KORANG PERNAH MINUM & TELAN "PEARL" DALAM BUBBLE TEA?

Author : Cik Rose Cute | 1:57 PM | 11Total Comments |
Assalamualaikum.....

Korang pernah tak minum dan telan "pearl" dalam bubble tea? aku pun pernah jugak telan hihihi...sebab tak tahu kesan buruknya....Okey hari nie...aku nak share tentang minuman nie....



Memakan pearl didalam buble tea adalah sama dengan memakan plastik kerana Pearl dibuat dari serbuk casava yang membawa kepada kerunan sianida.

Protein Sekoi(Mullet) di tambah didalam ramuan pearl ini untuk menambah kekenyalan dan ketahanan pearl. Protein ini adalah sejenis bedak plastik and again, it is a plastik ok!!! Plastik tidak boleh dihadam oleh badan kita maka ia akan menjadi bahaya didalam tubuh badan kita.

Menurut pakar2, terdapat banyak mineral berbahaya didalam penggunaan pearl ini antaranya plumbum, arsenik dan tembaga.


Pengambilan berlebihan akan memberi pelbagai kesan kepada kesihatan kita seperti kerosakan buah pinggang dan sakit jantung.

Bukan sekadar wujudnya karsinogen biphenyls aspolychlorinated, ada juga bahan lain seperti styrene, acetophenone dan brominated yang mana seharusnya bahan itu tidak ada dalam bahan makanan. Menurut pengkajinya, Manfred Moller bahan tersebut secara perlahan akan mengganggu kekebalan tubuh, gangguan sistem reproduksi, kerosakan sistem saraf dan kekacauan sistem endorkin.

Menghisapnya melalui sedutan yang besar, bebola kenyal itu akan masuk ke saluran pernafasan dan paru-paru. Atas faktor kesihatan, Jerman sudah mula memperingatkan masyarakat untuk menghindari produk itu.

Mohon Share pada rakan2 ye...



PENTING!!! Terdapat banyak syarikat yang telah membuat ujian terhadap pearl mereka dan ada yang lulus... Adalah lebih elok jika kita melihat kelulusan itu dahulu sebelum kita minum. Aku tak cakap semua syarikat yang mengeluarkan berbahaya, akan tetapi kebanyakkan syarikat kantoi ujian makmal, sebab tu sampai kecoh kat TV... semua terletak pada tangan sendiri ye.Aku sekadar  share info jer.....heheheeh.....

sumber


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tips minum air dengan betul

Author : Cik Rose Cute | 7:58 AM | 15Total Comments |
Assalamualaikum....

Selamat pagi...hari nie nak share tips minum air dengan betul...Almaklumlah....aku sekarang sibuk berdiet...kerana berat aku dah 73kg kau....huhuhu...patutlah bila bangun rasa berat sangat2...aku juga sekarang sibuk buat senaman aerobik...tue kadang2 tak sempat nak berblog dan membalas kunjungan kalian....Terima kasih banyak-banyak kepada yang sudi singgah blog aku ya...

Jom! baca...

2 gelas *air sejurus bangun dari tidur [Manfaat: Membantu mengaktifkan organ dalaman]
1 gelas air 30 minit sebelum makan [Manfaat: Membantu penghadaman]
1 gelas air sebelum mandi [Manfaat: Membantu menurunkan tekanan darah]
1 gelas air sebelum tidur [Manfaat: Bagi mengelakkan angin ahmar atau serangan jantung]

Apa fungsi 70% air dalam badan anda?
Selalunya sebelum tidur..aku minum air...dah terbiasa dari bujang lagi...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Rozita Che Wan tanpa make-up Kelihatan Lebih Muda

Author : Cik Rose Cute | 1:20 PM | 15Total Comments |
Assalamualaikum...

Dah lama menyepi....huhuhu....sibuk mengedit blog orang dan juga sibuk mengemas rumah...yg penuh habuk gara2 renovate kat depan rumah...banyak betul habuk...Hari nie hujan begitu lebat Alhamdulillah...syukur sangat2....Nak bergosip jap...dah lama tak bergosip kikiki


Gambar Rozita Che Wan tanpa make-up lebih cantik - Mungkin tidak ramai peminat yang pernah melihat gambar Rozita Che Wan tanpa memakai make-up di wajah. Ini kerana, isteri Zain Saidin itu jarang berkongsi gambar peribadi untuk tatapan peminat.

Apapun, anda tidak perlu tercari-cari lagi Rozita tanpa make-up. Admin ada sertakan gambar beliau tanpa make-up di atas yang kelihatan lebih cantik dan muda dari usianya.

Kebanyakkan pengikut fanpage rotikya mengakui pelakon itu lebih muda jika tidak mengenakan sebarang make-up. Mari baca beberapa komen peminat tentang gambar Rozita tanpa make-up di bawah.


Comel cik ta tak pakai make-up....nampak muda dari umurnya....patutlah Zain Saidin terpikat...kalau pakai tudung lagi cantik cik ta niekan...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ