Mee Goreng Simple

Author : Cik Rose Cute | 4:08 PM | 38Total Comments |
Memang simple betul..just letak udang dengan sayur sawi jer..kikiki....yang penting sedap.Mee goreng nie aku buat untuk sarapan pagi tadi selepas aku jogging dengan si kakak (anak sulong)
Selamat menjamu mata korang ya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Punca Filipina Di landa Taufan Terdahsyat Di Dunia

Author : Cik Rose Cute | 11:50 AM | 26Total Comments |
Sebelum nie...aku ada share Filipina di landa taufan terukkan...kalau ada yg belum baca boleh klik SINI
Sekarang aku nak share punca Filipina di landa taufan yang paling dahsyat,ianya kerana punca sebuah masjid di roboh dan menyebabkan 3 orang pemuda mati kerana menghalang daripada masjid itu di robohkan.



Di sebalik daripada kejadian ini pasti ramai tak tahu, mungkin ini adalah salah satu bala yang menimpa negara tersebut setelah sebuah masjid di robohkan di Manila pada September 2013 dan Allah turunkan bala dengan kelajuan angin 315km/hr di mana yang terkuat sekali terjadi di dunia yang pernah di catatkan.

Taufan yang dahsyat tersebut mencetuskan ombak besar seperti tsunami yang melanda pulau-pulau di Filipina sejak Jumaat lalu. Taufan Haiyan turut mengakibatkan kemusnahan teruk di sekurang-kurangnya enam daripada 7,000 kepulauan negara itu dengan Leyte, Pulau Samar dan bahagian utara Cebu paling teruk terkesan.



Dalam kejadian perobohan masjid tersebut pergolakan telah berlaku bagi mempertahankan masjid tersebut dan dikatakan 3 orang terbunuh dalam kejadian tersebut.
Abdelmanan Tanandato , seorang pemimpin Islam berkata, tiga orang terbunuh dalam pertembungan - Yakob Macalnas , 37; Hakim Usman , 30 , dan Rajid Batalo . Beliau berkata Macalnas meninggal dunia di Hospital San Juan de Dios daripada dua luka tembakan manakala Usman dan Batalo terbunuh di tempat kejadian.



Penduduk cedera apabila polis melepaskan tembakan amaran menguatkuasakan perintah untuk merobohkan masjid pada masyarakat Islam di daerah Baclaran dan melepaskan tembakan bagi menentang penduduk yang mempertahankan masjid tersebut.
SUMBER : philstar.com, Kosmo, google

Kredit dari blog http://taotauajer.blogspot.com/2013/11/subhanallah-kerana-robohkan-masjid.html






               


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Hadiah Shida Dah sampai

Author : Cik Rose Cute | 11:07 AM | 11Total Comments |
Assalamualaikum...

Dah lama tak dapat hadiah dari hasil join giveaway...

First time dapat dari join giveaway yg di anjurkan oleh Shida

Terima kasih...hadiah baju

Tak sabar nak bukak hehehe

Syifa pun tak sabar...

Nielah hadiahnya....memang cantik baju dan kainnya sangat lembut...belum rasmi lagi...pesan my hubby
"Jangan pakai kat rumah...pakai jalan"

jari-jemariku kebas sikit...nak menaip pun kurang selesa...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Cacing gergasi atau anak ikan paus?

Author : Cik Rose Cute | 2:43 PM | 36Total Comments |
Besar giler cacing yg di jumpai  dari tanah Vietnam...Cuba korang bayangkan kalau cacing tue hidup...mau dia gigit orang Vietnam...korang caya tak? tak mungkin cacing mungkin binantang lain kot....hehehe







Pelikkan binantang tue...geli aku tengok...tapi ada komen mengatakan bahawa binantang nie adalah anak ikan paus ,orang vietnam jenis suka tanam ikan paus dalam tanah sebab hargai ikan paus .. ..emmm  macam2kan...Thanks kepada yg memberi komen...






Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

ANDRIAN SHAH Penyanyi Cilik Tahun 80an

Author : Cik Rose Cute | 2:22 PM | 21Total Comments |
Assalamualaikum...

Tiba2 teringat  lagu "Sayangi Daku (1987)" nyanyian dari seorang penyanyi yg bernama ANDRIAN SHAH,kecik2 dulu selalu nyanyi...bila nyanyi lagu nie...terus teringat dan rindu dekat ayahku hehehe...Almaklumlah ayah dan mak aku berpisah waktu aku berumur 5 tahun sehingga aku dah kawin baru jumpa balik ayah aku...cuba korang bayangkan..lama tak?..Kalau dengar lagu nie memang sedih tau...





Andrian Shah Andy, merupakan artis paling muda yang pertama menerima gold disc dalam usia baru tujuh tahun. Anugerah tersebut diterimanya berikutan kejayaan album sulungnya berjudul Sayangi Daku yang terjual melebihi 40,000 unit di bawah syarikat rakaman NSR.

Orang yang bertanggungjawab membawa kejayaan Andrian ialah bapanya sendiri, Andy Yunus yang bertindak selaku penerbit album. Selain itu, Andy juga telah mencipta beberapa lagu termasuk lagu Sayangi Daku yang menjadi hits dalam sekelip mata.

Andrian selepas itu masih aktif dalam seni suara dan telah menubuhkan sebuah kumpulan yang diberi nama N'Rian band dengan lagu hits 'Maafkan Sekali Lagi'. Bagaimanapun, kumpulan tersebut yang terpaksa bersaing dengan beberapa kumpulan popular lain akhirnya terus senyap begitu sahaja.


Story copyright: myartis.com


Aku tak tahu sekarang ke mana Andrian Shah menghilang...tiba2 rindu kat dia...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Drama Cinta Pandang Kedua(novel)

Author : Cik Rose Cute | 8:16 PM | 14Total Comments |
Salam semua,
Drama di bawah adalah drama Akan datang di slot aurora tv9,aku baca sinopsis menarik jugak jalan ceritanya....entah bila di tayangkan aku pun tak pasti...Para pelakon adalah

Dazrin- Zairul Hasmat

Ainnur Azreen- Izara Aishah




Sinopsis:
Dahlah gemuk macam gajah, garang pulak macam singa! Patut tak payah pergi sekolah,duduk saja dalam hutan!" Zairul Hasmat memang meluat dengan Ainnur Azleen.
Walaupun mereka sekelas, tapi tak pernah sebulu, Ada saja sikap Ainnur yang menjengkelkan hatinya.
Di sekolah Zairul adalah "prince charming" sedangkan Ainnur si Ugly Betty.Ibarat langit dan bumi.  Disebabkan Ainnur mempunyai badan XXL,dia hanya mampu memuja zairul dalam diam. Zairul pula suka menyakat hingga menyebabkan Ainnur malu dan terasa hati lalu nekad untuk tukar sekolah.
Setelah bertahun masa berlalu,
Ainnur bertemu semula dengan Zairul dalam sebuah syarikat. Dia menjadi ketua di bahagian itu,manakala Zairul hanya budak penghantar surat.
Zairul tidak tahu bossnya itu adalah awek  XXL yang diejek,dicaci dahulu -Ainnur Azreen.Pertama kali berjumpa,dia terus jatuh cinta. Sanggup berkorban jiwa raga.
Ainnur pula mendapat idea,Inilah masanya untuk dia membalas dendam.

Sumpahan cinta pertama menhantui Zairul walaupun dia dikelilingi wanita jelita. Untuk mengembalikan maruahnya, dia berjanji akan dapat berdikari dan menimba pengalaman mengendalikan syarikat dengan caranya sendiri. Dia mengambil keputusan untuk menjadi mat despatch di syarikat ayahnya sendiri tanpa pengetahuan sesiapa. Banyak cabaran yang perlu dihadapinya. 

Di sana, Ainnur Azlee seorang gadis naif mencari cinta dan harga diri yang hilang. Kegagalan cinta pertama membuatkan dia serik untuk jatuh cinta. Begitu jua cinta kedua. Dia kecundang lagi.Ke Newcastle jauh dia membawa hati nan lara
Katanya "Melihat si dia berbahagia, hatinya sudah berlagu ria."


Katanya lagi " DIA dan CINTA tidak akan ada titik pertemuannya. DIA dan CINTA tidak akan ada jodoh bersama." Lalu dia belajar untuk bahagia tanpa CINTA dan DIA.

Bukan senang hidup sendiri di perantauan untuk melupakan kenangan pahit dicabul oleh insan yang sangat dipercayai. Siapa menyangka, lelaki yang menjawat jawatan pensyarah telah merobek kepercayaan. Hanya kerana satu kesilapan, dia hampir hilang segala-galanya. Puas dia merayu supaya diperisterikan lelaki durjana itu, tetapi nyata jodohnya dengan lelaki itu tidak ada.


Forgive and forget. Dia belajar untuk memaafkan diri sendiri untuk melupakan kisah silam yang menyakitkan. Lalu anak tunggal yang patuh kepada ibunya ini berjanji akan menjadi anak yang taat. Dia menjadi bos Zairul di pejabat.



Seorang ke Tokyo dan seorang ke Newcastle. Masing-masing ada cerita sendiri.Masing-masing ada hidup sendiri. Selepas berbelas-belas tahun rupanya mereka bertemu kembali di bawah satu bumbung yang sama. Di situlah segala yang disimpan tersingkap perlahan-lahan. Zairul Hasmat bertemu kembali dengan Ainnur Azleen. Masing-masing cuba menyembunyikan identiti diri di zaman silam.Kedua-dunya sedar, mereka pernah bermusuh dan bersengketa. Ainnur bahagia dengan permainan yang sedang diaturnya. Namun Zairul terpaksa mengalah, bimbang cinta pertama yang pernah berputik hanya akan memakan dirinya sendiri.


Di Phuket satu kejadian tidak disangka telah menguji cinta sejati. Ainnur telah diperangkap oleh bekas pensyarahnya yang mahu membalas dendam kepada ibu Ainnur. Ainnur dipenjarakan di Phuket. Tatkala dilanda musibah, hanya Zairul yang ada untuk membantu. Tanpa disangka, Ainnur mengaku yang Zairul adalah suaminya. Zairul tiada pilihan selain dari meneruskan drama yang dicipta Ainnur. Dia berusaha untuk membebaskan Ainnur dari penjara dengan mengahwini gadis itu pada majlis akad jarak jauh.



Zairul berjaya membawa Ainnur pulang. Tetapi kepulangan mereka telah menyingkap segala. Rupanya mereka berdua memang telah lama saling menyinta. Hanya pada cinta pandang kedua segalanya menjadi nyata.

Kerana peristiwa itu, Zairul telah menemukan harga dirinya kembali. Dia pulang sebagai anak yang akan mewarisi Venture Holding. Mat despatch itu berjaya menyelesaikan semua kemelut di sana.



Eihya Abdullah- Ainnur 17 tahun



kredit gambar: Penulis Cinta pandang ke2

Kredit ADMYA

aku suka singgah blog ADMYA sebab banyak info tentang drama yang akan keluar...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Taufan Haiyan: Lebih 10,000 Dikhuatiri Terkorban di Filipina

Author : Cik Rose Cute | 1:24 PM | 15Total Comments |
Mayat seorang lelaki terdampar di Tacloban, Filipina pada Ahad. Taufan Haiyan yang terkuat di dunia telah memusnahkan hampir seluruh bandar Filipina dipercayai sudah meragut lebih 10,000 nyawa setakat ini
TACLOBAN (Filipina): Taufan terkuat di dunia yang memusnahkan seluruh bandar Filipina dipercayai sudah meragut lebih 10,000 nyawa, kata pihak berkuasa tempatan pada Ahad, sekali gus menjadikan ia bencana semula jadi paling dasyat yang pernah direkodkan negara itu.
Angka korban terbaru akibat Taufan Haiyan dikeluarkan ketika Amerika Syarikat berjanji menyalurkan bantuan tentera dalam usaha membantu mencari mangsa yang masih hilang dan beberapa kawasan yang terputus bekalan makanan sejak tiga hari lalu.
Ketua Polis Wilayah Leyte, Elmer Soria berkata lebih 10,000 dipercayai terkorban di wilayah paling teruk terjejas itu.
"Kami sudah mengadakan mesyuarat malam tadi dengan gabenor dan berdasarkan anggaran kerajaan, pada mulanya terdapat 10,000 mangsa terbunuh. Kira-kira 70 hingga 80 peratus rumah dan struktur bangunan di sepanjang jalan musnah akibat taufan," kata Soria.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Gambar Sekitar Malis Akad Nikah Fizo Omar & Mawar

Author : Cik Rose Cute | 12:13 PM | 12Total Comments |
Gambar Sekitar Malis Akad Nikah Fizo Omar & Mawar - Alhamdulillah. Tahniah buat Fizo Omar & Mawar yang telah sah menjadi suami isteri sebentar tadi dengan sekali lafaz. Berikut merupakan gambar sekitar majlis akad nikah Fizo Omar & Mawar









Tahniah Kepada Fizo Omar dan Mawar...Semoga Bahagia Hingga Ke jannah..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ