Syifa (penawar @ penyembuh)

Author : Cik Rose Cute | 4:13 PM | 4Total Comments |
Hari ini adalah hari ke 5...aku berpantang.Sekejap jer masa berlalu...syifa tak pulak ada kuning selepas keluar dari hospital.Nurse datang umah check pun cakap tak ada.Syukur alhamdullilah..tak payah susah lagi nak ke hospital,terima kasih Ya Allah..kau permudahkan semuanya untukku..Badanku dah di urut oleh wak ipah..,hari ni wak ipah cuti..dia nak rehat satu hari..tak mengapalah..besok baru wak ipah datang.
Kalau dalam pantang mesti kena urut...kalau tak sakit2 badan...la..jawabnya.Tak tahu la kalau orang tu dalam pantang dia tak urut..boleh ker dia tahan sakit badan...kalau aku tak tahan...Jahit di bawah pun dah kering sikit ,dah terasa sakit macam hari pertama...,berak pun dah okey,darah nifas pun dah nak kering...SEmua okeylah..Alhamdullilah.....syifa pun okey tak meragam sangat...cuma nak susu jer dia merenggek.
Syifa minum susu badan,susu ibu elok untuk baby supaya tidak kuning.Hari pertama syifa mengamuk sebab tak cukup susu...,terpaksalah ibu menyuruh abah beli susu tepung..baru la syifa tak merenggek,sebab susu ibu belum cukup untuk dia...biasalah hari pertama susah nak dapat susu banyak..yang ada cuma cecair jer.Kata doktor cecair tulah yang paling elok untuk baby.Semoga Syifa  sihat dan tak ada kuning.Syifa kan maksud penawar @ sembuh..kalau tak silap ibu....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

4 comments:

  1. insyaallah....sy doakan bayi inilah yg akan sentiasa memberi kecerian kepada rumah tanggamu suatu hari nty..
    amin..........

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠