::Tutorial Daftar Nuffnang + Cara nak pasang Nuffnang pada Blog versi baru::.

Author : Cik Rose Cute | 1:51 PM | 9Total Comments |
Assalamualaikum...
Sajer nak share gan korang "cara nak pasang Nuffang pada blog" versi baru.....aku terjumpa tutor nie dekat blog Amy Fahmi 
sesiapa yg belum daftar bolehlah daftar...tak rugi..pasang nuffang kat blog free jer...last2 kita dapat duit hihihi
Jom! tengok tutor kat bawah hasil kredit dari Amy Fahmi  nie...

Seperti yang kite maklum, page nuffnang dah bertukar sekarang ni..kalau dulu cara pasang iklan die lain so sekarang ni yang baru lain la jadinyer..actually amy buat tutorial ni tuk kawan2 amy yg baru berjinak2 dengan dunia blog..nak tolong ajar kat luar susah..sorang duk tganu sorang duk kl..jadi kat blog ni je la senang nak explain serba sedikit..harap2 dapat membantu.Jom kite start yer...=)

Step pertama, korang kena daftar kat http://www.nuffnang.com.my ni dulu..nak mudah ( KLIK SINI ) jer..Page kat bawah ni akan keluar...
Kemudian, korang klik kat Join Nuffnang tu..bila korang klik akan keluar borang untuk di isi seperti di bawah ni..
Ni first borang yang akan keluar..korang kena isi semua step..ada 4 step..lepas isi yg pertama tu scroll down kemudian tekan Next..lepas tu akan keluar lagi borang korang isi dan tekan Next lagi sampai ke borang terakhir kemudian tekan Finish...

Bila dah tekan Finish tu page in akan keluar..iaitu Account Activation..


Bila da keluar page kat atas ni, korang pergi bukak email yang korang daftar tu dan klik link yang nuffnang hantar untuk mengaktifkan akaun korang..lepas tu korang boleh la login akaun nuffnang..nak mudah tekan click here macam kat anak panah tu...=)

 Sekarang korang boleh la login tuk masuk ke akaun nuffnang..page kat bawah ni akan keluar..
 Kemudian korang klik kat My Nuffnang beranak panah warna hitam tu kemudian korang klik kat Welcome to blog yg beranak panah berwarna merah..last korang klik kat  MANAGE MY BLOGS..


Page kat bawah ni akan keluar..


Lepas tu korang pergi cari tempat yg amy tanda tu, korang update survey korang..ala xsusah pun juz klik jer ikut suka hati korang..lepas tu submit..=)
CARA-CARA NAK PASANG IKLAN NUFFNANG DALAM BLOG..

Bila tekan kat manage my blogs..akan keluar page nie..

Korang cari tempat yg amy tanda tu,  LARGE REC, LEADERBOARD, SKYSCRAPER..pilih salah satu then klik jer atas link biru tu..kemudian page kat bawah ni akan keluar...

Bila da keluar page ni..korang boleh klik kat mane2 kotak korang suka untuk ambik coding iklan nuffnang..lepas klik korang scroll down then ambik coding die..
Ambik coding ni masuk dalam blog..mcm biasa pergi kat dashboard --> layout --> add a gadget --> HTML/JavaScript lepastu masukkan coding yg di copy td paste kat sini last skali save...settle...=)
Hasilnya...
|
|
|
|
V
LEADERBOARD

SKYSCRAPER


LARGE REC

















Nota Pink: Terima kasih Amy Fahmi kerana rajin buat tutorial nie....panjang betul hihihi...Hope korang boleh ikut...ya...tq

Tutorial nuffang nie khas untuk yang baru belajar nak berblog...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

9 comments:

  1. thanks sebab ajar . sebab semalam baru daftar lepastu x tahu nak masukkan dalam blog :)

    ReplyDelete
  2. periklanana malaysia yah ..aku anak indonesia sih ,,,,

    ReplyDelete
  3. hai cik rose,...ehe..dh byk ke $ nuff...nampak trafik kencang je...

    ReplyDelete
  4. nice tuto kak..
    mana2 yg newbie tu, bolehlah ikuta tuto ni kan..

    ReplyDelete
  5. TERIMA KASIH...SAYA MEMANG TERCARI-CARI...saya baru 3 bulan buat blog...bnyak lagi yg kena blajar...harap bleh tunjukkn.. :)

    ReplyDelete
  6. tuto nie mmg berguna tuk org yang baru berblogging=)

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠