Segmen I Love Malaysia Bersama Cik POP

Author : Cik Rose Cute | 5:15 PM | 19Total Comments |
Klik Bendera Malaysia kalau you all nak join

Deadline : Sepanjang bulan kemerdekaan :) 11.59pm ( 31 Ogos 2014 ) 


I love Malaysia and I'm from Selangor

p/s : Jom join beramai-ramai. Tak kisah negeri mana janji kita semua rakyat Malaysia.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Edit Header Dan Footer Blog Bukan Blog Kamu

Author : Cik Rose Cute | 9:13 PM | 7Total Comments |
Assalamualaikum...

Akhirnya siap jugak header dan footer untuk blog Bukan Blog Kamu  Jom! singgah dan tengok

Dekat header tuan blog gitahu tak payah letak gambar just letak nama blog jer...

Nie Footer....simple jer...
Terima kasih sudi menempah dengan akak ya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

RESEPI KEK KASTARD PANDAN

Author : Cik Rose Cute | 2:10 PM | 14Total Comments |
Resepi kastard.

Bahan (A)
160 gm gula kastor 
500 ml air daun pandan
1 sudu besar serbuk agar-agar segera

Bahan (B)
400 ml santan pekat
85 gm tepong hoen kwee hijau
1 sudu kecil pewarna hijau
secubit garam

Cara-cara
Kek span di hiris kepada 2 bahagian. Ketepikan
Untuk membuat kastad, campurkan kesemua bahan (A) dalam periuk.
Masak atas api sederhana hingga mendidih.
Kacau hingga gula hancur.
Satukan bahan (B) dalam mangkuk dan gaul rata.
Masukkan aduanan ini kedalam adunan (A).
Kacau atas api sederhana hingga adunan pekat dan mendidih. (jgn terlalu lama/pekat, nanti tak smooth bila dituang atas kek)
Sediakan acuan bulat atau petak, guna jenis loose tin atau apa jer bentuk kek span kita.. (Saya gunakan balik acuan yang digunakan untuk memasak kek tadi).
Letakkan satu lapisan kek span dalam acuan. tuangkan 1/3 aduan kastad keatas kek hingga menutupi lubang di sekelilingnya
Letakkan lapisan kedua kek span dan tuang lagi kastad.
Hentakkan acuan 3 kali di atas meja yang agar kastad padat dibahagian bawahnya, biarkan kek sejuk baru dimasukkan dalam peti sejuk
Keluarkan kek yang telah sejuk dari acuan .
Salut dengan kelapa kering atau hias mengikut citarasa anda..


Sedapnya.....teringin nak buat...takut tak jadi kui...kui...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Cermin English Style

Author : Cik Rose Cute | 2:34 PM | 12Total Comments |
Assalamualaikum...Petang semalam pergi beraya rumah sepupu dekat bukit kuda Klang.Lama jugak aku melepak kat rumahnya...lepas sembahyang maghrib baru aku berangkat balik.Waktu sembahyang maghrib aku ternampak cermin comel nie tersimpan kat bawah...terniat pulak di hati aku ingin bertanya....cermin comel...dia guna ke tidak...lepas sembahyang aku tanya...dia cakap dah tak guna...sekarang nie...deco rumahnya dah lain...aku cakap gan dia...aku nak belilah....hihihi...dia cakap okey...terus angkut masuk kereta...

nielah cerminnya....comel tak....original nie...bukan bunga tamp[al okey...
Sajer nak menyibuk kat sini hihihi
Sebelum tak ada cermin dekat atas kerusi...
Sekarang dah ada cermin hihihi..Korang perasan tak suis utama rumah aku terpampang...sakit mata tengok....korang kasi pendapat camna aku nak tutup kotak tue...kikiki

Bentuk ruang tamu sekarang....sebenarnya...aku nak letak kerusi dua yg ada meja satu tue....tapi budget tak ada lagi...buat sementara...kerusi yg nie aku letak buat sementara.....

Akhirnya dapat jugak cermin tue...dah jimat sikit dah...thanks kepada sepupu aku...harga belum dia cakap lagi...



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ