Author : Cik Rose Cute | 2:26 PM | 1Total Comments |
Hari ini dah masuk dua hari kakak gan haziq bergaduh...tension ibu dibuatnya.Pada hal abah beli kerusi dua tuk sorang satu,itu pun bergaduh jugak.Ibu geram ibu cubit la budak dua orang tu...di larang dengan mulut langsung tak dengar.Si haziq pulak mulutnya asyik bunyi je kalau tak dapat mainannya,kakak pulak tak nak mengalah langsung dengan si adiknya.Tu ada baru sorang kalau ramai tak tahu la nak cerita....ibu mana tak jadi singa kalau anak-anak asyik bergaduh hanya berebut mainan.Kena cubit tu...baru tahu...tapi diam kejap je,pastu sambung balik bergaduh....hei!!! geram betul....,tapi nak buat cam mana adik-beradik kalau tak bertengkar tak sah.Kita kecik-kecik dulu kalau bergaduh mesti ibu kejar tak cukup tanah nak lari.Orang dulu-dulu mendidik anak lain...tak cam ibu sekarang...nak pukul sayang...tapi cara dulu lebih bagus kot...tak ada la budak naik kepala...budak sekarang....emmm tak tahu la nak cakap....,itu semua atas didikan ibubapa...kalau manjakan sangat tak boleh jugak....,tahun depan kakaknya sekolah tak la gaduh kot...ya la...kakaknya tak ada kat umah cam mana nak bergaduh...betul tak...,tapi budak-budak ni kalau berpisah rindu bagai nak rat,sorang demam..sini pun demam..tu yang pelik tu...ada la sekali..ibu tinggalkan si kakak kat kampung dalam lima hari...,tak sampai 3 hari opahnya tel cakap kakak demam...,masa tu si haziq pun demam...,tu yang pelik...betapa kuatnya kasih sayang antara mereka berdua...,lagi kuat mereka bergaduh..lagi kuat la...kasih sayang dia orang.Itu la ragam anak-anakku...nak story kat kauorang..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

1 comment:

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠