Tips minum air dengan betul

Author : Cik Rose Cute | 7:58 AM | 15Total Comments |
Assalamualaikum....

Selamat pagi...hari nie nak share tips minum air dengan betul...Almaklumlah....aku sekarang sibuk berdiet...kerana berat aku dah 73kg kau....huhuhu...patutlah bila bangun rasa berat sangat2...aku juga sekarang sibuk buat senaman aerobik...tue kadang2 tak sempat nak berblog dan membalas kunjungan kalian....Terima kasih banyak-banyak kepada yang sudi singgah blog aku ya...

Jom! baca...

2 gelas *air sejurus bangun dari tidur [Manfaat: Membantu mengaktifkan organ dalaman]
1 gelas air 30 minit sebelum makan [Manfaat: Membantu penghadaman]
1 gelas air sebelum mandi [Manfaat: Membantu menurunkan tekanan darah]
1 gelas air sebelum tidur [Manfaat: Bagi mengelakkan angin ahmar atau serangan jantung]

Apa fungsi 70% air dalam badan anda?
Selalunya sebelum tidur..aku minum air...dah terbiasa dari bujang lagi...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

15 comments:

  1. thanks laa kak for da tips :3
    baru tau shi XDD

    ReplyDelete
  2. assalam...memang amalan yang sangat baik...apa lagi dimusim2 panas ni...

    ReplyDelete
  3. ok noted!
    terima kasih sharing info yg bagus ni.
    lepas ni kene cuba ingatt senantiasa sebelum tido dan sejurus lpas bangun tido minum air..

    ReplyDelete
  4. Betul tu Cik Ros, berdiet saja tak cukup, perlu bersenam sekurang2nya 4 hari seminggu, kalau hari2 bersenam lagi baik. Kita bersenam bukan saja utk jaga badan, tapi yg lebih penting utk jaga kesihatan. Kesian anak2 kan, jika ibu bapa tiba2 jatuh sakit di kala mereka masih perlukan perhatian kita....

    ReplyDelete
  5. jom kt amalkan..

    pastikan air ckup dalam bdn kt..

    ReplyDelete
  6. tq CR tolong share cara minum air ni..
    sama lah kita, saya dalam proses berjoging2 jugak nih
    umur kita sama kan, nak kuwos jugak macam cik ta tu
    nanti dah kuwos kita tempek gambo nak :)

    ReplyDelete
  7. bagus ni, mmg patut diamalkan setiap hari kan!

    ReplyDelete
  8. saya akan doakan akak cpt kurus..hehhe..

    ReplyDelete
  9. Salam kenalan...tq 4 info
    Tapi mang terbaik minum air nii..sangat membantuu
    InsyaAllah....berat akan beransur turun...lebih2 lagi dgn adanya senaman,,,
    Jgn lupa jg pemaknan..:)
    salam kunjung..
    www.notashalimar.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum dan salam singgah sini Sis...bagus tips ni...bolehlah kita amalkan dalam kehidupan seharian kita.

    ReplyDelete
  11. Solehah pn skrg ni tgh dlm proses diet.kiki tapi air wajib diambil.

    ReplyDelete
  12. sy seorg yg jrg minum air..boleh gitu? ;-)

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠