Asmirandah Membatalkan perkahwinan kerana Jonas Rivanno tidak mahu Memeluk Islam

Author : Cik Rose Cute | 4:29 PM | 8Total Comments |
Ini adalah gosip terbaru yg aku baca kat sinar online...Memang mengejutkanlah...Asmirandah sanggup membatalkan perkahwinan tersebut...Bagi aku bagus jugak tindakan Asmirandah membatalkan perkahwinan itu...ini melibatkan Agama. Betul tak?emmm

 

Pelakon terkenal Indonesia, Asmirandah mengambil tindakan nekad dengan memohon untuk membatalkan perkahwinannya dengan aktor, Jonas Rivanno.

Difahamkan Asmirandah mengambil keputusan tersebut kerana kecewa dengan sikap Jonas yang tidak mengambil endah mengenai hal perkahwinan mereka, termasuk enggan memeluk Islam.

“Kini sudah ada peraturan baharu, jika wanita itu Islam, pasangannya juga harus Islam. Tetapi masalahnya kini Jonas enggan memeluk Islam.

“Perkara itu membuatkan Asmirandah kecewa kerana Jonas seolah-olah tidak mempercayai Islam dan dia juga.

Apatah lagi Jonas pernah mencadangkan kepada Asmirandah untuk berkahwin di luar negara bagi memudahkan urusan perkahwinan mereka dan perkara itu ditentang Asmirandah,” ujar wakil Asmirandah.

-Sinar Online


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

8 comments:

  1. Bagus tindakan asmirandah tu .

    ReplyDelete
  2. elok juga la dia batalkan perkahwinan dia tu drpd hidup yg tak sah..dpt anak nnt kontang kanting satu hal tak tau nak anut agama mana..
    eh mcm jd realiti plak citer binar bening berlian ni..last2 nak kawen dgn hero..dlm drama jadi nikah,realiti tak jd...hihi

    ReplyDelete
  3. Di Indonesia (negara Islam terbesar dunia) perkahwinan berlainan agama dibenarkan. Ramai artis Indonesia ibu dan bapa berlainan agama, bila anak2 cukup umur mereka diberi kebebasan mengikut agama ayah atau ibu.

    ReplyDelete
  4. alamak..nur tak berapa kenal diorg ni... :)

    ReplyDelete
  5. kira bagus jugak la asmirandah nie..indonesia memang pkai mashab lain dri malaysia..tp bila da de rule baru,alhamdulillah kan.
    :)

    ReplyDelete
  6. pelakon sinetron binar bening berlian yer? hihi.. bgs la tindakan dia.. dia utamakan agama drpd kekasihnya.. ni bkn soal main2..

    ReplyDelete
  7. hmm..jgn belakangkan agama hanya kerana bakal isteri atau suami..terbaik..

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠