Tutorial :- Cara letak lagu dalam Blog

Author : Cik Rose Cute | 10:51 PM | 11Total Comments |
Hai!! setelah lama menyepikan diri..tiba2 terasa ingin buat tutor untuk korang yang belum tahu lagi...bagaimana cara nak letak mp3 dalam blog korang..kalau korang rasa nak letak la...ada orang suka blognya sunyi sepikan...kadang2 aku pun suka blog yang sunyi...kadang2 tue suka jugak dengar lagu kikiki...ikut mood...korang boleh tengok contoh kat atas tue ya...

First korang ikut tutor kat bawah..

1. Tengok kat mp3 atas tu then tekan kat SCM Music Player

2. Pastu tak payah sign in atau register, senang je kan?

3. Choose jenis skin y korang nak



4. Next, pilih Edit Playlist untuk tambah lagu


5. Nak senang bukak youtube, pastu copy link mv yang korang suka dan paste kat ruang yang disediakan di Edit Playlist

6. Next, tekan Configure Setting

7. Kalau nak autoplay tukar la *takdigalakkan*

8. Pastu nak ejas volume lagu bila ia mula-mula terpasang *Tiera buat low volume je supaya tak mengganggu*

9. Bila dah siap tekan done dan anda boleh copy html code yang disediakan.

10. Bukan Dashboard > Layout > Add Gadjet > Add html code > pastekan html code td > Save

11. Walaupun korang letak gadget tu kat mana-mana pun, ia tetap akan ikut setting anda tadi untuk letak kat atas atau bottom. *Tiera letak atas sebab senang nampak*

SELAMAT MENCUBA


Kredit SINI


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

33 Days Lucky Draw Birthday Giveaway by AtienStory

Author : Cik Rose Cute | 8:24 PM | 8Total Comments |
Sesiapa yang singgah sini...Jom! Join  GIVEAWAY menarik dari blogger Atien Story hadiahnya...sangat2 berbaloi dan awesome!!

Alhamdulillah bulan ini adalah bulan kelahiran saya,emak dan ayah saya..Jadi saya dengan senang hati ingin menganjurkan 1 giveaway berkonsepkan lucky draw.Giveaway ini akan berjalan selama 33 hari sahaja.Kenapa 33??Ini kerana 33 adalah simbol bg umur saya..Tua ke,??x kann..hehee

kata2 di atas aku copy dari blog owner...
Nak Join Klik Banner Di atas

TAMAT pada3.Disember.2013 jam 3:30 ptg.

Syarat2 wajib ialah

1.*Buat 1 entry bertajuk 33 Days Lucky Draw Birthday Giveaway by AtienStory dan backlink kan ke blog saya.
2.Sertakan ucapan birthday utk saya yg simple tapi menarik(wish yg baik2 je ye)
3.* Follow blog saya
4.Like Fb fanpage di bawah ini

 

5.Publish entry dan tinggalkan link url blog anda di ruangan komen atau shoutbox..

SENARAI HADIAH
No sponsor

# 3 Utas jam tangan wanita GUESS bernilai Rm 55
# 3 Helai tudung syria sakura bernilai Rm 50

Jika penyertaan kurang smbtn,,giveaway ini tetap akan di teruskan,walau 6 org sekalipun,,sbb hadiah pun afa 6 je kan,mungkin anda pemenang bertuah.

Sekian,selamat menjoin & Gud luck!

Cepat2 Join...hadiah memang menarikkkan...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Artis Korea Paling Cun

Author : Cik Rose Cute | 12:45 PM | 15Total Comments |
Assalamualaikum...

Dunia hiburan di Korea yang paling popular kini  menjadi tumpuan di seluruh dunia.Kemajuan dunia hiburan di Korea kini telah mengatasi negara-negara jirannya  seperti Jepun dan Taiwan.Selain daripada bakat besar yang dimiliki oleh artis-artis Korea,penampilan artis-artis Korea yang vogue,trendy dan seksi membuatkan para peminat semakin ghairah terhadap artis-artis Korea semakin menjadi-jadi.Kehebatan artis-artis Korea  ini  menjadikan mereka mampu mendominasi dunia hiburan diseluruh dunia.Berikut adalah 10 Artis Wanita Korea Tercantik dan Terseksi yang mendominasi dunia hiburan di Korea.

1. Kim Hye Su



Kim Hye Su yang lahir pada  5 September 1970 ini masih tersenarai sebagai artis terseksi di Korea yang popular. Artis yang lahir di Busan ini masih aktif di dunia hiburan Korea.Selain menjadi model dan aktress, Kim Hye Su juga terkenal sebagai pengacara program tv yang terkenal.Banyak program yang diterajui oleh artis ini termasuk talk show ‘SBS Plus You’. Kim Hye Su memulakan langkahnya di dunia hiburan Korea pada tahun 1986, setelah beliau berjaya mendapat peranan utama  di dalam filem ‘GGambo’.Semasa beliau mendapat peranan utama dalam filem tersebut usianya masih belasan tahun.Tetapi namanya mula menjadi terkenal selepas beliau  membintangi drama bersiri yang meletup dipasaran iaitu ‘Did We Really Love? bersama aktor Bae Yong Joon.Walaupun ramai  kemunculan artis-artis baru,Kim Hye Su tetap mampu mempertahankan populariti beliau.

2. Shi-Hyang



Shi-Hyang terkenal sebagai model seksi Korea.Wajah ayu dan tubuhnya yang seksi itu sentiasa menghiasi majalah-majalah di negaranya dengan pose-pose yang seksi dan panas.Selain terkenal sebagai model, Shi-Hyang juga mengacarakan beberapa program reality show di tv Korea.

3. Kim Yoo Bin



Kim Yoo Bin adalah anggota kumpulan "Wonder Girls" yang terkenal di seluruh dunia.Kim Yoo Bin dilahirkan pada 4 Oktober 1986.Single ‘Nobody’ telah menjadi hit diseluruh dunia, sebenarnya kemunculan Yoo Bin di dalam kumpulan "Wonder Girls" adalah kerana menggantikan anggota asal yang telah keluar dari kumpulan tersebut kerana masalah kesihatan,Yoo Bin terkenal sebagai penyanyi rapper dalam kumpulan Wonder Girls..

4. Han- Chae Young



Han Chae Young merupakan salah satu artis Korea yang terkenal.Beliau adalah graduan  lepasan jurusan seni di Universiti Dongguk. Penampilannya awalnya dalam drama bersiri ‘Delightful Girl’ telah mendapat kritikan hebat dari pengkritik-pengkritik seni di Korea.Mereka beranggapan  drama bersiri  yang dibintangi artis kelahiran 13 September 1980 ini tidak akan meraih kejayaan. Ternyata tanggapan pengkritik-pengkritik seni   itu adalah salah kerana drama bersiri  tersebut telah menjadi  'Box Office' dan telah melonjakkan nama Han Chae Young. Penampilannya yang cantik dengan tubuh yang seksi membuatkan Chae Young mendapat jolokan 'Barbie Doll' Korea. Beliau juga mendukung watak utama dalam drama bersiri  lainnya seperti ‘Boys Before Flowers’ yang telah mempopularkan nama Lee Min Ho.Drama bersiri tersebut adalah  di adaptasikan berdasarkan cerita Jepun ‘Hana Yori Dango’, Chae Young membawa watak sebagai Min Seo Hyun seorang model yang telah jatuh cinta kepada Jihoo yang dilakonkan oleh Kim Hyun Joong.

5. Kwon Yu-Ri



Kwon Yu-Ri dikenal sebagai penyanyi, aktris, model dan penari asal Korea. Ia adalah salah satu personil group vokal wanita Girls Generation. Wanita kelahiran 5 Desember 1989 ini memulai kariernya di industri Entertainment Korea dari nol. Ia mengikuti audisi untuk SM Casting System. Lalu ia bergabung di managment tersebut setelah memenangkan contest ‘SM Youth Best Dancer Contest’ sebagai juara kedua. Kemudian ia menjalani pelatihan selama 5 tahun 11 bulan sebelum akhirnya ia memulai kariernya sebagai artis.

6. Son Dambi



Son Dambi adalah salah satu artis serba bisa. Selain dikenal sebagai penyanyi, Son Dambi juga menekuni dunia acting dan model. Namanya sedang menjadi perbincangan sejak debutnya pertama kali di dunia hiburan Korea. Wanita kelahiran 25 September 1983 ini sejak muncul, wajahnya sudah menarik perhatian. Ia langsung muncul di berbagai iklan dan juga video klip. Ia mulai dikenal publik sejak muncul sebagai bintang iklan MP3 bersama Hyun Joon. Sebelum memulai kariernya sebagai artis, MSN Jepang sempat membuat film dokumentari yang memperlihatkan pelatihan Son Dambi. Video ini ternyata menarik perhatian. Video ini dikunjungi 480 ribu dalam lima hari.Son Dambi juga mendapat julukan sebagai Rain versi wanitanya.

7. Han Ga In



Han Ga In adalah seorang model dan aktris Korea Selatan. Ia lahir pada 2 Februari 1982. Nama aslinya adalah Kim Hyon Joo. Ia memulai  kariernya di ‘Sunshine Hunting’. Lalu, ia membintangi ‘Super Rookie’ dengan aktor Eric Mun. Ia menikah dengan aktor Yun Hung Hoon yang merupakan lawan mainnya di ‘Yellow Handkerchief’. Meski pun  telah menikah, tak membuat populariti artis cantik ini menurun . Terbukti tawaran demi tawaran tetap menghampiri wanita ini.

8. Song Hye Kyo



Wajah cantik Song Hye Kyo tentu tidak asing lagi bagi publik di tanah air. Wajah cantiknya memang terkesan akrab lewat beberapa serial yang dimainkan artis yang baru saja putus cinta dengan aktor Hyun Bin ini.Song Hye Kyo sudah membintangi banyak serial seperti ‘Full House’ bersama Rain dan juga cerita yang mengharu biru lewat serial ‘Endless Love’ bersama Song Seun Heun. Hampir semua drama yang dibintangi artis yang masuk dalam barisan 100 wanita tercantik di dunia ini selalu menjadi hits. Hal itu tentu saja membuat populariti Song Hye Kyo di dunia hiburan Korea tetap tidak tergoyah walaupun  bintang-bintang baru terus mewarnai dunia hiburan negeri Ginseng tersebut.

9. Lee Hyori



Lee Hyori dikenal publik sebagai penyanyi dan aktris. Bintang ini memulai kariernya di panggung hiburan Korea dengan bergabung di grup vokal Fin.K.L. Tetapi, setelah itu, ia memutuskan untuk bersolo karier dan meraih sukses. Album pertamanya berhasil meraih sukses dan penghargaan.Lee Hyori dikenali juga sebagai artis yang seksi karena kecantikan dan tubuh indahnya. Bahkan, ia tak segan-segan mempamerkan tubuh indahnya untuk publik. Di berbagai majalah, ia sering tampil seksi. Bahkan, ia mendapat predikat ‘queen sexy’.

10. Jeon Ji Hyun



Jeon Ji Hyun dikenal juga dengan nama Gianna Jun. Selain karier beliau sebagai model,dia juga berlakon. Sejumlah film dan serial telah dibintangi artis cantik tersebut.Seperti di ‘My Sassy Girl’, ‘Windstruck’ dan ‘Il Mare’. Bahkan, film ‘Il Mare’ ini membuat sutradara Amerika tertarik untuk membuat film tersebut versi Amerika-nya. Lalu, film itu diberi judul ‘Lake House’. Untuk versi Amerika, film ini dibintangi Keanu Reeves dan Sandra Bullock.


Okey itu sahaja....hope Korang enjoy...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tuah Nabil Dapat Rumah Secara Percuma

Author : Cik Rose Cute | 10:17 PM | 17Total Comments |
Assalamualaikum....


Wahh!! bertuah betul Nabil....dahlah harga rumah sekarang mahal....boleh pulak dia mendapat rumah dengan harga free..pepatah melayu ada mengatakan "Tuah ayam nampak di kaki ,tuah manusia siapa yang tahu....betul tak....apa-apa pun itu semua rezeki dari Allah...Jom! baca gosipnya...


Nabil pada mulanya hanya ingin bertanya mengenai kondominium yang ingin dibelinya namun tidak menyangka perkara itu membuatkan dia menerima tawaran sebagai duta kepada syarikat perumahan tersebut. Mereka bersedia memberikan Nabil sebuah rumah sebagai hadiah diatas kesanggupan Nabil itu.
“Saya terkejut kerana pada asalnya saya sekadar melakukan ‘house hunting’ dan berminat dengan sebuah unit di kondominium Antara yang bernilai RM600,000 kerana harganya murah berbanding dengan perumahan lain yang agak mahal.
“Selepas membuat perbincangan, tiba-tiba pihak pemaju (Faber Development Holdings Sdn. Bhd) berminat pula untuk menjadikan saya sebagai duta kondominium tersebut selama setahun dan menawarkan sebuah unit bernilai RM1.036 juta secara percuma pada 23 Oktober lalu,” katanya.
Nabil menyifatkan pemberian kondominium tersebut merupakan hadiah terbesar yang pernah diterima sejak bergelar selebriti, lima tahun lalu.
Malah ia juga sebahagian daripada rezeki anaknya, Naera Mikayla yang akan berumur setahun pada 25 November ini. Nabil juga memberitahu bahawa dia kini bergiat aktif dalam membuat pelaburan hartanah selepas didorong oleh rakan-rakan.
“Saya juga banyak belajar daripada seorang lelaki yang hebat dalam pelaburan hartanah bernama Ahyat Ishak. Dan setakat ini saya telah membeli sebuah kondominium di Jalan Duta (Kuala Lumpur), dan rumah itu dihadiahkan kepada emak saya. Manakala sebuah lagi di Ara Damansara yang mana di situ saya tinggal bersama isteri (Nazirah Ayub),” tuturnya.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

my topup giveaway by iezwa razk

Author : Cik Rose Cute | 10:13 PM | 14Total Comments |


Giveaway ini dianjurkan oleh IEZWA RAZK dengan kerjasama daripada blogger-blogger awesome MAWAR BERDURIMOHD NOOR SHAWALANA AHMAD dan ASHYA AZIZ
SENARAI HADIAH :-
Topup RM 5 (10 Pemenang)
Topup RM 10 (2 Pemenang)

Tarikh Tamat : 5 NOVEMBER 2013

MUNGKINKAH ANDA PEMENANG YANG DICARI??
JOIN JANGAN TAK JOIN YE!!


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

1st Giveaway By Huda

Author : Cik Rose Cute | 10:00 PM | 4Total Comments |
-Klik banner untuk join-

Antara hadiah yang ada : Novel, Kain Cotton, topup RM10, shirt, dress, Ice Watch, Kawaii Brooch, Keychain dan banyak lagi . Jom join  !

1st Giveaway ni dianjurkan oleh Huda@Vidolaaa dan di sponsor oleh Huda | Nurul Nadhirah Jaja Imah | Acik's ClosetSiblingsblogshoppe | Emy | Mira | Sarah Sabrina

Tarikh tamat : 11 November 2013


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

"Giveaway Klik, Join & Menang by Aienn Mohd Nasir"

Author : Cik Rose Cute | 8:07 AM | 7Total Comments |
klik banner untuk join

Mula 28oct13 Tamat 27nov13
  Senarai Hadiah
 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

SEGMEN FOLLOW MENGFOLLOW & BLOGLIST

Author : Cik Rose Cute | 8:20 PM | 13Total Comments |
Nak join klik banner di atas


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Blog Yang Telah Di edit

Author : Cik Rose Cute | 8:16 PM | 5Total Comments |
Banyak betul aku menerima tempahan....syukur rezeki....Okey...blog di atas adalah blog  Mahligai Aifaa tema yang di pinta adalah kaler biru gelap dengan biru lembut...tada.....itulah hasilnya....semoga owner suka dengan design tersebut dan terima kasih kerana sudi membuat tempahan ya...

Jom Terjah dan follow sekali

Tempahan yang kedua adalah dari Mila's View Point temanya ialah kaler hijau pucuk pisang....Blog ini jugak ada menjual produk shaklee..nak tengok full sila ke blog beliau...

Jom Terjah dan follow sekali
Tempahan yang ketiga dari AmyLiana kaler yg di pinta kaler biru...sinonim dengan produk yg beliau jual iaitu produk shaklee...Ramai betul pengedar shaklee niekan....Kalau korang nak tengok full klik kat bawah ya...

Jom Terjah dan follow sekali


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ