Punca Bekalan Air Di Selangor Dan KL Terjejas

Author : Cik Rose Cute | 5:45 PM | 14Total Comments |
SHAH ALAM - Suasana gembira cuti umum sempena sambutan Hari Kebangsaan pada hari ini bertukar menjadi hambar bagi sesetengah penduduk di sini dan Klang berikutan penutupan operasi empat loji rawatan air sejak semalam kerana tumpahan diesel di Sungai Selangor. Penutupan Loji Rawatan Air (LRA) Sungai Selangor Fasa 1 (SSP1),  Sungai Selangor Fasa 2 (SSP2), Sungai Selangor Fasa 3 (SSP3) dan Rantau Panjang semalam dijangka memberi kesan hampir sejuta pengguna atau 57 peratus penduduk di Selangor dan Kuala Lumpur.
    
Seorang juruwang sebuah restoran ketika ditemui Bernama di sini pagi ini berkata bekalan air sudah mula tiada sejak semalam dan kini restoran berkenaan hanya bergantung kepada air tangki yang tidak diketahui sampai bila boleh bertahan.


bekalan air terjejas di selangor
    
Abdul Mutalib Syed Muhamad berkata ketiadaan air itu juga telah  memberi kesan kepada operasi restoran itu dengan jumlah pelanggan datang untuk bersarapan agak kurang.
Beliau berharap bekalan air dapat dipulihkan seawal yang  mungkin.
Seorang pengusaha kedai dobi di Seksyen 11 di sini yang hanya mahu  dikenali sebagai Chai berkata beliau menyedari bekalan air telah tiada semasa membuka kedai pagi ini.
Beliau berkata beberapa pelanggan yang datang untuk menghantar baju untuk dicuci di kedainya tidak jadi berbuat demikian apabila diberitahu tiada bekalan air.


bekalan air terjejas di selangor
    
"Air tangki yang ada tidak cukup untuk mencuci baju dalam kuantiti  yang banyak.  Kita hanya buat dry-cleaning dan hand-wash untuk hari ini kerana tidak memerlukan banyak air," katanya yang berharap bekalan air dapat dipulihkan segera.
Seorang penduduk Taman Seri Andalas, Klang Roszita Mohd Tauhid berkata bekalan air di kawasan perumahan itu terputus sejak malam tadi.
"Air tiada dari malam tadi dan sejak pukul 4 petang semalam bekalan air mula perlahan. Bekalan air terputus kira-kira pukul 10 malam tadi,"  katanya.
Beliau berharap Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd dapat menghantar bekalan air bagi membantu penduduk kerana ada yang mengadakan kenduri kahwin pada hari ini. - Bernama. Gambar sumber Astro Awani & SH


Sumber : sini


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

GIVEAWAY SAYA NAK TEDDY BEAR BY FARISHA

Author : Cik Rose Cute | 5:22 PM | 20Total Comments |

Sempena Hari Raya Adilfitri 2013,
Farisha telah mengadakan Giveaway hebat
yang menawarkan Hadiah Teddy Bear sebagai hadiah utama
Dijemput semua sertai Giveaway ini

Siapakah peserta bertuah yang akan memenangi Hadiah ini??
 Klik SINI Untuk join & Lihat hadiah
Giveaway ini sah dari 19-08-2013 sehingga 09-09-2013
Pemenang akan diumumkan pada 10/09/2013

 Good Luck semua ^.^


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Like Fanpages Di Bahagian Header

Author : Cik Rose Cute | 2:26 PM | 6Total Comments |
Tutor nie di request oleh Mama (Norhasniza) camna nak letak "Like Fanpages Di bahagian Header"...Rasanya dah ramai yg tahu kot..Maksud Like Fanpage kat bahagian header tu,macam kat blog aku sekarang ni...


Nampak tak? kat atas tue...


1. First sekali , korang kena lah dapatkan kod BUTTON LIKE FANPAGE korang dulu . Kalau tak tahu nak dapatkan kat mana , boleh KLIK SINI tengok dulu caranya .

2. Lepas tu , korang WAJIB ikot TUTORIAL INI dulu . --->> ( KLIK!!! ) 

3. Dah ikut tutorial tu , copy kod kat bawah ni :

<script type="text/javascript">
function MM_swapImgRestore() { //v3.0
var i,x,a=document.MM_sr; for(i=0;a&&i<a.length&&(x=a[i])&&x.oSrc;i++) x.src=x.oSrc;
}
function MM_preloadImages() { //v3.0
var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)
if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}}
}
function MM_findObj(n, d) { //v4.01
var p,i,x; if(!d) d=document; if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) {
d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}
if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[i][n];
for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++) x=MM_findObj(n,d.layers[i].document);
if(!x && d.getElementById) x=d.getElementById(n); return x;
}
function MM_swapImage() { //v3.0
var i,j=0,x,a=MM_swapImage.arguments; document.MM_sr=new Array; for(i=0;i<(a.length-2);i+=3)
if ((x=MM_findObj(a[i]))!=null){document.MM_sr[j++]=x; if(!x.oSrc) x.oSrc=x.src; x.src=a[i+2];}
}
</script>
<div style='padding-left:0px; position: absolute; z-index: 300; margin-left:600px;margin-top: 30px; background:#;'title='shoutbox'>
KOD FANPAGE KORANG !!!
</div>
 

 
4. Paste di bahagian Html/JavaScript tadi tu .

*Warna Merah : Korang ubah jarak tu dari kiri . Pandai-2 korang lah yang ini oke ?
*Warna Biruu : Korang ubah jarak dari atas . Yang ni pun pandai-2 korang lah auh ?
*Warna Oren : Haa . Yang ni , kod fanpage korang yang tadi no 1 tuu  .

5. Then , bila dah siap , korang SAVE !

6. View blog korang sekarang . Masih tak puas hati dengan kedudukannya ? Ubah lagi warna biru dan merah tu .. Sampai kedudukan yang cantik kat bahagian header korang tu :)
 
 
* Tutor nie aku ikut blog Lyssa,cuma aku ubah sikit2 jer... Peace :P 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

SemulaJadi Cantik Dan Sihat (Di Make Over)

Author : Cik Rose Cute | 1:06 PM | 8Total Comments |
Assalamualaikum
Minggu lepas aku siapkan blog tempahan Full Template RM 20.00  dari WIE MOHAMAD..,Tema pilihan adalah kaler biru...Akhirnya siap dan owner suka dengan design tersebut.
Terima Kasih Buat Tempahan dari akak ya..
Btw, jom follow Mia --> http://rawiyahmohamad.blogspot.com/


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kad Raya Dan Hadiah

Author : Cik Rose Cute | 2:55 PM | 21Total Comments |
.Assalamualaikum...

Entry kad raya dan hadiah yg aku dapat sempena bulan Ramadhan hari tue...punyalah lama kad2 dan hadiah nie terperap...baru sekrg nak story kikiki


Kad Raya Dari Puan Qaleshya Umairah  Terima Kasih
..
Kad yg kedua dari blog Ema Putih  tak sangka dapat kad raya dari si gadis nie...

.
Tudung nie belum try pakai lagi kainnya lembut kaler purple..
..
Tudung dan kad raya dapat hadiah dari blogger group GSF sebab aku tolong kemaskan sikit blognya...

Hadiah menang join Giveaway comel tak?


Nielah penaja hadiah tue..Okey Bye...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Google Chrome

Author : Cik Rose Cute | 10:19 AM | 22Total Comments |
Assalamualaikum....

Sebelum nie setia dengan "Mozilla",sekarang dah bertukar aku guna "Google Chrome"...Daripada semalam blog aku ada eror bila bukak blog pakai MOzilla tak tahu kenapa...lagi satu nak komen korang pun tak boleh...Mozilla dah merajuk dengan aku kot...hihihi Hari nie cik hubby godek2 memang tak boleh guna jugak pakai Mozilla.

Akhirnya cik hubby download "google Chrome" barulah tak ada eror...Baru senang hati nak balas kunjungan korang...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Gambar Isteri Rosyam Noor Masih Cantik

Author : Cik Rose Cute | 9:40 PM | 19Total Comments |
Aku rasakan...semua tak sabar nak tengok kehadiran pelakon tersohor Rosyam Nor dalam filem KL Gangster 2 dengan memegang peranan sebagai ketua kongsi gelap cukup membuatkan aku begitu teruja untuk menantikan penayangan filem arahan Syamsul Yusuf itu pada 3 Oktober ini....betul tak?..


http://2.bp.blogspot.com/-dGu88aLU60w/Uh8eBNgvm4I/AAAAAAAAwQU/vSS0-t2Makk/s1600/Gambar+isteri+Rosyam+Nor+yang+amat+cantik+4.jpg
Masih cantik lagi isteri Rosyam Nor kan....


http://2.bp.blogspot.com/-m_ltVRhHdK4/Uh8bolanDPI/AAAAAAAAwQA/Albvzd0jB-s/s1600/Gambar+isteri+Rosyam+Nor+yang+amat+cantik+1.jpg
Nie Ayag Rosyam Nor ke?

http://4.bp.blogspot.com/-Bb3NM-zZ6rw/Uh8bovEXdmI/AAAAAAAAwQE/jCwI9ay6hz4/s1600/Gambar+isteri+Rosyam+Nor+yang+amat+cantik+2.jpg..
Dalam Filem  itu nanti Rosyam Nor  sebagai Tailong

Kredit SINI

Nota Pink: Aku sibuk sikit hari nie...tak sempat nak balas kunjungan korang..mungkin besok aku balas sesiapa yg singgah blog aku ya... 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Gambar Raya 2013 (Terengganu)

Author : Cik Rose Cute | 2:19 PM | 24Total Comments |
Assalamualaikum...

baru nak citer pasal raya....nie dah raya ke berapa dah hihihi...orang lain...awal2 lagi dah up entry raya..kita baru nak story....Korang layan jerlah...Tahu nie Raya kat Kampung Banggol Peradong,Manir Kuala Terengganu.

Nie kat rumah abang satu mak bapak lain,kubur arwah mak aku berdekatan dengan rumahnya..senang sikit lepas cik hubby sembahyang raya ,makan-makan pastu boleh pergi kubur arwah mak dan beraya rumh adik aku pulak.....kat Telaga Daim Terengganu.

Tengok ragam Si haziq...suka sangat bila bergambar buat macam2 aksi...
Yang lagi dua orang tue anak saudara aku,yg perempuan tingkatan 5,yg sorang lagi tue tingkatan 2...dua2 belajar tempat sama,aku dah lupa dorang sekolah kat mana...Tapi sekolah pandai kat Terengganulah...

Kat atas gambar raya kat luar...belakang tue pantai...Sebelum singgah rumah adik aku yg sebapak..kitaorang ambik gambar dulu....

Nampak tak aku yg semakin bam-bam...Aku kalau badan dah naik,yg first sekali naik adalah muka,kalau nak kurus pun cam tue jugak...muka dulu baru body...

Nielah pujaan hatiku...sayang korang ketat2...semua dah besar .....

Last Gambar Syifa,semalam dah letak.. tak mengapalah....hihihi...suka kacau ibu kat depan komputer...sibuk bawak tab pastu duduk atas riba main game...kadang2 tue tgk youtube...sakit jiwa...hihihi lagi2 kalau ada orang wat tempahan edit blog...lagi seksa nak siapkan...nak menyibuk jugak depan komputer...nanti nak cari meja kecik satu untuk dia.....

Nota Pink: Lewat sikit hari on komputer...

Okey Bye


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kenapa Aurat Wanita Lebih Banyak Dari Aurat Lelaki?

Author : Cik Rose Cute | 8:46 PM | 15Total Comments |

 http://www.iluvislam.com/wp-content/uploads/2012/05/tumblr_m2xzn1bpin1rrarpvo1_1280.jpg

Sebagaian wanita mengeluh kerana mereka perlu hidup sebagai seorang wanita, seperti yang kita lihat dialog di bawah. Mereka seolah-olah mempersoalkan ketentuan Allah SWT terhadap mereka.
“Aduh, situ tutup, sini tutup. Susah la gini. Apasal laki-laki mudah saja. Tak pakai baju pun takpe. Perempuan auratnya lagi banyak.”
“Kenapa la kita para isteri ni nak keluar kena minta izin dari suami kita, padahal suami kita nak keluar kemana-mana pun tak bagitau kita takpe pulak.”

“Jika kita ikut faraid dalam hal pusaka, rugilah kita. Sebab bahagian harta pusaka perempuan lagi sedikit berbanding harta yang anak lelaki dapat. Kami mahu keadilan!”
“Kenapa Allah jadikan wanita mengandung dan rasa sakitnya nak melahirkan anak. Suami kita rileks saja? Masa buat anak carilah kita, masa nak beranak kita tanggung sendiri!”
“Islam kata kita perempuan wajib taat pada suami, tapi ada islam cakap suami perlu taat pada isterinya? Mana keadilan pada kaum hawa?”
“Bila nak cerai je, suami yang boleh jatuhkan talak. Kenapa isteri tak bolek ceraikan suaminya? Kenapa?”
“Wanita takleh nak beribadat macam lelaki, sebab bila kita ada haid dan nifas, takleh nak solat dan puasa. Ingat perempuan ni suka ke tak solat dan puasa?”
Dan kemudian datanglah pertubuhan dan organisasi yang membela kaum wanita, dan menuntut hak sama rata antara jantina, mengekploitasi fahaman wanita yang terjejas akidahnya dek kerana disogok pertanyaan.
Kaum lelaki pula cakap, “Ah, mujur aku ni lelaki!”
Tunggu..!
Istigfarlah pada wanita yang ada perasaan seperti di atas. Cuba renungi jawapan-jawapan di bawah.
“Cik adik, Islam lah yang mengangkat aurat wanita. Benda yang mahal harganya akan dijaga dan dibelai serta disimpan di tempat yang teraman dan terbaik. Awak ada emas dan permata, adakah awak nak letak terdedah ditepi laluan lalu lalang atau disimpan di rumah agar tiada siapa melihat perhiasan itu?
Ok, jika awak letakkan perhiasan tadi di kalangan orang, agaknya apa akan terjadi dengan barang perhiasan tadi? Lelaki, yang utama hanyalah bawah pusat ke lutut tapi awak?
Saya tidak dapat melihat kulit anda pun kecuali muka dan tangan! Awak tak mungkin akan terangsang nafsu tengok saya hanya berseluar pendek ke lutut? Jangankan saya, tapi tok imam akan tercabut serbannya jika tengok awak hanya pakai seluar pendek!”
“Ok, isteri perlu taat pada suami. Jadi, lelaki apa? Suami perlu wajib taat juga kepada ibunya tiga kali lebih utama dari ayahnya, walaupun dia sudah berkeluarga. Isteri tidak perlu lagi, taatnya hanya pada suami. Kenapa awak perlu taat pada suami? Kerana suami kalian lah yang menanggung dosa yang kalian lakukan!”
“Betul ke wanita menerima warisan pusaka lagi sedikit daripada lelaki? Tapi kan, harta itu memang hak untuk wanita itu dan dia berhak lakukan apa saja yang dia mahu.
Shh.. jangan kongsi dengan sape-sape walaupun suami. Tak kesian pada lelaki ke, dia perlu membahagikan harta pusaka itu kepada isteri dan anak-anaknya. Kalau isteri dia ramai, anak dia ramai, harta pulak secebis, tak merasa lah jawabnya!”
“Tahniah la sebab awak dapat mengandung dan melahirkan. Setiap kali awak begitu, wanita itu didoakan oleh sekalian makhluk dan malaikat! Beruntungnya awak! Andaikan awak meninggal pula masa beranak tu, percayalah… itu mati syahid dan ganjarannya syurga. Ya, syurga menanti awak! Sebab tu tak ramai orang wanita meninggal masa melahirkan, malah beranak 15 kali pun sihat sampai ke tua!”
“Akhirat nanti, saya dan lelaki lain di dunia ini akan diminta bertanggungjawab keatas empat jenis wanita. Siapa? Mereka ialah isteri saya, ibu saya, anak perempuan saya dan adik perempuan saya. Tahu maksudnya? Awak nanti di akhirat, awak akan dibantu oleh empat lelaki! Siapa mereka? Mereka ialah suami, ayah, adik atau abang malah anak lelaki awak!”
“Nak beribadat macam lelaki? Ingat mudah ke nak dapat syurga? Sedarlah, awak sebagai wanita boleh masuk sebarang pintu syurga yang awak sukai. Ya, dah la syurga, ada pilihan pula hanya dengan empat cara. Apa itu? Solat lima waktu, berpuasa bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dan tahu apa satu lagi? Taat pada suami awak. Itu saja asasnya!”
“Saya, seorang lelaki wajib berjihad fisabilillah. Awak, seorang wanita jika taat akan suaminya, dan menunaikan tanggungjawab kepada Allah, maka awak akan turut menerima pahala setara seperti pahala orang pergi berjihad fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata!”
Allah SWT; sebagai Zat yang Maha Pencipta, yang menciptakan kita, maka sudah pasti Dia yang Maha Tahu pada manusia, sehingga segala hukum-Nya malah peraturan-Nya, tentulah yang terbaik bagi manusia dibandingkan dengan segala peraturan yang dicipta manusia.

Nota Pink: Islam Itu Indah
- Artikel iluvislam.com


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

GA Paisley Blouse & Tribal Square by Labyrinth

Author : Cik Rose Cute | 3:42 PM | 15Total Comments |


Hadiah menarik : 

19 Ogos 2013 - 1 September 2013 
Mungkin diawalkan penutupan bergantung pada keadaan.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

MINI GIVEAWAY BIRTHDAY ieta

Author : Cik Rose Cute | 3:14 PM | 10Total Comments |
GIVEAWAY BIRTHDAY ieta, MINI GIVEAWAY

MINI GIVEAWAY BIRTHDAY ieta terbuka kepada semua rakan blogger. MINI GIVEAWAY BIRTHDAY ieta bermula pada hari ini, 28 Ogos 2013, iaitu tepat jam 8 pagi sehingga 11.59 malam 28 September 2013. Semua dijemput menyertainya.

Syarat-syaratnya :
  1. Wajib Follow blog, Like Fanpage dan Add Google+ semua sponsor (rujuk senarai sponsor).
  2. Buat entri bertajuk MINI GIVEAWAY BIRTHDAY ieta
  3. Copy coding entri yang telah disediakan, paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Senarai sponsor :
 Ieta | Fanpage Google+
 Potia | Fanpage | Google+
 Cik Yaya | Fanpage Google+
 Mama | Google+
❤ Mummy D.A | Fanpage
❤ Hannoon Setia Alam
❤ Mizi Google+

Senarai hadiah :
 5x Voucher Discount makanan Arab
❤ 1 x Topup RM30
 6 x Topup RM 10
❤ 3x Button Badge 
❤ 3 x Keychain Comel

Jom support Blog ieta ya... sertai MINI GIVEAWAY BIRTHDAY ieta dengan klik banner di atas...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tesco Bukit Tinggi

Author : Cik Rose Cute | 12:27 PM | 16Total Comments |
Semalam pergi Tesco dengan cik hubby....biasalah dah gaji...shopping barang dapur sikit....kitaorang pergi berempat jer,.anak aku yg sulong sekolah agama petang so tak ikutlah dia,lepas shopping terasa mau makan kfc kat Tesco tue...last2 cancel....semua menu kat kfc tue dah habis....yang dah habisnya kentang lenyek,peha ayam dan macam2 lagilah....malas nak menunggu kitaorang balik...tak jadi nak makan ayam....

syifa dah stanby nak makan,tengok jari dia nak buat peace....
aku pun dah stanby....sementara menunggu cik hubby order... aku snap gambar dulu....pic nie si haziq yg snap.....pro tak haziq...boleh tahan jugaklah....hihihi center jer....

nota kecik: kalau ada salah eja tue....maaflah ya...aku up entry pakai tab aku nie ha....sebab gambar kat sini.....


P/s: Takziah di ucapkan buat keluarga Mama Mia atas pemergian Ayahdanya yang tercinta 
lewat petang semalam.... 
 
Al-fatihah...!


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Gambar Ibu Erin Malik kelihatan muda dan seksi

Author : Cik Rose Cute | 8:10 AM | 24Total Comments |
Assalamualaikum...

Terkejut aku tengok Ibu Erin Malik pelakon MisiKu Kuza memang cantik...kelihatan macam kakak Erin Malik jer...Kalau korang tak caya see kat bawah gambar percutian mereka kat Brisbane, Australia bagi meluangkan masa bersama keluarga tercinta.

Erin-Malek

Ibunya yang pakai baju pink tak pakai tudung,yg pakai tudung biru tue adiknya mungkin yg tudung coklat kakak Erin Malik.Tapi yg tak best ibunya seksi sangat...



Erin-Malek.



Erin-Malek-Insta..

Nota Pink: Jeles pulak tengok orang slim....nak jugakkk slim huhuhu


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Syifa 2 tahun 6 bulan

Author : Cik Rose Cute | 9:48 PM | 17Total Comments |
Dah pandai bercakap sikit2...kadang2 kuat mengamuk tapi cepat reda bila ibunya pujuk,kalau abah pujuk dia tak mau...dia lari...hihihi nak jugak ibunya pujuk.Syifa nie lebih kurang umur dengan anak MAMA RINA  Si Aleysa cuma beza bulan jer...Dah lama mama rina tak up-date blog dia...tiba2 rindu kat dia kikiki..

Jarinya tue...konon-kononnya nak peace tapi tak berapa nak jadi...picture belakang tue sebenarnya pantai kat kampung adik aku...aku lupa pulak nama pantainya....Nielah gambar Syifa yg paling latest tau...besar tak saya akak2 semua hihihi...

Nota Pink: Mungkin besok up-date pasal raya....Orang lain sibuk up-date pasal raya hihihi...aku belum lagi...Ada aku kisah kikiki...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Racangan Syiah Untuk Menyerang Mekah Didedahkan

Author : Cik Rose Cute | 9:08 PM | 3Total Comments |
Akhirnya terkeluar sendiri dari mulut Syiah Hizbusyaitan al dajjal.

Jurucakap Syiah mendedahkan rancangan mereka untuk menyerang Mekah!!

"Faiz Shakir",salah seorang jurucakap Hizbullah secara langsung dalam sebuah rancangan tv di OTV:

"Hisbullah tidak dapat dimusnahkan,ianya yang terkuat dikalangan negara-negara Arab, lebih kuat dari empayar-empayar diseluruh dunia dari segi ekonomi,ketenteraan dan sosial,apa yang kamu fikir?

Kami tidak takut dengan ancaman Bandar Ibn Sultan ( seorang petra arab saudi yang mengancam untuk menyerang Bashar) malah Saudi sekalipun dengan seluruh kekuatannya, dari raja mereka hinggalah kepada rakyat mereka yang terakhir,mereka fikir mereka siapa? Jika mereka mengebom Qasiun Damsyik (tempat dimana kekuatan Bashar pada paras maksimum),kami akan menyerang Mekah dihadapan kepala mereka sendiri.

Wartawan: "Mekah? Bukankah itu tempat suci bagi mereka?"

"Faiz Shakir": Biarkan aku bercakap,aku tidak kisah semuanya lagi,ini adalah fakta, kami akan memusnahkan Mekah dan Madinah,dan juga Jeddah dan Riyadh dengan mereka semua yang ada dan tinggal dalam bandar-bandar ini, ini adalah fakta strategi. Kewujudan kami lebih penting dari 'batu-batu' dan 'bukit-bukit' mereka.

Wartawan: (masih lagi dalam keadaan terkejut!!) Siapa yang akan memusnahkan Mekah? Iran? Syria? Hisbullah?? Tempat itu adalah tempat suci bagi mereka!!!

"Faiz Shakir": Aku tidak akan mendedahkannya,tapi jika mereka mengancam kami,kami tahu bagaimana untuk membalas ancaman itu".

Masihkah Syiah dikatakan sebagai sebahagian dari Islam setelah apa yang mereka katakan ini??

Moga penganut syiah malaysia celik mata & hati..kembali kepangkal jalan...

  
Kalau korang nak tengok videonya klik SINI   ya...

"Selamatkanlah Orang2 Islam Di sana Ya Allah...Amin..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen Semudah 1,2,3 by cik nieda

Author : Cik Rose Cute | 8:36 PM | 5Total Comments |
 
Nak Join Klik Banner di atas
tamat : 31 ogos 2013


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen Bloglist www.kanvasdakwat.com

Author : Cik Rose Cute | 11:25 PM | 10Total Comments |
KLIK BANNER UTK JOIN

TAMAT: 15 SEPTEMBER 2013


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen Giveaway fizizaidi With Blogger Awesome!

Author : Cik Rose Cute | 11:05 PM | 19Total Comments |
Assalamualaikum

Klik Banner kalau korang rasa mau join

Selamat bersegmen korang yang sudi menyertai segmen GA yang tidak seberapa ini dan kepada stalker O< jemput join GA ini juga^^..jangan segan-segan..kita berkenal kenalan selain dapat mengikat ukwah sesama blogger.. pepatah ada berbunyi tak kenal maka tak cinta.

Segmen ini available on a month dan fizi mencari pemenang bagi 4 katagori hadiah iaitu 3 helai Jersey dengan tempekkan nama korang pada Jersey..tempek pun bolee, peluang untuk memiliki Simcard TuneTalk yang bernilai Rm35 , 2+ pemenang Top-up untuk hubungan telekomunikasi yang lebih lama dengan orang tersayang dan 2 pemenang bertuah bakal di review oleh BLOG AKU PENGHIBUR tak minat ke blog di review oleh blogger terkenal lagi mesra? rugi woo tak join

   Hanya 5 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog FIZIZAIDI KARYAKU, AKU PENGHIBUR, BLOG MADAH CINTA &amp; PHEONIXCHARLOTTE  Add To Circle Google+ FIZIZAIDI, AKU PENGHIBUR &amp; BLOG MADAH CINTA.
  2. klik iklan >     Termasuk iklan nuffnang pada blog PHEONIXCHARLOTTE tunggu sampai habis loding ye kekawan.
  3. Buat entri bertajuk "Segmen Giveaway fizizaidi With Blogger Awesome!"
  4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Segmen ini akan tamat pada 19/09/2013 |12:00 malam dan pemilihan pemenang bakal di dipilih oleh Brother Random.org sendiri dan Senarai pemenang akan diberitahu pada 22/09/2013
Apa tunggu lagi, jom meriahkan segmen ini^^


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Pencarian Bloglist Sempena Kemerdekaan by Mrs Mahadi

Author : Cik Rose Cute | 10:57 PM | 8Total Comments |
korang nak join klik jer banner di atas
  Jom! Support rakan baru kita untuk memeriahkan segmen anjuran Mrs Mahadi yang pertama kali buat. Segmen yang bermula 24 Ogos 2013  akan tamat pada 28 Ogos nanti  
 
 
15 Blog yang bertuah akan dipilih melalui random.org dan seorang pemenang bertuah akan mendapat HADIAH MISTERI daripada saya melalui cabutan tangan saya sendiri .. 

saya akan blogwalking dan follow semua peserta yang join..^^
Para pemenang akan diumumkan pada 3 September 2013 .

##sekiranya peserta yang join xmelebihi 30 orang dengan automatiknya saya akan kansel segmen nie,.sedihnyaa . korang join la ye.. bawa rakan blog korang yang lain ye^^
Okey akak support Mrs Mahadi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

PENCARIAN BLOGLIST 4 BULAN BY KATHY RBAIN

Author : Cik Rose Cute | 10:38 PM | 9Total Comments |
 
 banner dan entri di paku sehingga 30 ogos 2013
setelah 4 bulan menyepi tanpa sebarang segmen akhirnya kathy muncul lagi dengan SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST 4 BULAN.kali ini kathy mencari bloglist untuk bulan September sehingga Disember 2013.semua akan di bloglist di Kathy Bloglist dalam kategori bloglist 4 bulan. namun ada syarat2 yang perlu di penuhi untuk melayakkan anda menjadi bloglist kathy iaitu 
1. mempunyai blog dan aktif update entri.buat entri segmen bertajuk PENCARIAN  BLOGLIST 4 BULAN BY KATHY RBAIN
 2. follow blog INI dan INI 
3. add G+ 
4. like fanpages 
5. setiap penyertaan akan di bloglistkan setelah segmen berakhir. dua orang peserta bertuah yang di pilih secara random akan di review blognya dan menerima hadiah misteri dari kathy.
 6. segmen bermula pada 25 Ogos 2013 sehingga 30 Ogos 2013 jam 11.30 malam.JOM PAKAT JOIN RAMAI2. 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Gambar Artis Beraya

Author : Cik Rose Cute | 12:23 AM | 18Total Comments |
 
Tania Zara bersama keluarga
Dafi AF bersama keluarga

Johan Asari

Saida AF bersama anak-anak

Isma AF bersama keluarga

Aqasha Rosli bersama keluarga

Nita Hamzah

Ifa Raziah bersama keluarga

Atilia bersama ayah

Awal Ashaari bersama Scha Alyahya


kredit gambar: mediamalaya.com

Nota Pink: Seronok tengok Gambar Raya,gambar raya aku mana? kikiki


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ