gambar kedua tuh bukan dan sememangnye tidak berada di london . gambar ke-2 tuh di Rio de Janeiro, Brazil

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠