Resepi Nie Dari Blog .:: My Life & My Lover ::.

Author : Cik Rose Cute | 12:55 PM | 33Total Comments |
OREO CHEESE CAKE



Bahan-bahan:

350 biskut OREO
80gm mentega dicairkan
375gm PHILADELPHIA Cream Cheese dilembutkan pada suhu bilik
1/2 cawan gula kastor
1 sudu besar esen vanila
1 kotak kecil whipping cream
3 sudu besar serbuk gelatin cairkan dalam 1/4 cawan air panas
200gm coklat putih dicairkan

Cara buat:

250gm biskut OREO blend sampai halus (b4 blend kena buang krim)
pastu campur mentega, gaul rata.

masukkan dalam loyang bulat yang bwh dia boleh angkat tu, loyang tu lapik ngn aluminum foil. tekan padat biskut tu kat dalam loyang pastu sejukkan dalam peti sejuk 30 minit.

pukul cream cheese ngan esen vanila & gula smp kembang. lepas tu masukkn whipping cream. pukul lagik. akhir sekali masukkan gelatin & coklat putih pastu pukul smp sebati.

biskut yang lebih tu potong dadu. pastu masukkan jer dalam adunan cream cheese tu, godek2 sikit, masukkan adunan dlm loyang, tutup ngn aluminium foil sejukkan dlm peti sejuk semalaman. dah siap.
(tp kalo tkmo tgu semalaman pn tkpe,agak2 kek tu dh keras bole je potong & trus ngappp!!!)


ni la gambar Oreo Cheese Cake
kalo korang tgk gmbr tu mcm comot je


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

33 comments:

  1. nanti try la buat sebab tk pyh guna oven

    ReplyDelete
  2. Try ler...nak jugak buat...nak beli bahan-bahan dulu....hihihi

    ReplyDelete
  3. Wah2.. nampak mudah dan sedap.. hehe.. nnt nak cube la..

    A Comet Appears by The Shins

    ReplyDelete
  4. sedapnye,,,my feveret,mahal x budjet?

    ReplyDelete
  5. Hye, nk tumpang promote this blogshop, http://hijab-intrend.blogspot.com/ or you can find us at fb, hijab-intrend blogshop.

    Kami ada menjual shawls yg superb cantik. The latest one is, custom made shawls yg memang cantik dan berkualiti tinggi! Pembelian lebih dari 2 akan diberi discounts yang memang memuaskan! (: Btw, thanks yaw.

    ReplyDelete
  6. nmpak mcm senang je nk buat... nti try la

    ReplyDelete
  7. Entah la...Fiq Sis belum buat lagi hihihi ni ambik resepi dari blog "My Life & My Lover"

    ReplyDelete
  8. Nanti I singgah Enuni Hanim...

    ReplyDelete
  9. Nampak jer cam senang Syiela hihihi

    ReplyDelete
  10. wahhh.. sodap ni..
    rajin awak mem-baking yer.. hehehe

    lapar la plak rase, dugaaan!!!
    pose arini.. hehehhe

    ReplyDelete
  11. owner blog my life & my loves tlg jwb ni psl budget mhl or tk..mhl tang cream cheese la...bhn2 lain murah je...tp kalo bli cream cheese kt kedai brg2 wt kek murah skit

    ReplyDelete
  12. ERMMM... RESEPI Y BEST B;H DICUBA..
    Y XBEST..MASA TU..ADA KE?? HUHUHU

    ReplyDelete
  13. Wahh...nk try buat laaa...time summer kat egypt makan nie mst best!thanks!=)~

    ReplyDelete
  14. Bukan kita punyer hihihi ambik orang punyer...

    ReplyDelete
  15. memang tak ada masa Lya...hihihi

    ReplyDelete
  16. buat fadli...makan ramai2 mesti seronok....

    ReplyDelete
  17. best la nmpk kek tu..nak try la buat sebab xyah bakar kan..sng sikit..

    ReplyDelete
  18. wwaauu.. sdapnya kek cheese.. urm.. terliur plak.. heheh

    ReplyDelete
  19. eh br prasan kt tajuk entry tu slh...nama blog kita "my life & my loves" bkn lover

    ReplyDelete
  20. Buatkan utk zie leh tak dear? hehehe :D

    ReplyDelete
  21. wow mcm secret recipe punya ni...cayalah..

    ReplyDelete
  22. mcm sedap je...mmg melting....singgah balas dari segmen luna lanun

    ReplyDelete
  23. nak order 1!!!!
    ho3~~
    salam balas kunjungan..:P

    ReplyDelete
  24. wah2 kita mmg suker oreo cheesecake... kalo gi secret res mesti nak order yg ni

    ReplyDelete
  25. Aqishah...cuba la buat....nie resepi mama tisya punyer hihihi

    ReplyDelete
  26. cik rose,,, cm sodapp je kek ni.. hehe

    cik rose ni owg tganu ke??
    cik idora pon owg tganu jugak.. =)

    ReplyDelete
  27. ya ker....cik rose orang ganu kita....dah lama tak balik ganu...hihihi rindu pulok rasanya...

    ReplyDelete
  28. Cik Rose Cute saye dah cube.. hehehe

    tgk kat sini
    Making Oreo Cheese Cake

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠