KATA_KATA RAsulullah Tentang Iraq Jadi Kenyataan..

Author : Cik Rose Cute | 3:00 AM | 4Total Comments |
Assalamualaikum



Pada suatu hari,Nabi Muhammad s.a.w. menudingkan jarinya ke arah Timur lantas bersabda:

"Bahawa fitnah akan menimpa orang-orang Islam dari arah ini." 

Arah Timur yang di maksudkan baginda itu adalah negara Iraq.Apakah segala ramalan Rasulullah itu menjadi kenyataan? Ya.

Pelbagai peristiwa besar berlaku tidak lama selepas baginda mengucapkan kata-katanya itu.Satu persatu fitnah,peperangan dan pembunuhan terjadi di Iraq. Apakah peristiwa itu berlaku secara kebetulan? TIDAK.

 Setiap peristiwa yang terjadi,sejak dulu sampai sekarang membuktikan apa yang telah di ucapkan baginda itu bukan sekadar ramalan tetapi kebenaran yang pasti terjadi tanpa dapat di pertikaikan oleh sesiapa.

Antara peristiwa besar yang menimpa Iraq selepas Nabi Muhammad bersabda ialah:
  • Pembunuhan Khalifah Umar oleh orang-orang Ajam.
  •  Peperangan Jamal dan peperangan Siffin antara Sayidina Ali dan Muawiyah.
  •  Perang Karbala.
  • Fitnah oleh Mukhtar.
  •  Kezaliman Hajjaj Bin Yusof
  • Penjajahan orang-orang Monggol dan Turki.
 Sekarang, seluruh dunia menyaksikan bahawa bumi Iraq masih belum aman akibat fitnah seperti yang di khabarkan oleh baginda Rasulullah s.a.w. 1,400 tahun yang lalu.Peperangan,pembunuhan,penculikan dan sebagainya masih berlaku di negara tersebut akibat pencerobohan tentera musyrikin di bawah pakatan Amerika Syarikat.


Anda rasa betul tak dengan entry aku tulis ni...,Sampai sekarang Iraq belum lagi aman...aku baca artikel ni dalam mastika..tu aku snap kat sini untuk kongsi dengan kauorang...Fikir-fikirlah ya... 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

4 comments:

  1. Moga orang Islam sentiasa dilindungi Allah SWT.

    ReplyDelete
  2. betul tu.. apa yang dinyatakan oleh baginda rasullah saw ada kaitan dengan apa yang berlaku di iraq..

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠