deco rumah Ala English Style Tapi Belum Jadi...

Author : Cik Rose Cute | 2:20 PM | 12Total Comments |
Assalamualaikum....para sahabat yg singgah sini...

Biasalahkan....nak raya semua sibuk deco rumah hihihi termasuklah aku.... separuh baru  hias...budget belum cukup...konon2 nak ruang tamu ala english style....belum cukup duit nak beli perhiasannya....beli sikit2...dulukan....ikut kemampuan hihihi

Langsir jahit sendiri....sarung bantal pun sama asalnya nak beli kain langsir tapaknya putih bunga tak kisahlah kaler apa..dah lari budget hihihi....tak mengapalah lain kali boleh beli tapi jangan time raya...memang tak cukup duit sebabnya semua nak beli...pening kepala cik hubby melayan karenah aku kikiki.....sebelum nie aku letak frame anak aku....alih2 aku tukar letak cermin hihihi

Asalnya..macam ginilah....Sebenarnya..banyak lagi nak kena hias..banyak benda yg aku berangan...dan banyak benda yg tgh aku fikir tgk budget dulu baru boleh beli apa yg aku angankan......Insya Allah kalau ada rezeki impian akan menjadi kenyataan...kalau dah cantik  boleh ambik gambar full...betul tak hihihi

korang perasan tak bunga panjang tue....aku gubah sendiri....jimat sikit....kalau beli kat kedai mahal...banyak beza dengan kita gubah sendiri..
.Tepi kiri kanan tue....kalau letak frama gambar kat atas nie lagi berseri-seri hihihi...bilalah dapat beli ya....ada sesiapa nak kasi tak kikiki (gurau aje...)
Gambar yang paling latest sekarang....keadaan ruang tamu...memang aku suka kaler hijau nie....memang cantik....rasa sayang pada cat hijau nie...kaler cat nie...bukan hijau apple tau....Karpet tue...guna karpet lama...karpet nie senang basuh...

Ruang makan dengan ruang tengok tv...belum deco apa-apa lagi.....tunggulah entry akan datang ya....Kat bawah ada tip-tip untuk mendeko ruang tamu ala english kotej...


Selepas sedikit pembacaan , menghias english kotej adalah berdasarkan beberapa elemen . So nanti barulah nampak betul2 english punya . hehe
  • Memilih skim warna anda, memastikan terdapat banyak warna jatuh pada dinding, dan lantai. Warna coklat, kuning, karat, oren dan hijau sesuai untuk melihat kotej Inggeris. Sudah tentu anda juga boleh menggunakan merah jambu .
  • Gambar hitam putih dalam bingkai antik,  rak buku kayu gelap yang dipenuhi dengan buku-buku lama, dan alat muzik yang primitif .
  • Satu mangkuk perak lama yang diisi dengan lemon segar untuk menambah aroma segar dan unsur kejutan.
  • Jika anda tidak mewarisi sekumpulan barangan antik, pergi membeli-belah di kedai berjimat cermat tempatan anda atau pergi jualan garaj. Anda bebas untuk mencari lampu besar lama, cermin berbingkai, lama tembikar dan kaca, pasu indah untuk diisi dengan bunga sama ada kering atau segar.
  • Set pemegang lilin, karpet buatan tangan dan kulit .
  • Langsir atau sheers Lacey bermotif bunga kecil berfungsi dengan baik pada tingkap anda . 
  • Dalam gaya desa Inggeris, dapur akan menjadi sedikit kecil, tetapi sangat terbuka dan lapang. Lantai kayu adalah paling sesuai .
Korang bolehlah tengok tip-tip di atas ya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

12 comments:

  1. Wahh..cantiknyer,pandai sis deko rumah..

    ReplyDelete
  2. berseri-seri rumah dengan deco baru, pandai jahit sendiri, warna pun ceria. salam aidil fitri :)

    ReplyDelete
  3. rjnnye sis nak hias2 umah..umah sy xleh nk hias2 cmni hehehe

    ReplyDelete
  4. Salam...
    Singgah petang...
    Selamat hari raya..
    Oh sama la kite...tgh plan nak ubah angin untuk ruang tamu..
    Biasa nyer klu nak english style nie..kena lebihkan warna putih..ngan pink + hijau :)
    ni pun kira ok la nie..nnt ada bajet..sambung hias lagi...:)

    ReplyDelete
  5. huishhh siap bertema haaa. Have fun deko deko :P

    ReplyDelete
  6. cantek lah. Nak raye rumah! hehe nak duit raye sekali :D

    ReplyDelete
  7. cantik dan segar dengan warna hijau...

    ReplyDelete
  8. berkenan dgn warna langsir, damai je utk mata :)

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠