Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak

Author : Cik Rose Cute | 10:33 PM | 12Total Comments |



Giveaway Saya Sayang Malaysia





Jom Sertai Saya Memeriahkan Lagi Giveaway ini..

Hanya 4 Step untuk Sertai Giveaway Saya Sayang Malaysia




1. Tajuk "Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak"

2. Copy and Paste Code entry giveaway

3. Follow dan Like fanpage Sponser

AbgferOz | Izzat Nazmi | Ieta Mat Sa’ad | Dunia Niaga Ieta | Delima Zamrud | Mohd Ridzwan | Sheila Salim | Nizam Ijam | Amirul Syahnaz | Rosila Wati | Nrl Ndh | Cik Gksb | Miszz Nadea | Aqilah Azmy | Syiera Shiera | Lienda Ramly | Diera Tekikushika | Nurmujahidah Ismail | Edizz PreTouch | Dayang Deno | Hadi Ismail | Tengkubutang Miaw | KyLe Kesha


4.Lengkapkan Ayat – Saya Sayang Malaysia kerana…."Malaysia Indah membangun dan Aman Damai walaupun Berbilang Bangsa"

Sila Layari Website Penganjur untuk menyertai giveaway ini..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Giveaway: Yeayy...Ibu Arif bagi duit raya!

Author : Cik Rose Cute | 10:29 PM | 4Total Comments |
You All Nak join Klik Banner Baby Cute di atas tue ya...

Tadi aku berblogwalking kejap...tiba2 terjumpa "Giveaway: Yeayy...Ibu Arif Bagi Duit Raya! mungkin tidak lama lagi..kita nak sambut "Hari Raya Aidil Adha" tue yang owner blog anjurkan giveaway menarik nie....So korang cepat2lah join..mana tahu kot2 korang dapat duit raya...Jom! tengok syarat2 di bawah...

Cara-caranya amat mudah:-
1- Wajib follow blog Kisah Kita dan nyatakan anda follower ke berapa yer =)
2- Like page Arif D'Shop & Rahsia Memikat
3- Buat entri dengan TAJUK dan PICTURE di atas dengan kandungan entri seperti berikut...
(Nyatakan NAMA MANJA, TARIKH LAHIR, ASAL -----penting
PENGALAMAN ZAMAN KANAK-KANAK korang yang paling best dan xboleh lupa--- sgt2 penting!!)
*** kalau ada gambar korang masa kecik yang comel2 & cute tu bolehlah sertakan sekali
4- TAG minimum 3 orang kawan2 anda
5- Tinggalkan LINK ENTRY korang di kotak komen

Segmen bermula dari  hari ini 26/09/2013 hingga 15/10/2013
*** pemenang akan diumumkan pada 18/10/2013... lpas abis raya haji bru bg yer..

Cara pemenang dipilih :---- entri menarik + paling banyak komen + banyak blogwalking

Haaa...mesti korang nak tahu hadiah duit rayanya kan...
Xd la banyak sangat, sebab baru belajar buat segmen ni..hehe.. tapi apa yang penting, IKHLAS....

Terimalah hadiah duit raya dari Ibu Arif..

1 X TUNAI RM20
2 X TUNAI RM10 
2 X TUNAI RM5

Mangsa Tag:

Fieda,Izan,Deqla

Hope Korang Join ya hihihi

So, apa tunggu lagi... jomlah support blogger baru Ibu Ariff Nie...

Selamat mencuba!!!!


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Review Blog (Tempahan)

Author : Cik Rose Cute | 10:17 PM | 8Total Comments |
Assalamualaikum....

Kali nie tempahan blog dari MyPrincess Diaries  nie adalah kali kedua aku edit blog "My Princess Diaries....tema blog adalah bunga-bunga + rama-rama kaler pink terang + purple
Nie pulak blog Cik Itah tema blog biru,bunga dan rama2...sekarang nie..memang lambat sikit aku edit blog...mungkin mata dah sakit asyik mengadap komputer jer...kadang2 tue...boleh tertidur depan komputer hihihi...

Blog nie pulak adalah blog Adriana Syaz  tema blog adalah kelabu campur hitam....
Seronok kat blog Adriana nie...banyak resepi yg dia share...dan dia juga pandai masak...

Nota Pink: Aku sengaja review blog owner yg menempah...sebab untuk aku buat koleksi dan harap korang followlah dorang...itu ajer...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Panadol Tidak Elok Jika Di Amalkan Selalu

Author : Cik Rose Cute | 12:53 PM | 23Total Comments |
Aku memang dah tahu..jika amalkan panadol memang tidak elok...sebab aku tahu sebab arwah mak aku suka mengamalkan panadol bila sakit kepala...Okey..hari nie aku nak share gan korang kesannya...tadi aku terbaca kat FB terus nak share dengan korang...untuk kesihatan kita semua....

Mengapa tidak boleh ambil Panadol Actifast atau Soluble lagi? Ini adalah satu kisah dan kajian yang dilakukan, ikuti lanjut informasi ini di bawah.

UNTUK PENGETAHUAN,

ikuti sebuah kenyataan benar dari seorang yang mengalaminya…

“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. . Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.
Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

Alternative Treatment ( Tips )

Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak .
Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.
Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.
Panadol adalah sejenis “pain killer”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.
Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan.

Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?

Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam mulut anda. 


Nota Pink: Nasib baik aku jenis tak suka panadol...ada sesiapa yg suka amalkan panadol ke....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Badan gemuk bukan disebabkan minuman susu

Author : Cik Rose Cute | 11:22 AM | 16Total Comments |


SUSU mengandungi karbohidrat, protein, lemak, vitamin A, kalsium dan zat besi selain dapat menguatkan lagi daya tahan penyakit.
Justeru, susu baik untuk kanak-kanak dan golongan dewasa jika mereka meminumnya.
Namun, terdapat sebahagian orang dewasa yang tidak mahu meminum susu kerana berpendapat minuman itu boleh menyebabkan kegemukan.
Menurut seorang pakar pemakanan dari Fakulti Kedoktoran Universiti Indonesia, Dr. Fiastuti Witjaksono, kerap meminum susu tidak akan membuatkan seseorang itu menjadi gemuk.
“Seseorang itu menjadi gemuk kerana dia mengambil terlalu banyak kalori tetapi bukannya disebabkan meminum susu,” katanya pada satu diskusi kesihatan yang diadakan di Jakarta pada Selasa lalu.
Menurutnya, susu mengandungi kalori sama seperti makanan lain.
Namun, kata Fiastuti, kalori yang terdapat dalam susu atau makanan lain tidak akan mengakibatkan kegemukan jika seseorang itu turut melakukan senaman untuk membakar lemak dalam tubuh badan.
“Misalnya, satu gelas susu mengandungi 122 kalori. Justeru, untuk membakar lemak, kita perlu melakukan aktiviti fizikal seperti berjalan dengan kadar yang laju selama 25 minit.
Dia menggalakkan orang dewasa meminum susu sebanyak satu atau dua gelas sehari demi kebaikan kesihatan mereka.

Kredit SINI

Nota Pink: Aku memang peminat susu hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

SPECIAL BIRTHDAY GIVEAWAY BERNILAI RM750

Author : Cik Rose Cute | 8:51 PM | 17Total Comments |
Assalamualaikum.... Jom! Join  GIVEAWAY  menarik   dari blogger Nabila Medan hadiahnya sememangnya awesome!!!

Nak Join Klik Banner di atas

Hadiah yang sangat2 Awesome!!

1 Set Produk Mary Kay Bernilai RM108
1 Pcs Bedak Arab Bernilai RM35
10 Pcs Shawl Thara Jenama Sugarscarf Bernilai RM43 Setiap Satu
2 Pcs Baju Bernilai RM50 & RM55
2 Pcs Bear Bernilai RM15 Setiap Satu
1 Pcs Krim Ibu Putih Ninaskincare Bernilai RM50
1 Pcs Shiseido Mask Hitam Bernilai RM1.50
1 Pcs Shiseido Mask Naturgo (Pek Oren) Bernilai RM1.50
1 Pcs Sabun Susu Beras Collagen KZ Brothers Bernilai RM8

Tarikh Tutup 10 Oktober 2013 pukul 5.00 pm


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Top 5 Pengomen Bulan September

Author : Cik Rose Cute | 9:54 PM | 24Total Comments |
Assalamualaikum...

Sudah beberapa hari aku menyepi...akhirnya..aku buat entry hari nie....untuk buat pengumuman "Top 5 Pengomen Tegar" di blog aku...Sebab aku dah janji nak kasi gift kat sesiapa yg top 5 pengomen di blog nie....Jom! tengok siap yang bertuah tue....5 blog nie...akan aku asingkan  link blog you all dan letak  di bahagian sidebar okey...



Ha... tue dia...Nanti korang kasi alamat dekat SINI ya...sebab nak send hadiah....tak tahu lagi nak kasi hadiah apa....Terima kasih kerana sudi komen blog "Cik Rose Cute"


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ