Puding Belang By Kak Yatie Johor

Author : Cik Rose Cute | 2:30 PM | 4Total Comments |

Salam untuk semua Warga Blogger.Masuk dua hari 'google Problem' tak dapat nak bukak blog..tension jugak....Banyak n3 aku yang hilang gara2 'google problem'..tak kisah sangat.....Aku tulis n3 ni sebab aku nak kongsi resepi gan korang..Aku ambik resepi dari blog kak yatie Johor.

Bahan2 Yang Di perlukan
  • 10 gram serbuk agar-agar
  • 200gram gula
  • 2  1/2 cawan air
  • 1 tin susu cair
  • 3 sudu besar butter
  • 3 sudu besar tepung jagung
  • 2 biji telur
  • 1 sudu besar serbuk koko (Di bancuh dengan sedikit air panas)
  • Sedikit pewarna kuning
Cara2 Membuatnya
  1. Masak serbuk agar2 dengan air dan gula sehingga hancur.
  2. Telur di pukul di pukul sebati tuangkan ke dalam agar2 tadi.Masukkan juga tepung jagung dan susu cair.
  3. Masukkan butter biar mendidih tutup api.Bahagikan kepada dua.
  4. Satu bahagian di campur pewarna kuning dan satu lagi di campur warna koko.
  5. Tuang sesenduk warna kuning, sejukkan sekejap,tuangkan pula warna koko di bahagian tengah sedikit.
  6. Sejukkan dan hidangkan.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

4 comments:

  1. sy pon suka wat puding belang nih..tp kan belangnya tak penah jadik..jd sy buat corak batik kiki

    ReplyDelete
  2. Ya ker....Corak batik pun tak per...Yang penting sodap hehehe

    ReplyDelete
  3. suka makan puding..
    lawa acuannya..

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠