Giveaway : Saya Nak Free Novel! By Hidayah

Author : Cik Rose Cute | 8:28 PM | 5Total Comments |
klik banner untuk join !

Tarikh tamat : 1.12.2013

  • Link/Username Twitter = My Twitter
  • Followers keberapa dalam blog Hidayah = Followers ke 770


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

The Button Giveaway 2013

Author : Cik Rose Cute | 8:21 PM | 5Total Comments |
klik banner untuk join !


Tag : Fieda

Sesiapa yg singgah sini boleh join juga...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Senarai Pemenang Anugerah Skrin 2013

Author : Cik Rose Cute | 8:19 PM | 4Total Comments |

Senarai penuh pemenang Anugerah Skrin 2013 - Anugerah Skrin 2013 sedang rancak berlangsung semalam  di Stadium Malawati, Shah Alam bermula seawal jam 9.00 malam tadi. Kehadiran ramai selebriti terkenal dengan gaya fesyen yang berbeza-beza membuatkan anugerah kali ini lebih hebat dan menakjubkan.
Bagi korang  yang tidak sempat mengikuti keputusan pemenang Anugerah Skin 2013,korang  boleh tengok senarai penuh pemenang yang di sediakan di bawah...

KATEGORI DRAMA
  • Drama Terbaik - Mawar Putih Tanda Perpisahan (Suhan Movies & Trading Sdn Bhd)
  • Lakon TV (skrip) Terbaik - Mazlan Manan
  • Pelakon Lelaki Terbaik - Wan Hanafi Su (Hari-hari Terakhir Seorang Seniman)
  • Pelakon Harapan Terbaik - Shasha Al Khred (Kawan)
  • Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik - Hasnol Rahmat (Tunggu Sekejap)
  • Pelakon Wanita Terbaik - Umie Aida (Aku Bukan Malaikat)
  • Pelakon Pembantu Wanita Terbaik - Izreen Azminda (Perempuan Itu Ibuku)
  • Pengarah Terbaik - Eirma Fatima (Aku Bukan Malaikat)
  • Videografi Terbaik - Mohd Faizal B. Mohd Ali (Mawar Putih Tanda Perpisahan)
  • Drama Komedi Terbaik - Primeworks Studios (Mentua VS Mentua)
  • Drama Rantaian Terbaik - Surat Dari Langit Biru (Rashbir Media Sdn Bhd)

KATEGORI FILEM
  • Lakon Layar (skrip) Terbaik - Nik Amir Mustapha (KIL)
  • Pelakon Lelaki Terbaik - Shaheizy Sam (SAM)
  • Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik - Khir Rahman (Rock Oo)
  • Pelakon Wanita Terbaik - Christina Suzanne (KIL)
  • Pelakon Pembantu Wanita Terbaik - Miera Liyana (Pecah)
  • Pengarah Terbaik - Nik Amir Mustapha (KIL)

KATEGORI BUKAN DRAMA
  • Bual Bicara Terbaik - Bella (NTV7) 
  • Dokumenteri / Majalah Terbaik - Salam Muslim (Astro Oasis)
  • Laporan Khas Berita Terbaik - Buletin Utama : Kanta Kpop (TV3)
  • Rancangan Hiburan Terbaik - Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2012 (TV3)
  • Rancangan Muzikal Terbaik - Anugerah Juara Lagu 27 (TV3)
  • Rancangan Realiti Terbaik - Maharaja Lawak Mega (Astro Warna)

Anugerah Khas Anugerah Skrin 2013 - Drama Saya Sebenarnya Isteri Dia


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Pencalonan Anugerah Skrin 2013

Author : Cik Rose Cute | 9:08 PM | 4Total Comments |

Kategori Drama Terbaik
Drama - Produksi
Aku Bukan Malaikat  - Rumah Karya Citra Sdn Bhd
Di Bawah Langit Mu - Primeworks Studios Sdn Bhd
Fatihah Untuk Abah - Bz 2121 Productions Sdn Bhd
Mawar Putih Tanda Perpisahan - Suhan Movies & Trading Sdn Bhd
Neraka Abah - Suhan Movies & Trading Sdn Bhd

Kategori Lakon Tv (Skrip) Terbaik
Drama - Penulis Skrip
Akhirnya Kisah Perempuan - Siti Jasmina Ibrahim
Aku Bukan Malaikat - Eirma Fatima
Di Bawah Langit Mu - Azlina Pa’wan
Fatihah Untuk Abah - Eenaz Mokhtar
Mawar Putih Tanda Perpisahan - Mazlan Manan

Kategori Pelakon Lelaki Terbaik
Drama - Pelakon
Di Bawah Langit Mu - Sharnaaz Ahmad
Fatihah Untuk Abah - Faizal Hussein
Hari-Hari Terakhir Seorang Seniman - Wan Hanafi Su
Mawar Putih Tanda Perpisahan - Rosyam Nor
Neraka Abah - Azhan Rani

Kategori Pelakon Harapan Terbaik
Drama - Pelakon
Aku Bukan Malaikat - Anikeme Samuel
Kawan - Shasha Al Khred
Kawan - Adam Shah
Mawar Putih Tanda Perpisahan - Yuswaizar
Tunggu Sekejap - Hadi Nawawi

Kategori Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik
Drama - Pelakon
Aku Bukan Malaikat - Beto Khusyairi
Fatihah Untuk Abah - Azhan Rani
Hari-Hari Terakhir Seorang Seniman - Amerul Affendi
Perempuan Itu Ibuku - Shukri Yahya
Tunggu Sekejap - Hasnol Rahmat

Kategori Pelakon Wanita Terbaik
Drama - Pelakon
Aku Bukan Malaikat - Umie Aida
Di Bawah Langit Mu - Nora Danish
Fatihah Untuk Abah - Sharifah Amani
Mawar Putih Tanda Perpisahan - Nad Zainal
Perempuan Itu Ibuku - Sherie Merlis

Kategori Pelakon Pembantu Wanita Terbaik
Drama - Pelakon
Akhirnya Kisah Perempuan - Khatijah Tan
Mawar Putih Tanda Perpisahan - Ruminah Sidek
Neraka Abah - Liza Abdullah
Perempuan Itu Ibuku - Izreen Azminda
Tunggu Sekejap - Amanda Misbun

Kategori Pengarah Terbaik
Drama - Pengarah
Aku Bukan Malaikat - Eirma Fatima
Di Bawah Langit Mu - Raja Ahmad Alauddin
Fatihah Untuk Abah - Azma Aizal Yusoof
Mawar Putih Tanda Perpisahan - Bade Haji Azmi
Neraka Abah - Heykal Hanifah

Kategori Videografi Terbaik
Drama - Pengarah Videografi
Aku Bukan Malaikat - Asrar Lukmanal Hakim
Di Bawah Langit Mu - Salehuddin Jamaludin
Fatihah Untuk Abah - Am Izham
Hari-Hari Terakhir Seorang Seniman - Mohammad Bin Mohd Rameli
Mawar Putih Tanda Perpisahan - Mohd Faizal Bin Mohd Ali

Kategori Drama Komedi Terbaik
Drama - Pengarah Videografi
Keluarga Iskandar - Kl Motion Picture Company Sdn Bhd
Mentua Vs Mentua - Primeworks Studios
  
Kategori Drama Rantaian Terbaik
Drama  - Produksi
Adam Dan Hawa - Global Station Sdn Bhd
Dalam Setiap Sujud - Primeworks Studios
Debunga Lalang - Asia Media Content
Karlos - Frontrow Picture Sdn Bhd
Surat Dari Langit Biru - Rashbir Media Sdn Bhd

Jangan lupa Saksikan Anugerah Skrin 2013 malam ini
Jam: 9.00 malam
TV3
Tarikh: 29 November 2013

Okey...Nak tgk Anugerah Skrin hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Simple GA - 3D Puzzle

Author : Cik Rose Cute | 6:31 PM | 13Total Comments |
Assalammualaikum..
Dan Selamat petang...Hari ini hujan lebat bertambah pulak kilat...cepat2 off moderm takut kena panah petir...hihihi

Simple GA - 3D Puzzle
Syarat-syarat GA

1. Follow blog aku ni...
2. Like page facebook aku... ade kat blah kanan atas blog aku ni...
3. Follow instagram aku.. cari lan_careno dalam instagram... yg ni tak wajib pun... nak follow ke tak sukehati...
4. Buat entry tajuk : Simple GA - 3D Puzzle
5. Dalam entry tu, letakkan gambar sample puzzle yg aku bagi kat atas tu dan backlinkkan ke sini... kiranya gambar tu mcm banner rasmi utk GA ni laa... kononnya... aku malas nak creat2 banner lain...
6. Tinggalkan link entry korang kat entry ni...

TARIKH TUTUP ADALAH 29 NOVEMBER PUKUL 12 TENGAH HARI


Itu jer... simple kann... kalau boleh korang citer la skit dlm entry tu knape nak 3D Puzzle ni... korang dah biase buat ke belum atau tak pernah tgk pun 3D Puzzle ni mcm mana... kalau dah penah buat boh la gambar skali... ni juz optional la kalau nak citer... sajer la aku nak tau kot2 ade org yg sama hobi mcm aku ni... boleh share2 hobi ni kan... kalau mls sgt juz tempek banner rasmi GA ni pun dah cukup dah...

Hadiah dia adalah seperti gambar di bawah ni... Hadiah dah pun dlm simpanan aku... tunggu nak pos jer...

InsyaAllah kalau sambutan utk GA ni luar jangka, aku akan tambah hadiah puzzle...

Cara pemilihan pemenang utk GA ni adalah dipilih sendiri oleh Akiff... mcm yg pernah Akiff buat sebelum ni... nak tgk mcm mana Akiff pilih boleh tgk kat entry sini... tapi pemilihan kali ni aku rekod dgn keek skali sbb nak tunjukkan ketelusan aku dlm memilih pemenang... nnti boleh tgk video Akiff pilih pemenang melalui keek... haaaaa... alang2 dah sebut keek ni kannn... sape2 yg ade kik tu boleh la follow aku... hahahaha... try search lan_careno kat keek tu... mostly video keek aku citer pasal Akiff jer la kannn...

Okeh... tu jer... kalau korang yg berminat nak sponser hadiah utk GA ni boleh roger aku k... (ade ker?... hahahha...)... mane la tau kot ade extra gift utk korang kannn...


Daaaaannnnnnn... tibe2 ade idea baru ni... sesiapa yg joint GA ni aku akan masukkan dlm blog list khas yg akan aku buat nnti... bloglist tu akan stay kat side bar blog aku ni untuk selama mana yg aku nak... sesuke hati aku...

Aku copy dari blog penganjur...sesiapa yg terasa mau join klik banner atau klik bawah
okey..

Jom Join Ramai2 DI SINI


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

First Give Away By Eyda

Author : Cik Rose Cute | 3:50 PM | 8Total Comments |

nak join klik banner di atas
hadiah merupakan tengok di bawah
  • Satu Bedak Tanaka 'Saiz Besar' x 2 pemenang
  • Satu Set (Satu Bedak Tanaka 'Saiz Kecil' +  Lip & Eyes Collagen + Sheiheido Mask) x 3 Pemenang
  • Top Up RM5 x 2 Pemenang
  • Sehelai Pashmina x 1 Pemenang
  • Keronsang Ekslusif x 1 Pemenang



Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tonton Online Drama Bukan Kerana Aku Tak Cinta

Author : Cik Rose Cute | 10:39 AM | 10Total Comments |
Assalamualaikum....aku pernah update pasal sinopsis "Bukan Aku Tak Cinta" kalau korang baca sinopsis klik Sini

Akhirnya drama nie bakal di tayangkan pada

Mulai 9 Disember 2013. Nelydia dan Sharnaaz Ahmad  akan berlakon dalam adaptasi novel bertajuk Bukan Aku tak Cinta. Drama bersiri 60 episode ini akan ditayangkan di Mustika HD...

haa...sesiapa yang tak ada astro atau siaran mustika HD boleh layan online di bawah dari episod 1 hingga episod 60



Disebalik Tabir..

Muzik Video


Tak sabar nak mengadap drama nie....lagi2 shaarnaz Ahmad dengan Nelydia Senrose berlakon  hihihi...Dengar khabarnya drama nie yang terakhir Sharnaaz berlakon...emmm


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

SEGMEN REBUT TOPUP BY FHAZWANI

Author : Cik Rose Cute | 10:00 PM | 5Total Comments |




Nak Join Klik Banner Di atas Okey...

TAK IKUT SYARAT, TAK DAPAT HADIAH WALAUPUN AWAK MENANG. GANTI DENGAN ORG LAIN. 

Hadiah hadiah yang bakal dimenangi : 
Sya lyn : Topup RM5 x 2pemenang , Mini pencil keychain redang island x 1pemenang , Hadiah misteri 1 pemenang
Aishah Fauzi : Topup RM5 x 3pemenang
Fatin Syaheera : Topup RM5  x3pemenang
Ummi Qiqi Zulaikha : Topup RM5 x 2pemenang
Amirah Azman : Topup RM5 x 2pemenang
Azwar syuhada : Topup RM5 x2pemenang


15 HADIAH. SAYA MENCARI 15 PEMENANG. 
Support segmen ni terima kasih :) 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

12 peserta berentap di final AJL 28

Author : Cik Rose Cute | 10:18 AM | 10Total Comments |

BARISAN karyawan muda mendominasi final Muzik Muzik 28 yang bakal berlangsung pada 26 Januari 2014.


SAINGAN ketiga separuh akhir Muzik Muzik 28 yang berlangsung di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam pada Jumaat lalu menyaksikan 12 lagu telah dipilih untuk bersaing dalam AJL 28 yang akan berlangsung pada 26 Januari 2014.
Antara lagu menepati ramalan menjadi pilihan juri seperti Kau Yang Terindah (Alyah), Kalau Aku Kaya (Awi Rafael & Altimet), Takkan Terpisah (Black), Ikut Rentakku (Jaclyn Victor), Bahagiamu Deritaku (Hafiz) dan Bosan (Stacy).
Enam buah lagu lain yang turut terpilih ke pentas akhir final AJL 28 iaitu Sahabat (Najwa Latif, Sleeq & Shamkamarul), Tanda Tanya (Azlan & The Type Writer), Aku Pelat (Salam Musik), Hanya Aku (Hyper Act), In Love With You (Aizat & Noh) dan Penglipurlara (Hazama).
Salah seorang penyanyi yang sudah menyertai saingan AJL buat kali kelima berturut-turut, Hafiz berkata, dia melihat saingan yang harus dilalui kali ini menjadi lebih mencabar.
Ujarnya, dia sendiri langsung tidak menyangka lagu Bahagiamu Deritaku ciptaan LY dan Baiduri menjadi pilihan juri memandangkan semua lagu yang bertanding memberikan cabaran yang hebat.
“Setiap lagu memiliki kelebihan dan kekuatan tersendiri dan saya percaya juri pastinya berusaha keras untuk memilih lagu-lagu yang dirasakan mampu layak untuk dipertandingkan di pentas AJL.
“Saya tetap bersyukur kerana sekali lagi diberi peluang untuk beraksi di pentas yang berprestij seperti AJL ini. Bagaimanapun, saya tidak mahu terlalu meletakkan harapan yang terlalu tinggi,” ujarnya sewaktu ditemui semasa majlis sidang akhbar.
Apabila ditanya mengenai bentuk persembahan yang akan ditampilkan semasa final AJL 28 nanti, Hafiz menyatakan, dia masih belum lagi membuat sebarang perancangan memandangkan masih mempunyai masa yang banyak.
Menurutnya, berdasarkan lagu yang dipersembahkannya itu, berkemungkinan besar dia akan lebih memberi fokus kepada vokal memandangkan lagu tersebut bernada tinggi.
“Mungkin ramai yang beranggapan lagu ini memberikan kelebihan kepada saya untuk sekali lagi memenangi kategori Vokal Terbaik. Namun begitu, semua keputusan terletak kepada juri dan bergantung kepada persembahan yang saya tampilkan.
“Lagipun banyak lagi peserta yang turut memiliki vokal yang cukup mantap dan pastinya ia menjadikan persaingan bertambah sengit. Jadi, saya perlu membuat persediaan dari sekarang serta menjaga kesihatan supaya tidak menjejaskan persembahan nanti,” ujarnya yang pernah memenangi Vokal Terbaik tiga kali berturut-turut iaitu pada AJL 25, AJL 26 dan AJL 27.
Sementara itu, satu lagi peserta yang turut layak ke final iaitu kumpulan Sleeq berkata, perasaan berdebar tetap dirasai memandangkan ia kali pertama mereka bersaing dalam pentas yang besar seperti AJL.
Salah seorang anggota Sleeq, Ahmad Syarifullah Ahmad Soribah atau Syarif menyatakan bahawa penyertaan sulung mereka ini pastinya akan memberi pengalaman yang cukup bermakna sepanjang bergelar penyanyi.
“Walaupun lagu Sahabat adalah hasil kolaborasi bersama Najwa Latif dan Shamkamarul, namun kami merasakan lagu ciptaan Najwa dan kakaknya, Ika mempunyai kekuatan untuk dipilih sebagai salah satu lagu yang layak bersaing ke final,” ujarnya.
Melodi dan lirik
Selaku ketua juri yang dilantik oleh pihak TV3 untuk mengadili saingan separuh akhir yang berlangsung selama tiga minggu, Datuk Ramli MS memberitahu, kesemua lagu yang terpilih memang mempunyai kelebihan dari segi penciptaan melodi dan lirik.
Ujarnya, penilaian turut dibuat berdasarkan kepada persembahan yang ditampilkan oleh peserta semasa separuh akhir yang memberi pengaruh kepada permakahan yang dibuat.
“Sama seperti proses yang pernah dibuat sebelum ini, 70 peratus markah diberikan sebelum saingan separuh akhir dimulakan iaitu penilaian dari suduh melodi dan lirik.
“Kemudian markah sebanyak 30 peratus lagi diberikan sewaktu peserta membuat persembahan dan mereka dinilai berdasarkan kepada kreativiti cara olahan lagu dan nyanyian yang ditampilkan,” jelasnya.


Artikel Penuh: Kosmo


Sekarang AJL tak berapa menarik sangat....tak tahu kenapa...tapi tetap jugak layan..nak tahu siapa yg menang hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kolam Air Terjun Paling Bahaya Di Dunia

Author : Cik Rose Cute | 6:04 PM | 11Total Comments |
Victoria Falls di Zambia adalah tempat dimana terdapat kolam renang yang paling berbahaya di dunia. Secara semulajadi terbentuk Devil Pool, dekat tepi air terjun di Pulau Livingstone di Zambia. Apabila aliran sungai pada tahap tertentu, biasanya antara bulan September dan Disember, batu penghalang membentuk 'eddy' dengan arus minimum, membolehkan perenang yang berani untuk merasakan percikan air di sekitar zon selamat beberapa meter dari titik di mana cascades air di atas air terjun tersebut.











Berhati-hatilah .. beberapa laporan kematian telah dilaporkan ketika orang nekat telah menyelinap di atas batu penghalang.
menyeramkan aku tengok....tak sanggup nak mandi kat air terjun nie....

kredit sini


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Artis K-Pop Yang Tak Buat Pembedahan Plastik

Author : Cik Rose Cute | 5:46 PM | 9Total Comments |
iu
Jika menyebut wajah, kecantikan dan kekacakan bintang K-Pop, mesti ramai tahu majoriti daripada mereka tidak mempunyai wajah yang asli.
Dalam erti kata lain, baik perempuan mahupun lelaki, pembedahan plastik tidak boleh lari dari wajah mereka.
Namun, tidak semua bintang K-Pop mengambil jalan mudah untuk jadi cantik.
Portal murai.com.my difahamkan, bintang K-Pop yang popular iaitu IU antara bintang yang popular dengan hanya berbekalkan kecantikan aslinya.
Menurut sumber terdekat IU, pelakon drama You Are The Best, mencipta sejarah baru kerana popular dengan keunikan wajahnya.
Malah, dia mampu memikat hati penggemar hiburan Korea Selatan dengan wajah tanpa solekan.
Selain IU, seorang lagi bintang K-Pop yang tidak mengambil pembedahan plastik ialah Minah ahli kumpulan Girls Day.
Selain dikenali sebagai ahli Girls Day yang mempunyai vokal yang bagus, Minah juga telah menandatangani kontrak menjadi artis dengan bersyarat tidak boleh melakukan pembedahan plastik.
Difahamkan, ahli keluarga Minah yang membuat syarat sebegitu dan dipersetujui pihak pengurusan Girls Day.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Review Tempahan Blog

Author : Cik Rose Cute | 10:58 AM | 7Total Comments |
Tempahan blog dari Blog Aiena Maisarah tema blog pink campur purple...kalau korang nak tgk full klik SINI kalau korang tgk header yg di penuhi kek tue....pasti korang dah tahu blognya menceritakan tentang apakan....blog nie baru lagi...owner blognya baru nak belajar update...

Tempahan yg kedua dari blog Azura Abd Rahman blognya berkisarkan "produk Hai-o" kalau korang nak singgah atau follow blog Azura atau nak tahu lebih detail tentang produk HAI-O nie boleh klik SINI


Dah lama tak publish pasal edit blog hihihi..buat masa sekarang tak ambik upah edit blog...di sebabkan tangan sebelah kanan kebas...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Gunung Sinabung hambur gas berlaku Di Indonesia

Author : Cik Rose Cute | 10:21 AM | 4Total Comments |
BEBERAPA penduduk menyaksikan Gunung Sinabung menghamburkan asap di Tiga Pancur, Sumatera semalam.


JAKARTA - Pihak berkuasa Indonesia semalam meminta penduduk berhampiran Gunung Sina- bung supaya meninggalkan kediaman mereka selepas gunung berapi di Pulau Sumatera itu terus menghamburkan gas panas ke udara.
Agensi Pengurusan Bencana Kebangsaan mengarahkan penduduk di 17 buah kampung di daerah Karo, Sumatera Utara supaya berpindah ke pusat-pusat perlindungan.
Pihak berkuasa meningkatkan amaran pada tahap tertinggi kelmarin selepas gunung berapi setinggi 1,143 meter itu meletus sembilan kali pada hujung minggu lalu.
Perkembangan tersebut memaksa beribu-ribu penduduk meninggalkan rumah mereka, sekali gus meningkatkan jumlah perpindahan kepada lebih 15,000 orang.
Sebanyak enam letusan berlaku pada awal pagi.
Gunung itu menghamburkan lahar dan gas sehingga 1.5 kilometer ke udara serta debu setinggi 2,000 meter.
Namun, tiada sebarang laporan kematian berlaku sejak Gunung Sinabung kembali aktif pada Septem- ber lalu.
Gunung berapi berkenaan tidak aktif selama 400 tahun sebelum ia meletus semula pada Ogos 2010.
Terdapat hampir 130 gunung berapi yang masih aktif di seluruh ke- pulauan Indonesia. - Agensi
Kredit- Kosmo


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Baby Korea Syifa

Author : Cik Rose Cute | 10:09 AM | 8Total Comments |
Assalamualaikum...

Anak patung mainan syifa...baby korea..

tengok dalam gambar cam besarkan....sebenarnya taklah besar sangat....tapi cutekan patung nie...

anak patung tue...dia jarang main..yg mainnya adalah kasut...see...kasut tue hari2 dia pegang...Cepat betul anak ibu membesar...masuk tahun depan 3 tahun ....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Gambar Kesan Selepas Filipina Dilanda Taufan Haiyan

Author : Cik Rose Cute | 5:29 PM | 9Total Comments |
Assalamualaikum...

Kalau you all tgk gambar di bawah kesan taufan haiyan bukan sekadar taufan biasa....kalau kita ingat balik tentang peristiwa yg berlaku dekat Acheh...Gempa bumi dan Tsunami Aceh pada hari Minggu pagi, 26 Desember 2004.Lebih kurang  500.000 nyawa melayang dalam sekelip mata dan juga   seluruh tepian dunia yang berbatasan langsung dengan samudra Hindia. Di daerah Aceh merupakan korban jiwa terbesar di dunia dan ribuan banguan hancur lebur, ribuan pula mayat hilang dan tidak di temukan dan ribuan pula mayat yang di kuburkan secara masal.

Taufan Haiyan bukan sekadar taufan biasa. Dengan kelajuan setinggi 235mph, ia dikategorikan sebagai taufan tahap ke-5 yang melayakkannya digelar sebagai typhoon. Taufan ini baru-baru ini telah melanda wilayah Tacloban di Filipina, mengorbankan lebih 10 ribu nyawa, dengan kira-kira 4.3 juta lagi terjejas. Anda boleh melihat ‘kehebatan’ taufan ini melalui gambar perbandingan sebelum dan selepas kejadian taufan berlaku.




Berikut gambaran lebih dekat kesan kemusnahan yang
berlaku.














Semoga Malaysia selamat dari malapetaka....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ