deco rumah Ala English Style Tapi Belum Jadi...

Author : Cik Rose Cute | 2:20 PM | 12Total Comments |
Assalamualaikum....para sahabat yg singgah sini...

Biasalahkan....nak raya semua sibuk deco rumah hihihi termasuklah aku.... separuh baru  hias...budget belum cukup...konon2 nak ruang tamu ala english style....belum cukup duit nak beli perhiasannya....beli sikit2...dulukan....ikut kemampuan hihihi

Langsir jahit sendiri....sarung bantal pun sama asalnya nak beli kain langsir tapaknya putih bunga tak kisahlah kaler apa..dah lari budget hihihi....tak mengapalah lain kali boleh beli tapi jangan time raya...memang tak cukup duit sebabnya semua nak beli...pening kepala cik hubby melayan karenah aku kikiki.....sebelum nie aku letak frame anak aku....alih2 aku tukar letak cermin hihihi

Asalnya..macam ginilah....Sebenarnya..banyak lagi nak kena hias..banyak benda yg aku berangan...dan banyak benda yg tgh aku fikir tgk budget dulu baru boleh beli apa yg aku angankan......Insya Allah kalau ada rezeki impian akan menjadi kenyataan...kalau dah cantik  boleh ambik gambar full...betul tak hihihi

korang perasan tak bunga panjang tue....aku gubah sendiri....jimat sikit....kalau beli kat kedai mahal...banyak beza dengan kita gubah sendiri..
.Tepi kiri kanan tue....kalau letak frama gambar kat atas nie lagi berseri-seri hihihi...bilalah dapat beli ya....ada sesiapa nak kasi tak kikiki (gurau aje...)
Gambar yang paling latest sekarang....keadaan ruang tamu...memang aku suka kaler hijau nie....memang cantik....rasa sayang pada cat hijau nie...kaler cat nie...bukan hijau apple tau....Karpet tue...guna karpet lama...karpet nie senang basuh...

Ruang makan dengan ruang tengok tv...belum deco apa-apa lagi.....tunggulah entry akan datang ya....Kat bawah ada tip-tip untuk mendeko ruang tamu ala english kotej...


Selepas sedikit pembacaan , menghias english kotej adalah berdasarkan beberapa elemen . So nanti barulah nampak betul2 english punya . hehe
  • Memilih skim warna anda, memastikan terdapat banyak warna jatuh pada dinding, dan lantai. Warna coklat, kuning, karat, oren dan hijau sesuai untuk melihat kotej Inggeris. Sudah tentu anda juga boleh menggunakan merah jambu .
  • Gambar hitam putih dalam bingkai antik,  rak buku kayu gelap yang dipenuhi dengan buku-buku lama, dan alat muzik yang primitif .
  • Satu mangkuk perak lama yang diisi dengan lemon segar untuk menambah aroma segar dan unsur kejutan.
  • Jika anda tidak mewarisi sekumpulan barangan antik, pergi membeli-belah di kedai berjimat cermat tempatan anda atau pergi jualan garaj. Anda bebas untuk mencari lampu besar lama, cermin berbingkai, lama tembikar dan kaca, pasu indah untuk diisi dengan bunga sama ada kering atau segar.
  • Set pemegang lilin, karpet buatan tangan dan kulit .
  • Langsir atau sheers Lacey bermotif bunga kecil berfungsi dengan baik pada tingkap anda . 
  • Dalam gaya desa Inggeris, dapur akan menjadi sedikit kecil, tetapi sangat terbuka dan lapang. Lantai kayu adalah paling sesuai .
Korang bolehlah tengok tip-tip di atas ya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Giveaway #CikMielaBukaKedai

Author : Cik Rose Cute | 2:01 PM | 3Total Comments |

Assalamulaikum. Giveaway ini dibawakan oleh Cik Miela sempena pembukaan kedai Ladya Shops


Hadiah:
1x Long dress
1 x Long Tee
1 x Toup RM10 
30 x mystery gift untuk 30 peserta pertama
Gambar hadiah: 


Klik sini untuk join


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Marshanda Kini Sudah Buka Jilbab

Author : Cik Rose Cute | 1:15 PM | 5Total Comments |
Assalamualaikum....


Bongkar! Inilah Punca Sebenar Marshanda Buka Tudung, Tidak Berhijab  - Penyanyi dan pelakon Marshanda Indonesia, mengejutkan peminatnya setelah mengambil keputusan untuk tidak lagi berhijab selepas bercerai dengan suaminya, Ben Kasyafani bulan lepas.

Dia mengambil tindakan tersebut kerana dikatakan tidak rasa terhubung dengan penamilannya sejak empat tahun lalu itu dan ingin berasa bebas selepas bercerai, lapor portal Kapan Lagi.

Katanya menerusi akaun Instagram, “Saya tidak perlu perhatian daripada anda semua kerana saya tidak peduli dengan apa juga yang anda ingin katakan tentang keputusan saya.

“Kebahagian saya terletak dalam tangan saya sendiri dan bukannya ditentukan oleh orang lain,”katanya.

Bagaimanapun ada peminat yang mempertahankan tindakan penyanyi itu dan menganggap ia adalah pilihan Marshanda dan tiada siapa boleh memaksanya.

“Jangan terlalu cepat menilai kerana dia lebih tahu apa yang sedang dilakukannya. Sebagai peminat adalah lebih baik kita mendoakan agar dia terus diberikan hidayah,” kata peminatnya - Raisyyahrania.blogspot.com


Sedih pulak apabila mengetahui bahawa Marshanda telah bercerai dengan suaminya.....huhuhu


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Mega Giveaway Anak Merdeka Malaysia

Author : Cik Rose Cute | 7:33 AM | 8Total Comments |
Klik Banner Untuk Join

Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Alhamdulillah... setelah sebulan lebih perancangan, akhirnya dapat juga saya lancarkan buat julung kalinya Mega Giveaway 2014. 

Give Away ini adalah sempena bulan kelahiran saya dan anak merdeka Faiqah iaitu pada tanggal 31 Ogos. Mega Give Away ini dianjurkan oleh pemilik blog ini dan ditaja oleh ramai blogger untuk mencari ramai pemenang. 

Mega Give Away ini ditaja oleh:

Tempoh:
03 Ogos 2014  hingga 16 September 2014 [23:59PM]

Hadiah:
Cash RM30
Cash RM20
Cash RM20
1 Naskah al-Quran
Buku terbitan Ana Muslim 
Buku Agama x 1 Pemenang
Kain Ela 2Meter Warna Plain
Wallet Sophie Paris
Wallet
Widescreen Sticker
Voucher RM5 untuk barang preorder di Cayesha
Brooch
2 Car Perfume
Keychain Sarawak
EXO-M Postcard
Bookmark dan Keychain
Topup RM10 x 2 
Topup RM10 x 2
Topup RM10 x 2 
Topup RM10 x 1 
Topup RM5 x 1 
Topup RM5 x 1
Topup RM5 x 1 
Topup RM5 x 1 
Topup RM5 x 2 
Topup RM5 x 2 
Header Blog x 2 
Watermark x 5 
Review Blog x 2
Hadiah Misteri x 2 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Gambar Raya 2014

Author : Cik Rose Cute | 10:27 PM | 6Total Comments |
Gambar nie edit guna software dlm tab...
Gambar yg tidak berapa nak cantik....abang ipar yg ambik huhuhu
Muka dah kurus....beza dengan tahun lepas raya.....muka bam-bam...

Gambar raya untuk kenangan....yg penting kaler baju nak ingat....nanti tahun depan tgh fikir kaler apa pulak untuk dipakai di pagi raya...kikiki



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen Blogwalking Ogos By Karya Mahirah

Author : Cik Rose Cute | 8:50 PM | 25Total Comments |

Assalamualaikum & selamat malam.....korang beraya lagi ke? hehehe....Jom! join Segmen nie....kalau nak tengok syarat-syaratnya...boleh klik banner diatas ya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ