Satelite Eropah Terbesar dijangka terhempas ke bumi

Author : Cik Rose Cute | 3:03 PM | 18Total Comments |
Dari sumber nytimes yang News1Malaysia terima pada 6 November 2013 ini. Sebuah satelit Eropah akan dianggarkan jatuh dalam beberapa hari lagi.
Di Mana dan Bila, ia masih tidak dapat dipastikan lagi.  Ia boleh jatuh di mana-mana sahaja di dunia. Dianggarkan setelit itu jatuh dan akan berpecah antara 25 ke 45 bahagian. Paling membimbangkan adanya yang terbesar dijangka seberat hampir 90 kg

A European satellite that mapped Earth’s gravitational field in exquisite detail will be pulled down by gravity to its fiery destruction sometime in the next few days.
Where and when it will crash no one knows. It could be almost anywhere on the globe. About 25 to 45 fragments of the one-ton spacecraft are expected to survive all the way to the surface, with the largest perhaps weighing 200 pounds.
GOCE (pronounced GO-chay) ran out of propellant last month and has been dropping about 2.5 miles a day. As of Wednesday, it was still 113 miles up as it circled the Earth once every 88 minutes.
Diharapkan satelit ini akan terhempas di permukaan laut dan tidak mengakibatkan kemusnahan ataupun kematian.
Lihat gambar setelit yang dijangka akan jatuh di permukaan bumi ini.
news1malaysia
Ya Allah...Selamatkan Malaysia daripada terkena serpihan tersebut...

Kredit SINI


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen Blogwalking November 2013

Author : Cik Rose Cute | 2:01 PM | 13Total Comments |
KLIK BANNER UTK JOIN

TAMAT: 14 NOVEMBER 2013


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Doa Dapatkan Anak Kembar

Author : Cik Rose Cute | 1:44 PM | 9Total Comments |
Assalamualaikum....

Semua ibubapa mempunyai angan2 untuk mendapatkan anak kembar...Seperti juga aku...mempunyai impian sebegitu...Kadang2 aku jeles bila mendengar khabar mereka mendapat anak kembar hehehe...Korang ada tak perasaan sebegitu?Insya Allah...korang cuba amalkan doa ini untuk mendapatkan anak kembar....Mudah-mudahan doa itu di makbulkan oleh Allah...Jom! amalkan...






Selain itu, boleh mengamalkan petua ini:

1. Amalkan meminum susu kerana ia dikatakan mampu meningkatkan ovulasi telur yang memungkinkan mendapat anak kembar.

2. Sentiasa beramal soleh, mengerjakan amal baik dan meninggalkan perkara buruk sebaik mungkin ketika mengandung.

3. Pohon kepada Allah untuk mengurniakan anak kembar. 

Wallahu'alam.


Contoh Di dalam perut Kembar tak seiras dengan seiras

Boy Kembar

Girl Kembar

Memang seronok dapat anak kembar...geram tengok...lagi2 yang girl...siapa setuju angkat kening hehehe

Info terjumpa kat SINI Okey thanks sudi baca dan komen...Hari nie mungkin busy..nak edit blog customer...Insya Allah...ada masa aku terjah korang balik..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Resepi Sphagetti Cik Rose Cute

Author : Cik Rose Cute | 4:04 PM | 24Total Comments |
Assalamualaikum...



Semalam aku buat Sphagetti...Sebenarnya nak buat Sphagetti nie...aku fikir banyak kali kerana cik hubby dengan anak2 kurang suka dengan masakan ala-ala orang putih nie...tekak mereka tak boleh masuk kikiki...aku sorang jer yang sangat2 suka sphagetti.

Akhirnya aku buat jugak versi aku sendiri janji sedap dan mereka boleh jugak makan...

Resepi Cam biasalah...


  1. Sos Prego
  2. daging burger ramli (aku guna 2 keping ikut selera korang)
  3. bawang besar
  4. bawang putih
  5. sos tomato
  6. sos tiram
  7. tomato
  8. carroct
  9. garam/gula
  10. air putih
  11. daun bawang/daun sup
  12. minyak masak 
  13. sedikit cili boh

Jangan lupa masak mee sphagetti dalam periuk panas letak garam campur minyak..


Cara2 Membuatnya

Bawang besar dan bawang putih di potong halus,daging burger ramli tue rendam dengan air supaya lembut,carot dengan tomato potong halus.

Macam biasalah mula2 korang panaskan minyak,tumis bawang besar dan bawang putih hingga naik bau.

Pastu masukkan sedikit cili boh,sos tomato,sos tiram gaul bagi sebati dan juga masukkan tomato dengan carot,

Masukkan daging burger sebelum tue korang patah2kan,last sekali baru masukkan sos prego,kacau sehingga semua sebati...kalau korang rasa kuah tue pekat tambah air ikut selera masing2...semalam aku buat,kuah tue bagi cair sikit sebab dorang kat rumah nie suka kuih cair tak suka kuah pekat.

Last sekali masukkan garam dengan gula secukup rasa..

Selamat Mencuba Okey

Untuk pertanyaan Cik Jari Manis tentang Sos Prego tue...Akak pun tak pasti huhuhu






Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Solat Taubat

Author : Cik Rose Cute | 3:30 PM | 7Total Comments |
Assalamualaikum...

Tergerak hati nak buat solat taubat tapi tak terbuat-buat lagi...Solat taubat elok  di amalkan setiap hari..InsyaAllah....semoga kita selalu beramal dan taubat kita di terima oleh Allah...Amin...


CARA SOLAT TAUBAT
1.  Niat Solat Taubat:

“Sahaja aku mengerjakan solat sunat taubat dua rakaat kerana Allah Ta’ala.”


2.  Bacaan surah selepas Al-Fatihah:
Rakaat pertama:   Surah Al-Kafirun
Rakaat kedua:   Surah Al-Ikhlas

3.  Semasa  sujud terakhir pada rakaat kedua, bacalah Tasbih berikut 40 kali:

“Tidak ada Tuhan selain Engkau. Maha Suci Engkau Ya Allah, sesungguhnya aku adalah termasuk orang-orang yang zalim.”

4.  Setelah memberi salam hendaklah memperbanyakkan beristighfar:
a.


Aku memohon keampunan Allah yang Maha Besar, tiada Tuhan melainkan Allah, Dialah yang Maha Hidup, Maha berdiri sendiri dan aku bertaubat kepadaNya.


b.


Aku memohon ampun kepada Allah yang Maha Agung yang tiada Tuhan melainkan Dia Yang Maha Hidup Lagi Maha Mengurus! Daku bertaubat kepada-Nya selaku taubatnya seorang hamba yang banyak dosa yang tiada menguasai akan dirinya dan tidak mampu membuat, menolak mudharat dan manfaat serta tidak dapat menguasai kematian, hidup dan kebangkitan.

c.  Baca 3 Kali Penghulu Istighfar:

“Ya, Allah Engkaulah Tuhanku, Tidak ada Tuhan selain Engkau, Engkaulah yang menjadikan aku. Sedang aku adalah hamba-Mu dan aku di dalam genggaman-Mu dan di dalam perjanjian setia ( beriman dan taat ) kepada-Mu sekuat mampuku. Aku berlindung kepada-Mu dari kejahatan yang telah ku lakukan. Aku mengakui atas segala nikmat yang telah Engkau berikan kepada ku dan aku mengaku segala dosaku. Maka ampunilah aku. Sesungguhnya tidak ada yang dapat mengampuni segala dosa kecuali Engkau.”


5.  Baca Doa Taubat
Tidak ada bacaan doa khusus selain dari istighfar selepas solat. Berdoa memohon ampun daripada Allah swt. Boleh jadikan Penghulu Istighfar sebagai doa..

MASA
Waktu di lakukan – bila-bila masa merasa telah berbuat dosa (kecuali waktu makruh tahrim utk melakukan solat)*. Sebaik-baiknya 2/3 malam (pukul 2 pagi ke atas), semasa Qiyamullail.

Nota Pink: Aku dan ingat2 lupa cara sembahyang taubat nie...kena praktis balik dan ingat apa yg patut...dulu waktu sekolah selalu buat..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

INFO - DRAMA WEB BERSIRI 'SWEETHEART FANTASIA'

Author : Cik Rose Cute | 3:29 PM | 6Total Comments |
SILKYGIRL dan SG Men hari ini mengumumkan pelancaran sebuah lagi siri web “SweetHeart Fantasia” hasil kerjasama bersama Tonton yang akan ditayangkan mulai 11 November 2013. Siri web ini diinspirasikan daripada dua jenama haruman terkenal SILKYGIRL dan SG Men iaitu SweetHeart dan Fantasia EDT. 

Siri web 13 episod dengan durasi 5 minit setiap satunya menampilkan duta bintang SILKYGIRL, Emma Ma’embong bersama wajah SG Men, Syarul Ridzwan yang juga merupakan seorang actor yang kini sedang meningkat naik. Berlatar-belakang kotaraya Kuala Lumpur, siri romantik ini berkisar percintaan di antara Julia dan Jimmy yang harus menempuh pelbagai rintangan serta dugaan dalam menerima diri masing-masing. 

 


Menerusi “SweetHeart Fantasia”, Emma Maembong memegang watak sebagai Julia Jane, seorang aktres baharu yang pernah gagal dalam percintaan sebelumnya sehinggalah dia bertemu dengan Jimmy Daeng (lakonan Syarul Ridzwan), seorang jejaka yang baru menceburi bidang pengarahan filem dalam industri hiburan Malaysia. 

“Kami sangat berbangga dapat bekerjasama bersama Tonton dalam menghasilkan siri web yang begitu menarik, dan pastinya penonton akan terhibur dan terpesona dengan aksi yang ditayangkan menerusi siri ini,” kata Ng Chee Ng, Ketua Pegawai Eksekutif Alliance Cosmetic Group. 

 

“SweetHeart dan Fantasia EDT merupakan sebahagian daripada Siri Romantik dalam rangkaian haruman SILKYGIRL dan SG Men, dan kami mahu membawa ‘kesegaran’ haruman hebat ini kepada para pelanggan. Ini adalah peluang terbaik dalam menggabungkan 2 aktor paling berbakat di Malaysia dalam sebuah drama percintaan,” Tambah Ng lagi. 

“Kami sangat teruja apabila Tonton dipilih sebagai platform digital untuk tayangan siri web ini oleh Alliance Cosmetic Group. “SweetHeart Fantasia” pastinya menjadi kandungan eksklusif terbaik untuk tontonan 3.3 juta pengguna berdaftar di Tonton menerusi kesemua peranti elektronik mudah-alih,” ujar Lam Swee Kim, Pengurus Besar Kumpulan Media Prima Digital. 

“Sweetheart Fantasia” turut memperkenalkan elemen interaktif buat penonton menerusi beberapa siri peraduan mini sebelum ini. Ramai peminat telah menyertai ujibakat bersama Emma dan Syarul untuk watak lakonan dan 10 peminat bertuah telah dipilih untuk tampil sebagai pelakon dalam kesemua episod. 

Bermula 11 November ini juga penonton turut berpeluang memenangi barangan daripada SILKYGIRL dan SG Men, apabila menjawab dengan tepat soalan yang dipaparkan di akhir tayangan setiap episod web. 

Para peminat “SweetHeart Fantasia” boleh mengetahui dengan lebih lanjut berkenaan siri ini selain menyertai peraduan di sweetheartfantasia.com serta tonton.com.my. 


GAMBAR-GAMBAR LAIN: 

 

 

 

 

 



Kredit SINI


Emma Maembong nie lawakan...dengar gosip dia couple dengan Zizan...entah betul ke tidak..aku pun tak pasti..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

GIVEAWAY 1 YEAR BLOG TENGKUBUTANG

Author : Cik Rose Cute | 8:51 PM | 13Total Comments |
Klik banner untuk JOIN

GIVEAWAY terbuka kepada semua rakan blogger. GIVEAWAY bermula pada hari ini,  1 November 2013, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.59 malam 20 Disember 2013 Semua dijemput menyertainya. Para SPONSOR pun leh join gak.. 

Syarat-syaratnya :

1.) Buat entri bertajuk "GIVEAWAY 1 YEAR BLOG TENGKUBUTANG" . 
TEMPEK BANNER atas ni ke entri korang, jangan lupa pastikan link ke entri GA teman ni yea.. dan Publish entri. jangan lupa Tinggalkan URL entri korang ke dalam ruangan komen INI.. kat tempat lain x dilayan.. harap maaf yea.. sila ikut arahan kalau taknak penyertaan terbatal..=)

TOLONG JUJUR YEA!

2.) Wajib Follow Blog dan Like Fanpage Sponsor (akan di check!) 
❤ Follow Blog Tengkubutang  | LIKE Fanpage 
❤ Follow Blog Syamimi 
❤ Follow Blog Sheila Salim | LIKE Fanpage 
❤ Follow Blog Linda | LIKE Fanpage 
 LIKE EIMANELs Doorgift
 LIKE BUTIK MIZANA
❤ add FB Gina Kojuji's House
❤ add FB Tengkubutang Miaw
❤ Follow Blog Hakimie Inderaputra  | LIKE Fanpage 
❤ Follow G+ Cheq Eem  | LIKE Fanpage 
❤ Follow Blog Lienda Ramly | Follow Twitter 
❤ Follow Blog Nas Honey | LIKE Fanpage  | LIKE Fanpage 

3.) Klik LIKE dan komen "LIKE" pada GAMBAR INI  kemudian SHARE di wall FB korang .

4.) Follow Blog  KucenKucenBelog |  HoneyOyeke 
 
- SENARAI HADIAH -
SENARAI PESERTA (akan di update) -

 Pemenang akan ditentukan secara 
❤ Top Refferal - Hadiah Utama❤ Top Refferal - Hadiah Kedua
❤ Random.org -Hadiah Awesome yang lain

NOTA :
Thank You buat semua peserta yang sudi join, teman mohon maaf kalau banyak sangat korang 
kena LIKE n FOLLOW.. moga kepenatan korang mendapat ganjarannya.. doa2 kan yea..
TQ sebab sudi join, rajin2 promote untuk jadi Top Referral yea!!
Jom support GA TENGKUBUTANG ni!! =)

Jom Support Giveaway dari TengkuButang


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Cara pasang widget Recent comments dengan avatar (image profile) di Blogspot

Author : Cik Rose Cute | 8:17 PM | 9Total Comments |
Recent comments with avatar (image profile) seperti yang boleh anda lihat pada sidebar blog saya adalah widget yang sangat menarik. Widget tersebut kini memaparkan gambar avatar pemberi komen beserta dengan komen ringkas pada post yang berkaitan dalam Blogger.

Untuk memasang widget recent comment dengan avatar ini pada blog anda, sila ikut beberapa langkah di bawah.

Langkah 1

Log in blog > Dashboard > Layout > Add A Gadget. Seterusnya klik pada HTML/Javascript.

Langkah 2

Salin kod di bawah dan paste pada ruang Content HTML/Javascript (rujuk langkah 1).

<style type="text/css">
.recent-comment{
margin-bottom:3px;
padding-bottom:2px;
background-color:#FFF;
border:solid #ddd 1px
}
.recent-comment-ico{
height:26px;
width:26px;
background-color:#FFF;
border:solid #ddd 1px;
float:left;
margin:2px 6px 0px 2px;
padding:2px
}
.recent-comment-body{
padding:3px;
font-size:11px
}
.recent-comment a,.recent-comment a:hover{
font-weight:bold;
font-weight:11px
}
</style>

<script src='http://javscript-code.googlecode.com/files/recentcommentavt.js' type='text/javascript'></script>

kredit Sini


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Wartawan Zubir Kena Hentam

Author : Cik Rose Cute | 8:36 PM | 35Total Comments |

Assalamualaikum...ada baca tak kisah seorang pelakon kena fitnah dengan seorang wartawan...So sesiapa yg belum tahu boleh baca kat bawah kenapa wartawan Zubir Kena Hentam...
Dalam dunia hiburan yang serba glamor, bukan artis saja yang dikenali masyarakat malah wartawan yang menulis cerita juga. Dan dalam ramai-ramai wartawan hiburan, antara yang paling dikenali adalah Zubir dari BiPop, Berita Harian.
Antara artis yang pernah bermusuhan dengan wartawan ini seperti Shila Amzah, Zain, Rozita Che Wan, Hattan, Michael Ang, Hans Isaac, Pierre Andre, Rita Rudaini, Neelofa, Anzalna, dan ramai lagi.
Aeril Zafril melalui satu post di Instagram peribadinya, mengeluarkan satu screenshot yang diambil dari WeChat milik Wawa Zainal yang menampakkan beberapa mesej dari Zubir mengajak Wawa keluar. Dari caption gambar tersebut, Aeril Zafrel mencela Zubir dengan menyertakan ayat ‘cliche’ yang selalu dilontarkan wartawan tersebut, “Abang boleh naik dan jatuhkan….
Para peminat Aeril Zafrel jelas kecewa dengan sikap wartawan itu yang menganggap dirinya seperti Tuhan boleh menjatuhkan dan menaikkan orang serta menyekat rezeki orang lain ikut suka hatinya sahaja.
Baru-baru ni si Zubir ni cuba libatkan si Ummi Nazeera kononnya pernah berkahwin dengan Aeril Zafrel sebelum perkahwinannya bersama Wawa Zainal pula.
Penyanyi Hattan pernah menghentam Zubir sebelum ini dengan kata-kata “Sudahlah gemuk pendek, mahu disanjung pula“ sementara Hans Isaac pula pernah mencela wartawan ini melalui Twitter miliknya.
Kepada Zubir, janganlah gunakan kelebihan menulis kamu tu untuk menjatuhkan orang lain takut-takut nanti kamu pula tersungkur terpalit tahi ayam.

Kredit SINI

Aku pun tak tahu apa masalah Zubir nie...sebab Wawa tak layan dia ke?emmm


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

SENARAI 81 SKIM YANG TERLIBAT DALAM PENAMBAHBAIKAN SKIM PERKHIDMATAN AWAM NOVEMBER 2013

Author : Cik Rose Cute | 7:56 PM | 10Total Comments |

Assalamualaikum..
Seperti yang kita ketahui, Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa  telah menyatakan bahawa pekeliling mengenai 81 skim perkhidmatan awam yang ditambah baik akan dikeluarkan pada November 2013 ini. Bagaimanapun, masih ada yang tertanya-tanya skim manakah yang terlibat.
Menerusi beberapa sumber (belum disahkan), 81 skim yang terlibat dalam penambahbaikan skim perkhidmatan awam adalah sebagaimana dibawah:
SENARAI 81 SKIM YANG TERLIBAT DALAM PENAMBAHBAIKAN SKIM PERKHIDMATAN AWAM NOVEMBER 2013
SENARAI 81 SKIM YANG TERLIBAT DALAM PENAMBAHBAIKAN SKIM PERKHIDMATAN AWAM NOVEMBER 2013
  1. Pembantu Kawalan Trafik Udara
  2. Pemandu Lokomotif Sabah
  3. Pereka
  4. Pegawai Kebudayaan
  5. Ahli Fotografi
  6. Jurusolek
  7. Pegawai Galian
  8. Pegawai Kimia Bumi
  9. Pegawai Kaji Bumi (Geofizik/Kaji Bumi)
  10. Penolong Pegawai Galian
  11. Penolong Pegawai Kimia Bumi
  12. Pembantu Galian
  13. Pembantu Kaji Bumi
  14. Pegawai Makmal Filem
  15. Penolong Pegawai Makmal Filem
  16. Pembantu Makmal Filem
  17. Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah
  18. Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Lepasan Diploma
  19. Pensyarah Perubatan
  20. Pensyarah Pergigian
  21. Pembantu Pegawai Latihan Vokasional/
  22. Penolong Pegawai Latihan Vokasional/
  23. Pegawai Latihan Vokasional
  24. Pengajar Kraf
  25. Pembantu Pertanian
  26. Pembantu Veterinar
  27. Renjer Hutan
  28. Pengajar Membalak
  29. Pengawas Hutan
  30. Pembantu Hidupan Liar
  31. Pembantu Hidupan Liar Rendah
  32. Tukang K1
  33. Tukang K2
  34. Tukang K3
  35. Pemandu/ Operator Jentera Pemunggah
  36. Operator Loji
  37. Pekerja Awam Khas
  38. Pekerja Awam
  39. Penyelamat
  40. Pelukis Pelan
  41. Juruteknik Landskap
  42. Juruteknik
  43. Juruteknik Ukur
  44. Juruteknik Perancang Bandar dan Desa
  45. Pembantu Pemeriksa Kilang dan Jentera
  46. Penguasa Bekalan Air
  47. MerinyuTali Air
  48. Pegawai Perhubungan Preman
  49. Penyelia Jeti
  50. Penghantar Notis
  51. Pembantu Kamera/Pemandu
  52. Pemandu Kenderaan
  53. Pembantu Am Pejabat
  54. Pengurus Stesen
  55. Penyelia Jurupakaian
  56. Peniup Kaca
  57. Pegawai Khidmat Pelanggan
  58. Pengawas Pemulihan
  59. Pegawai Penerbitan
  60. Penolong Pegawai Penerbitan
  61. Pembantu Penerbitan
  62. Operator Kamera Offset/ Pembuat Plat
  63. Penolong Operator Kamera
  64. Penolong Pegawai Penyelidik Sosial
  65. Pembantu Penyelidik Sosial
  66. Pengurus Asrama
  67. Penolong Pengurus Asrama
  68. Penyelia Asrama
  69. Penolong Pegawai Tadbir Tanah
  70. Pembantu Tadbir Tanah
  71. Pegawai Pemeriksa Paten
  72. Pemandu Enjin (Keretapi Bukit Bendera)
  73. Pembantu Pemuliharaan
  74. Jurulatih Kawad
  75. Pembantu Wartawan/Wartawan
  76. Atendan Kesihatan
  77. Penolong Pegawai Penaksir
  78. Pegawai Aktuari
  79. Pegawai Angkatan Tetap, Angkatan Tentera Malaysia
  80. Askar Laskar Angkatan Tetap, Angkatan Tentera Malaysia
  81. ….

Jadi senarai adalah sebagaimana diatas (mana yang ke 81? betul ke 81? ~ tolong info ammboi.. tq). Mereka-mereka berkenaan tu harap banyakkan bersabar. Tinggal beberapa hari sahaja lagi untuk tibanya November. Pihak berkenaan pula harap dapat selesaikan penambahbaikan skim ini sebaiknya dan secepat mungkin. Mungkin ada dikalangan kita yang tinggal beberapa hari, bulan atau tahun lagi untuk bersara. Sekurang-kurangnya sempatlah merasa…


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Puding Roti Marble Versi Kak Tie

Author : Cik Rose Cute | 9:42 PM | 26Total Comments |
Assalamualaikum...

Tadi berwalking terjumpa resepi puding roti dari blog kak tie...terus aku minta izin copy untuk simpanan dalam blog nie...supaya senang bila aku nak buat boleh tgk kat sini...

Bahan-bahan ( satu loyang )-(sumber:hana)

4 keping roti
2 biji telur
1/2 cawan susu pekat
170ml susu cair
8gram serbuk agar2
1/2 cawan gula - bleh kurangkn
2 sudu besar butter/marjerin (cairkan)
31/2 cawan air = hana guna cwn biasa 230ml.
2 sudu besar serbuk koko (bleh juga guna choc emulco)
Cara-cara

Didihkan 3 cwn air,serbuk agar2 n gula ke dalam periuk.
Blend roti,telur,susu pekat, susu cair dan balance air tadi (1/2 cwn). Kemudian masukkan dalam periuk agar2 yg sudah didih td.
Masukkan butter/marjerin dan kacau rata sampai mendidih. matikan api.
Bahagi kepada 2. satu adunan biarkan warna asal. dan satu adunan masukkan serbuk koko@choc emulco. kacau cepat2 dan sebati hingga serbuk koko tidak berketul2!
Tuang ke dalam loyang secara berselang seli. sesenduk adunan asal kemudian sesenduk lagi adunan coklat. ulang hingga habis! ketika melapis@me'marble'kan hendaklah dengan CEPAT sbb puding@agar2 nih mudah sejuk@membeku.
Dah siap bolehlah di simpan di dalam peti sejuk sekurang2nya sejam. Enak dmakan ketika sejuk!


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Easy Peasy Giveaway by FD Part 2

Author : Cik Rose Cute | 4:08 PM | 9Total Comments |

Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Set Shawl Cinta Jannah x 2, Dress x 2, Inner Magic + shawl x 3, Topup RM30 x 1, Topup RM10 x 1, Topup RM5 x 1, Novel Love You Mr. Arrogant x 1, Button Badge Blogger x 6, Inner Bawal x 3, Miniature Watch x 1, Doodle x 1, dan Coklat Oreo x 1.

Easy Peasy Giveaway dianjurkan oleh Fatin Diana dan disponsor oleh Fatin Diana, Liliy Scarf, Blog Ieta, Daily Dress, Rubiey Scarf, LAC Touch Boutique, Miniature watch Malaysian Seller, Afifah Anuar, KAMI Banner Design, dan Chocolate A M.

Tamat 8 Nov 13, 10 malam


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Reddelima Giveaway Part 2 by Dunia sebenar Shida

Author : Cik Rose Cute | 3:30 PM | 4Total Comments |
Assalamualaikum, peace upon you.







Dengan ini shida menganjurkan Reddelima Giveaway Part 2 by Dunia sebenar Shida yang akan berjalan selama 2 minggu bermula hari ini 30.10.2013 dan akan tamat pada 12.11.2013 (2 weeks). Pengumuman pemenang untuk Part 2 akan shida umumkan setelah mendapat keputusan dari pihak penaja. Untuk Part 2 pilihan pemenang sepenuhnya dipilih oleh penaja dan juga berdasarkan Unique Click (jadi affliate) Shida berharap GA ini akan mendapat sambutan dan meriah seperti GA sebelum ni. Inshaa Allah. Kita tengok syarat-syarat wajib korang kena follow :




  syarat-syarat wajib :  


  1. Like  Page Penaja dan Share (klik pada button share dalam entri ini)  :  

  2. Like, G+ entri ini  dan Follow Blog Shida :

  3. Buat satu entri bertajuk :  Reddelima Giveaway Part 2 by Dunia sebenar Shida

  4. Copy dan paste kod dalam entri korang

  5. Submit link entri dekat komen entri Giveaway ini

  6. Wajib Daftar menjadi Affliate www.reddelima.com dan letak banner Affliate dalam blog (akan disemak oleh Penaja) : klik cara Daftar Affliate dengan 7 langkah mudah!








Senarai Hadiah  |  Senarai Peserta


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Sony Xperia Z1..

Author : Cik Rose Cute | 3:10 PM | 8Total Comments |

Berangan nak pakai "Sony Xperia Z1"

Boleh ke? hihihi (Soalan tuju kat Cik hubby kita)

Pengsan jap cik hubby kita

Mahal giler...Elok guna duit tue...renovate  rumah 

Berangan jer nak pakai telefon nie..

Tunggu..kalau aku kaya...

Macam2 boleh beli

"Entry Mengarut.."

Okey Bye!!




Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Dapat CPUV a.k.a BE Chipsmore

Author : Cik Rose Cute | 2:26 PM | 9Total Comments |

Alhamdulillah...syukur...ada lagi rezeki yang 
Nuffang kasi..walaupun bulan lepas paling sikit buat entry

Biskut nie adalah biskut kegemaran anak-anak aku








Aku dah lama tak semak nuffnang 
kerana kesibukan melanda di saat ini...hihihi
tadi aku ada buat perkiraan kasar kempen CPUV
aku dah dapat dekat 30 kot...
yang aktif aku tak perasan pulak berapa hihihi
Tapi Alhamdulillah rezeki..walaupun tak banyak hihihi

Sekarang iklan yang berlegar2 adalah kempen filem THOR dengan Churp2 kot...

Kalau nampak klik2lah ya...hehehe


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ