Resepi Donut Gebu

Author : Cik Rose Cute | 10:05 PM | 6Total Comments |
Assalamualaikum...

tadi ronda2 jap kat blog seorang blogger dan terbaca resepi donut nie....terasa mau buat...tapi tak tahu bila lagi.....anak-anak aku memang hantu donut...sebelum nie ada jugak salin resepi...buat2 tak jadi gebu....huhuhu nak try ikut resepi nie pulak hihihi mana tahu kot2 jadi....Resepi aku Copy Sini


Bahan-bahan: tepung cap Itasir, butter cap Tantura, gula perang dan natural yis serta segelas sederhana air suam.

Cara membuat:
1. Letakkan 3 sudu makan yis dan sesudu makan gula.
2. Curahkan air suam segelas sederhana dan gaul sebati.
3. Campurkan 3 sudu makan butter Tantura dan gaul mesra.
4. Letakkan tepung mengikut kuantiti air tadi.
5. Biarkan doh kembang kira-kira sejam.
6. Tumbuk doh dan uli memanjang seperti rantai tangan. Sambungkan hujung dan hujung membentuk tayar.
7. Setelah semua telah terbentuk, panaskan minyak dan goreng.
Selesai.

Ini rupa doh yang menggebu kembang.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

6 comments:

  1. Salam.. gebunyaaa donut ^^

    Kat sini pun ada resepi mengancam,jom

    http://flizzy86.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. donut y comel n nampak sedap.. mcm nk jek..

    ReplyDelete
  3. gebusnya donat dia, yum yum :)

    ReplyDelete
  4. salam. nice recipe sis...thanks share :)

    ReplyDelete
  5. Ucap Salam Aidilfitri , mohon salah silap dimaafi,
    Terkadang kita bicara dan menitip kata, Yang terkadang mengguris rasa, Walau menyepi seketika, Ingatan itu tetap ada. Terima kasih terus menyokong KA , Selamat hari raya, maaf zahir & batin dari KA sekeluarga

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠