Lintah Boleh Buat Ubat

Author : Cik Rose Cute | 9:59 PM | 8Total Comments |
image Ribuan tahun dahulu lintah telah digunakan di dalam perubatan untuk menyelesaikan masalah penyakit pengaliran darah seperti pembekuan darah. Sejarah mencatatkan lintah telah digunakan 2000 tahun S.M di dalam perubatan Ayuverdic, Mesir dan Eropah. Pada kurun ke -19, lintah amat popular sebagai perubatan di Eropah.
Oleh itu, Terapi Lintah juga diiktiraf dan diperkembangkan penggunaan perubatannya di Eropah.
Hirudin yang ada di dalam lintah adalah antikoagulan (agen pencairan) yang sangat berkesan di dalam perawatan. Histamin pula dapat mengembangkan salur darah dan mengelakkan darah tersumbat pengalirannya.

image Minyak Lintah MUJAROB, dari ekstrak lintah tulen dan ramuan herba tradisional yang berkhasiat tinggi.
Kaedah gabungan saintifik dan tradisional berjaya menghasilkan produk Minyak Lintah yang bermutu tinggi.
Minyak Lintah MUJAROB juga boleh dikategorikan sebagai Minyak Serbaguna.
Baik untuk lelaki, wanita, tua, muda dan kanak - kanak.
 


P/S: korang geli tak tengok nie....kecik2 dulu aku pernah kena gigit di lintah...melompat-lompat aku kat dalam air sambil menjerit-jerit panggil mak aku suruh mak aku buang lintah kat kaki aku... Korang pernah tak situasi cam aku.....cer...cer...cite hihihi mesti ada yang lucukan...Tuhan Ciptakan lintah nie...ada sebabnya....korang tengok kat atas tue...boleh buat ubatkan....Orang dulu-dulu...biar jer lintah nak hisap darah diaorang.....patut la...orang dulu-dulu...umurnya panjang...kuat...tak mudah dapat penyakit....cuba korang fikir...Sekarang umur muda dah Meninggal.....Ajal, maut semua di tangan Tuhan....tapi orang dulu gan sekarang jauh bezanya....Fikir-fikirkanlah...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

8 comments:

  1. lpas ni klu lintah gigit biarla.. jgn sampai darah kering sudah.. hehe

    ReplyDelete
  2. awak, jom join contest pulak! http://senozea.blogspot.com/2011/07/contest-be-yourself-by-precious.html

    ReplyDelete
  3. ishh...geli plak zie tgk 1st pic tu...hehe

    ReplyDelete
  4. Memang geli zie...tapi banyak kebaikannya...

    ReplyDelete
  5. ewww...geli..terus teringat pengalaman kena gigit lintah..dekat dlm pusat lagi...

    ReplyDelete
  6. Ya ker Bui...hihihi mesri geli giler...

    ReplyDelete
  7. ayuh tampil sihat dan cantek untuk hb dan kids sis...

    http://pelangichanteque.blogspot.com/2011/07/tips-kecantikanbersama-vco-catalyst.html

    produk yang diyakini halal dan suci. mampu memberi kesihatan tubuh luar dan dalam :)

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠