Vitamin Ca-C 1000 Sandoz

Author : Cik Rose Cute | 10:46 AM | 4Total Comments |
Assalamualaikum...



Aku nak story sikit dan share dengan korang....,Aku sekarang mengamalkan diet..almaklumlah...nak kuruskan...Aku nak kurus bukan nak cantik...tapi untuk sihat...Kalau dah gemuk...macam2 penyakit ada..betul tak?

Dalam diet harian aku...aku tak ada makan ubat apa2..Just minum "Vitamin Ca-C 1000 Sandoz"..setiap hari satu tablet dan kena banyak minum air putih.Aku juga mengamalkan makan nasi putih dengan berlaukkan ikan @ayam  rebus atau kukus,tak payah letak garam just letak bawang merah + bawang putih dan halia...kalau nak pedas sikit hiris cilipadi...sedap jugak makan macam tue...Itulah diet harian aku huhuhu...

Senang jer cara makan "Vitamin Ca-C 1000 Sandoz" kalau beli kat guardian sekotak ada 3 botol.Setiap sebotol ada 10 tablet.Aku memang suka vitamin nie sebabnya bila masuk kat dlm air yg kita nak minum,nanti vitamin tue terurai macam Eno yg iklan dlm tv...ada tengok iklan tue?...rasanya sedap...seperti kita minum air orenge itulah..rasanya...Setiap hari satu tablet sahaja tak boleh lebih nanti teroverdose....okey..

Nak Share tentang bahayanya kurang kalsium

Tahukah Anda Bahaya Osteoporosis ?
Osteoporosis adalah kondisi dimana tulang menjadi rapuh dan mudah retak karena kekurangan "calcium". Daerah yang paling sering mengalami keretakan tulang akibat kekurangan "calcium" adalah : tulang belakang, pinggul dan lengan bawah.
Beberapa faktor penyebab Osteoporosis :
  • Usia, semakin lama hidup semakin besar kemungkinan menderita Osteoporosis
  • Menopause, selama menopause produksi hormon estrogen akan menurun, inilah yang menyebabkan terjadinya kerapuhan tulang
  • Kekurangan "calcium" dalam makanan
Dengan selalu menjaga jumlah "calcium" yang cukup dapat menghindarkan orang dari resiko rapuh tulang dan retak tulang akibat Osteoporosis.
Cara yang paling efektif dalam memanfaatkan "calcium" adalah dengan mengkonsumsi jumlah "calcium" yang sesuai dengan yang dianjurkan
Kebutuhan "calcium"per hari
Anak-anak, Remaja, Dewasa mudaWanita hamil dan menyusui
UmurCalcium mg/hariUmurCalcium mg/hari
0 - 6 bln360
6 bln - 1 th540< 19 th2300
1 - 10 th800
10 - 18 th1500> 19 th1900
Kebutuhan "calcium"per hari
Orang DewasaCalcium mg/hari
Wanita1500
Pria1000
Kebutuhan "calcium"per hari
Orang TuaCalcium mg/hari
Wanita1500
Pria1000
Mengapa Calcium Sandoz ® ?
 Calcium Sandoz® mengandung Calcium Lactate Gluconate yang mudah diserap oleh tubuh sehingga membantu tercapainya kebutuhan yang dikehendaki
 Calcium Sandoz® mempunyai persediaan yang lengkap :
     - Calcium Sandoz® Forte Effervescent
       mengandung 500 mg Calcium
     - Calcium Sandoz® syrup untuk anak-anak
     - Ca-C 1000 Sandoz® Effervescent rasa Orange dan Lemon yang
       merupakan kombinasi Calcium dengan Vit C 1000 mg
     - Calsan® table kunyah berbentuk unik untuk anak-anak
 Calcium Sandoz® dapat membantu memenuhi kebutuhan Calcium pada :
     - Anak-anak dalam masa pertumbuhan
     - Wanita hamil dan menyusui
     - Wanita menopause
     - Remaja, dewasa dan orang tua yang kekurangan Calcium

Kemasan
Ca-C 1000 Sandoz®
Rasa orange : Dus berisi 12 tube @ 10 tablet effervescent
Rasa lemon : Dus berisi 12 tube @ 10 tablet effervescent
Calcium Sandoz® Forte
Table effervescent, dus 12 tube @ 10 tablet
Sirop, botol 120 ml
Calsan® table kunyah
Botol plastik isi 30 tablet


Kredit Sini




Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

4 comments:

  1. salam cik rose...memang kita kena jaga kesihatan untuk hari tua..bagus cik rose amalkan n

    ReplyDelete
  2. semalam baru nampak dlm guardian..tapi malas nk tanya..ok tak awak mkn ni...nanti boleh update2 lagi sal ni...hehe klo ok boleh try

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠