Lirik Lagu Relakan Jiwa : Hazama

Author : Cik Rose Cute | 12:25 AM | 18Total Comments |



Ku sangka hidupku
Selamanya kelam
Terbelenggu ikatan tanpa manisnya cinta

Memaksa diriku
Menapaki jalan
Arah yang tak pernah ku mahu dalam hatiku

Kini kau pun hadir
Memberi cahaya
Membangunkan ku dari suramnya mimpi ngeri
Menuntun hatiku ke palung asmara
Seakan ku hidup kembali dari matiku
Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari
Chorus
Ku relakan jiwa
Tuk menjadi penghuni dalam sangkar hatimu
Kerna engkaulah nadi yang menghidupkan aku
Yang mampu melarutkan setiap sepi hatiku
Hati bukan untuk dimiliki
Tapi untuk dicintai dan mencintai
Ku relakan jiwaku padamu
Engkaulah cinta
Yang selama ini aku cari
Ulang Chorus
Seandainya waktu
Tak pernah pertemukan aku dengan dirimu
Akan ku biarkan mati hatiku selamanya
Hingga kau datang membangunkan aku
Ulang Chorus


Nota Pink: Memang best lagu nie...mendayu-dayu di telinga...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Give Away Set Kurus/Diet Shaklee

Author : Cik Rose Cute | 4:21 PM | 18Total Comments |
.
Nak Join Klik Banner Di atas

Jom! tengok syarat2nya..

1) Ga nie terbuka kepada semua sahabat blogger,kecuali ahli keluarga Shaklee (maknanya sesiapa yg ahli shaklee tidak boleh joinlah hihihi)

2)Follow blog yg anjurkan giveway nie

http://ummuhafiey.blogspot.com

http://wanryna.blogspot.com

3) LIKE Facebook pages klik SINI

4) Buat tajuk Entry okey

5)Linkkan entry tersebut ke blog UMMUHAFIEY

Okey itu sahaja syarat dari giveaway nie...Jom! join mana tahu korang dapat set kurus/ Diet Shaklee

Segmen GA akan bermula pada 11 September dan berakhir 10 Oktober

Terima Kasih







Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Angin Syurga - Misha Omar (OST Drama Cinta Jannah)

Author : Cik Rose Cute | 11:53 PM | 15Total Comments |




Lirik Lagu Angin Syurga - Misha Omar
M.Nasir/Buddhi Hekayat

Ku himpun waktu ucapan terindah
terbenam sudah asmara
mesranya siang dan malam
selalu kau tiup kan angin syurga padaku

ku himpun makna kata darimu
harum yang mekar di kebun hati
dan katamu sebuah kota bahagia dan berdiri ..

c/o
sehingga hujung masa
berbisik sendiri dan terbit suara kalbuku
kasihku... tuluskah cintamu
sebuah jawapan ku damba dari bibir mu .. bibir mu

tidakkah kau tahu hidup punya waktu
kasih tersia bukan itu ku mahu
andai kau membisu tentu akhirnya
perpisahan ini akan tetap terjadi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tempahan Blog Dari "Diari Seorang Mama"

Author : Cik Rose Cute | 11:02 PM | 11Total Comments |
Assalamualaikum

Seperti biasalahkan...bila selesai edit blog yg menempah denganku..bila dah siap edit...pasti aku review blog tersebut...Kali ini tempahan blog dari Blogger Yana
Ambil masa jugaklah,aku nak siapkan...
Ok, Tema  blog owner tak kisah kaler apa yg pasti owner seorang yg suka bunga...aku pun suka bunga...hihihi..

Sudi-sudilah follow blog yana nie ya...Support blogger baru Jom!! --

http://iamaproudmama.blogspot.com/


Nota Pink: Hari nie menyampah tgk drama "cinta jannah" aeril kena fitnah yg damia mengandung di sebabkan aeril eeiii!!! geramnya...

tak sabar nak tengok minggu depan...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

SEGMEN 1ST MAMA

Author : Cik Rose Cute | 9:02 PM | 22Total Comments |
You All Nak Join Klik Banner Di atas Okey

A) Mulakan dengan menepek gambar yang direka khas ini di entry anda. 
B) Linkkan terus ke blog mama lah.. seperti biasa anda selalu buat tu...
C) Jangan lupa follow mama, semuanya seperti biasa juga...
D) Nak buat entry atau tidak mama tak kisah... janji anda join cukup dah..
E) Letak tajuk " Segmen 1st Mama "
F) Like Facebook mama ye, sebelah tu je.. hihi (Takde fb pun takpe)
G) Tinggalkan URL blog anda diruang komen.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

SEGMEN SIMPLE & MUDAH

Author : Cik Rose Cute | 8:52 PM | 9Total Comments |
Korang Nak join klik banner di atas

Segmen nie di anjurkan oleh blogger  YUMIDA


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Miaw! Random Giveaway By Syire & Fatin Diana

Author : Cik Rose Cute | 11:38 PM | 17Total Comments |
klik banner

due : 25 September 2013


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Ular Tedung Besarnya...

Author : Cik Rose Cute | 4:05 PM | 32Total Comments |
Korang tak caya ada ular tedung besar...tengok...pakcik nie berani betul tangkap ular tedung selar kelabu...sekali ular nie patuk....emmm fikir2kanlah...

Gambar nie aku terjumpa kat FB...tengok kepalanya...besar tak? kalau kelapanya mengembang lagi besar kot...tgk2 komen kat situ katanya gambar nie ambik kat Pahang...tak tahu betul ke tidak...

teringat balik aku ada post entry yg pekerja dari Indonesia tangkap gambar ular tedung atas pokok kelapa kat daerah  Benut Johor...Kalau korang nak baca klik SINI


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Biodata Aeril Zafrel (Hero Drama Cinta Jannah)

Author : Cik Rose Cute | 2:10 PM | 14Total Comments |
Assalamualaikum...

Dekat pukul 2.00 pm baru mengadap komputer....malam tadi sibuk melayan kat youtube drama "Cinta Jannah"...aku memang minat Aeril Zafrel berlakon.Kalau tak silap aku tahun 2008 dia mula start  berlakon.Lagi-lagi pulak dia berlakon dengan Nelly lagi aku suka hihihi serasi jer....Muda lagi Aeril nie...Jom! tengok bodatanya...



Biodata Aeril Zafrel

Hensem Tak? hihihi

Aeril Zafrel HANDSOME..
NAMA SEBENAR: Suhairil Suhari
PANGGILAN KOMERSIAL: Aeril Zafrel
ASAL: Batu Pahat, Johor
TARIKH LAHIR: 2 Disember 1988
ZODIAK: Sagittarius
KARIER: Pelakon
KELUARGA: Anak ke-4 daripada 5 beradik

DRAMA: Kisah Kaisara, Kasut Tumit Tinggi, Kita, Senja Permai, Durja Ningsun, Klik,Pelarian,Ramadan Terakhir,Putri Kayangan, Iqra dan Samson & Delaila

FILEM: Aku Tak Bodoh,7 Petala Cinta, Cinta Kura-Kura ,Hantu Dalam Botol Kicap,Hanya Aku Cinta Kamu Seorang (H.A.C.K.S),Pailang,99X Rindu

MULA BERLAKON: 2008

PENCAPAIAN: Finalis kategori Artis Baru Lelaki Popular, Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH)2011



Nota Pink: Suka tengok mata Aeril nie....sekali pandang serupa Norman Hakim,2 kali pandang muka dialah hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Sihat Cantik Dengan Shaklee By Ada (Tempahan)

Author : Cik Rose Cute | 8:33 PM | 20Total Comments |


Assalamualaikum...

Sebelum tue...aku minta maaf banyak2 ya...kepada sesiapa yg sudi singgah dan komen..sejak akhir-akhir nie..memang aku sibuk sikit..menyiapkan tempahan blog dari kawan-kawan blogger...Hari nie satu blog baru siap  tempahan nie dari blogger Adawiyyah Adam...
Ok, Tema  di request ialah  kaler purple...dan blog nie jugak berniaga online produk shaklee, hope tuan punya blog suka dengan design tersebut..Pasni sambung lagi edit blog...Insya Allah ...kunjungan kalian ke sini akan ku jejak balik...
Sudi-sudilah follow blog blogger baru  ya...Support blogger baru Jom!! --
http://vitaminsite.blogspot.com/


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Perempuan Lebih Banyak Berkorban Berbanding Lelaki

Author : Cik Rose Cute | 11:32 PM | 27Total Comments |
Bismillahirrahmanirrahim....

Entry Last Untuk di kongsi buat You All...

Sajer aku tepek gambar familiku...

Sejak dulu hingga kini saya selalu merasakan orang perempuan lebih banyak berkorban-dalam apa juga-berbanding lelaki.Masih ingatkah sebuah pantun lama: Nasi lemak buah bidara,sayang selasih saya lurutkan;buang emak buang saudara,kerana kekasih saya turutkan.

Percayalah,yang sanggup 'membuang' emak dan saudara biasanya orang perempuan (gadis).Oleh sebab di pujuk pakwe,dan kononnya untuk membuktikan cintanya yang kudus,mulus lagi fulus,gadis sanggup mengikut kekasihnya.

Sejarah membuktikan bahawa wanita mudah termakan pujukan.Sekeras-keras si dara,apabila teruna pandai memujuk,akan lembut juga hatinya.Lebih-lebih lagi jika yang memujk itu adalah lelaki dari spesies kasanova atau keturunan buaya tembaga.

Sebab itu kita selalu membaca berita gadis lari dari rumah.Kerap terjadi setelah di temui semula,gadis berkenaan akan memberitahu keluarga dia lari mengikut kekasihnya.(amit-amit)Lebih malang lagi sekiranya dalam pelarian untuk membuktikan cinta si gadis sanggup melakukan satu lagi pergorbanan: menyerahkan 'kesuntiannya' untuk di nodai oleh kekasih.Demi cintaku padamu,konon!Ini adalah sekadar catatan dan renungan untuk ibu bapa.

Untuk wanita yang dah kawin pulak...Pengorbananmu memang besar.

Sejak janin terbentuk dalam rahim, seorang wanita sudah memulakan satu pengorbanan mulia yang tidak dapat di lakukan oleh mana-mana lelaki pun.Betapa tidak selesanya keadaan sepanjang sembilan bulan mengandung.SElera tiba-tiba mati,tekak loya bukan kepalang untuk minggu pertama.Wek sini Wek sana,Wek pagi,Wek petang sebab tekak loya.Wajahnya pucat sebab terlalu banyak muntah.Seleranya pun bukan-bukan.Hendak makan pulut durian walaupun bukan musim durian,minta di beli jeruk kelubi tengah2 malam buta.

Tetapi fikir punya fikir dia sudah berkorban begitu besar untuk hamil,apakah tanggung jawab lelaki tidak boleh membuat pengorbanan dengan mendapatkan benda-benda pelik yang di idamkan?
Siapa yang sanggup melakukan pengorbanan itu kalau bukan perempuan?

Bayangkan dengan pengorbanan begitu besar pun,masih ada suami yang tidak menghargai isteri.Bagi mereka sebaik selesai melahirkan urusan kelamin hendaklah di laksanakan seperti biasa,secepat mungkin.Kalau boleh tanpa menunggu 40 hari.Apa,dia ingat kilang ke?Sudahlah semasa isteri mengidam suami gagal mendapatkan apa yang di minta,setelah isteri melahirkan suami buat tidak tahu juga.Hanya sehari dua dia memberi perhatian kepada si comel,tetapi tidak mahu berkongsi membelai bayi.

Pengorbanan ibu tidak setakat akan lahir.Sepanjang hayat dia akan berkorban untuk anaknya.Sekiranya anak sakit orang yang sentiasa berada di sisi anak adalah ibu.Ibu yang akan bersengkang mata sepanjang malam untuk merawat anak.Dan siapa yang menghadapi kerenah juga susah payah mendidik anak,kalau bukan seorang ibu.Daripada tapak kaki bayi selebar dua jari hingga membesar menjadi kasut saiz tujuh atau lapan,ibulah yang menjadi pendidik,pembimbing,pakar motivasi.Ibulah segala-galanya.

Pantang anak berasa hendak makan sesuatu,ibu cepat-cepat akan mencari makanan tersebut.Ibu sendiri yang memasak,ibu juga yang menghidangkan.Malah, pada ketika tertentu ibu yang menyuapkan makanan ke mulut anak.Demikianlah pengorbanan seorang wanita sebagai Ibu.

Apa kurangnya pula pengorbanan seorang wanita sebagai isteri.Saya percaya suami yang jujur dan ikhlas akan menilai sendiri betapa 'Khimat' - dalam pelbagai bentuk,tanpa mengira waktu - yang telah di berikan oleh seorang isteri kepada Suami.....

Percayalah kejayaan suami ada kaitan rapat dengan pengorbanan isteri.Pengorbanan itulah yang perlu di hargai!

Nota Pink: Entry nie aku terbaca kat sebuah majalah...terus terasa mau share gan korang...hope korang enjoy membacanya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kartun

Author : Cik Rose Cute | 10:59 PM | 6Total Comments |
Adakah anak anda peminat cerita kartun?Mesti sukakan....,semua kanak2 meminati kartun..tak kiralah kartun jenis apa pun...yang penting kartun....Dulu zaman waktu kita kecik pun,kita meminati kartun.Cerita kartun tidak akan hilang sampai bila2....makin bertambah citer kartun adalahkan....Yang paling di minati oleh kanak-kanak ialah Mickey mouse,dibo,tom and jerry,doraemon,upin ipin dan macam2 lagi.Semuanya di reka cipta oleh manusia yang berotak pintar.Macam mana dorang boleh terfikir mencipta watak-watak kartun tersebut ,penulisnya mungkin seorang  yang suka berkhayal dan imaginasinya kuat,kalau tak,tak akan bisa cipta kartun yang begitu di minati oleh kanak-kanak sehingga sekarang....betul tak...

tiba-tiba story pasal kartun..sebab anak-anak aku suka layan kartun kikiki...kadang2 aku pun tengok jugak...hihihi Jom! layan kartun kesukaan anak2 aku..

Kartun Kesukaan  Haziq

Kartun Kesukaan Kakak...Pastilah Barbie
Kartun Kesukaan Syifa

Kerana kartun2 nielah...Ibunya tak dapat tengok tv huhuhu


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Proposed Blogbuster Campaigns by Nuffnang

Author : Cik Rose Cute | 10:26 PM | 10Total Comments |
Assalammualikum, 



Dah lama aku tak jenguk Nuffang aku...yalah akukan sibuk sikit...hihihi tadi baru jer..aku jenguk Cik nuffang  tengok2 ada "Proposed Blogbuster Campaigns" Apa ke benda tue? aku bukannya tahu sangat pasal nuffang nie...aku tengok blogger lain letak kat blog..aku pun letak kikiki..bila ada sesuatu yg kurang jelas tentang nuffang mulalah aku blurr kikiki...Terus aku cari Cik google minta tolong...dan terjumpa kat blog http://mselim3.blogspot.com/2013/05/entry-khas-blogbuster-campaigns-acer.html 

laju jer aku copy untuk share dengan korang...mana tahu kot2 korang pun blurr cam aku...Sorry ya MSELIM3 akak copy 

Syukur alhamdulilah bukak aje akaun nuffnang aje ader Proposed Blogbuster Campaigns . Nak tahu apa itu Blogbuster Campaigns. Mari baca ini k.

Blogbuster adalah satu bentuk iklan terbaru yang diperkenalkan oleh Nuffnang untuk ahli Glitterati. Iklan ini berbentuk sistem iklan berubah atau dinamik, di mana iklan (expandable) atau dengan kata lain, saiz iklan blogbuster ini boleh berubah kepada saiz yang lebih besar daripada saiz biasa iklan Nuffnang yang diletakkan dalam blog. 

Bukan semua blogger yang daftar dengan nuffnang mendapat peluang menjana pendapatan menerusi bentuk pengiklanan blogbuster ini. Hanya blogger yang memilih kriteria jenis iklan expandable sahaja yang akan diberi peluang lumayan ini. 

Pendapatan Lumayan Menerusi Nuffnang Blogbuster 

Ada rakan blogger yang pernah dapat earning menerusi blogbuster ini , dengan mudahnya boleh dapat sehingga RM 300-400 untuk sekali kempen berlangsung. Jumlah ini mungkin lebih bergantung kepada traffik blog anda. Dengan syarat video yang diupload mesti dalam jangka masa 10-15 saat. 

Setiap blogger yang ditawarkan blogbuster ini akan dimaklumkan menerusi email, jadi jika mahu anda terpilih rajin2 tgk email, agar tidak terlepas kempen ini pulak...k.

Cara Nak Dapat Blogbuster Ini 

1- Pastikan ruangan servey anda selalu ber'update' . 
2- Serta pastikan no.6 "would you be willing to run expandable ads that change their size dynamiclly)... klik yes ..


Nota Pink: Barulah aku faham....biasanya kat nuffang penjelasannya orang putih...kikiki


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Gambar Awek Yang Di Kaitkan Dengan Adi Putra

Author : Cik Rose Cute | 8:56 PM | 12Total Comments |
Assalamualaikum....

Sekarang nie dekat Melodi meletop pasal Adi Putra  ada skandal dengan isteri orang.....Betul ke tidak hanya mereka berdua jer tahu........you all layan jerlah skandal nie...





..



Nielah..isteri orang yg di gosipkan dengan Adi Putra..ada spekulasi timbul berkaitan identiti sebenar wanita ini.Menurut maklumat nama perempuan nie "Nooraida Binti Abdul Talib,isteri kepada ahli perniagaan dan berusia 30 tahun...

Kita tunggu jerlah apa ke benar mereka ada skandal? huhuhu


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Blog Korang Ada Masalah tak?

Author : Cik Rose Cute | 2:49 PM | 38Total Comments |
Kalau korang perasan...bila korang masuk sini...perasan tak aku punya header tue tak betul...pastukan aku punya sidebar tue tak nampak....penat2 jer aku edit nak cantik last2 jadi cam tue...Apa masalahnya ya...Pada mulanya aku fikir..aku tersilap sentuh coding ke...rupa-rupanya tak....ada jugak blogger lain senasib dengan aku...huhuhu....cik google ada problem ke....atau  aku guna template "MINIMA"...aku usha jugak blog yg guna selain template minima tak ada pulak headernya tak betul...kikiki...Kita tunggu jerlah sampai petang....tgk camna...senget lagi ke idak...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com

Author : Cik Rose Cute | 2:12 PM | 16Total Comments |


Jom sertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com". Segmen ini berlangsung daripada 1 September 2013 hingga  30 September 2013. Caranya mudah sangat. Cuma lima langkah sahaja.

  1. Follow Blog cikguzamrud.com, Tambah Google+ hijau zamrud
  2. Buat entri bertajuk "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com"
  3. Copy paste kod HTML yang telah disediakan diruangan HTML new post dan publish entri.
  4. Tinggalkan link (URL entri) anda diruangan komen entri ini.
  5. Klik mana-mana iklan Nuffnang.

Blog rakan blogger yang menyertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com" akan tersenarai dalam bloglist cikguzamrud.com sehingga 31 Disember 2013.

Segmen ini dibuat sempena pertukaran domain pbssainsonline.blogspot.com kepada cikguzamrud.com. Selain itu, ia memberi peluang kepada cikguzamrud mengenali rakan-rakan blogger dan menziarahi blog rakan-rakan blogger. Secara tidak langsung segmen ini dapat merapatkan lagi persahabatan sesama blogger.

Kepada semua rakan blogger, selamat berkenalan. Terima kasih kerana memberi meryertai "Segmen Rakan Blogger cikguzamrud.com". Sokongan kalian amat saya dihargai.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen Tambahkan Follower & Isi Tabung

Author : Cik Rose Cute | 12:55 PM | 25Total Comments |
Klik Banner di atas

Simple and easy.
Deadline:10 October 2013.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Softly Shop Dress Giveaway

Author : Cik Rose Cute | 8:58 PM | 13Total Comments |


[klik pada GAMBAR/BANNER untuk join]

*Baju Pilihan*
RM 60 * PM HERE
CK 10154 ~ Long Sleeve Chiffon Jubah 
Color Available: Pink/Light Blue/Blue
Measurement: Length: 140cm Bust: 80-92cm Waist: 60-90cm Shoulder: 38cm Sleeve: 59cm
Material : Chiffon With Full Inner Lining

POSTAGE : RM 7







HARGA ASAL RM 85
HARGA PROMOTION RM 80 sahaja


POSTAGE RM7(SM) / RM10 (SS)





Harga asal RM 98
Harga Promotion RM 95 *save rm3 

 
 APA2 TEMPAHAN BUAT DISINI 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ