Teringin bilik anak cam gini

Author : Cik Rose Cute | 11:32 PM | 13Total Comments |




 
kakak pasti suka....yang paling aku berkenan  katil dengan langsir cantik sangat2...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Lim Kim Dan Two Month

Author : Cik Rose Cute | 11:27 AM | 12Total Comments |


Nama Asli
Kim Ye Rim

Tempat Lahir
Korea Selatan

Tinggi Badan
165

Kewarganegaraan
Korea

http://www.wowkeren.com/images/photo/two_months.jpg


Populer Sejak
Bergabung dengan grup duo "Two Months" (2011)






Yang Paling aku suka lagu Lim Kim adalah All Right,kat bawah ada lirik lagu dengan video lagu...Jom! layan..


"ALL RIGHT"

yojeum nan All right
neo gado All right
ibyeol ttawi All right
(hanttaen)
ni saenggag All night
neon naege Delight
angaet sogui Some light
yojeum nan All right
neo gado All right
ibyeol ttawi All right
ni saenggag All night
neon naege Delight
angaet sogui Some light
gikkeot igeoya nae modeun geol gajyeotdeon
neo eobtneun ge gyeou igeoya
geogjeong gadeughan neoui majimag gutbai
neon geu jeongdon anya nan All right,
All right
yojeum nan All right
neo gado All right
ibyeol ttawi All right
ni saenggag All night
neon naege Delight
angaet sogui Some light
gikkeot igeoya nae modeun geol gajyeotdeon
neo eobtneun ge gyeou igeoya
geogjeong gadeughan neoui majimag gutbai
neon geu jeongdon anya nan All right,
All right
uri chueog yeong wonhi itji motal geoya
Oh My Love Love Love
budi joheun saram mannagil baralge
Oh My Love Love Love
All right
jimjag hajima
geogjeong hajima
anbudo mudjima
jinjag geureoji
ije wa mwoji
neon eonjena geuraetji
yojeum nan All right
neo gado All right
ibyeol ttawi All right
ni saenggag All night
neon naege Delight
angaet sogui Some light
geogjeong hajima neoui geu jalnan imiji
nae ibe damgil il eobtneun neo
geogjeong gadeughan ttatteutan geu nunbicheun
daeum girl egena jwo All right,
All right
yojeum nan All right
neo gado All right
ibyeol ttawi All right
ni saenggag All night
neon naege Delight
angaet sogui Some light
jimjag hajima
geogjeong hajima
anbudo mudjima
jinjag geureoji
ije wa mwoji
neon eonjena geuraetji
yojeum nan All right
neo gado All right
ibyeol ttawi All right
ni saenggag All night
neon naege Delight
angaet sogui Some light

Nota Pink: Kadang2 layan lagu korea best jugak,hilang gantuk kikiki


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Felling Kejap Dengar Lagu

Author : Cik Rose Cute | 11:31 PM | 8Total Comments |
Layan sorang2 sambil edit blog,felling habis tiba-tiba dalam kepala otak aku melayang-layang mengimbau kembali kenangan lalu hihihi....malam2 best jugak layan lagu


Siapa suka lagu nie?angkat kening hihihi...Walaupun lagu nie lama tapi tetap menjadi pujaan hatiku...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Sekadar Satu Coretan (Blog Di Make Over)

Author : Cik Rose Cute | 9:45 PM | 8Total Comments |
Baru selesai edit blog "Sekadar Satu Coretan" tema coklat campur pink sikit2...Blog nie aku edit menggunakan template 'Picture Window' sebelum nie aku edit blog pakai template denim dan minima.Syukur Alhamdulillah akhirnya berjaya jugak aku edit menggunakan template 'picture Window' kalau korang terasa mau menempah email aku atau pm facebook,pasal harga boleh runding sebab aku baik hati kikiki (perasan puiii).

Kalau korang nak tengok full klik Sekadar Satu Coretan dan ringankanlah jemari korang follow sekali kikiki...Doodle tue aku ambik kat google.

Nota Pink: Komen korang belum separuh lagi aku publish...sabar ya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Pakai Motor Tak Mampu Nak Tukar Tayar Motor Pancit

Author : Cik Rose Cute | 5:29 PM | 10Total Comments |
Kisah nie berlaku sewaktu aku dengan famili berbuka di luar dekat MCD  Shah Alam yang sebelahnya ada stesyen minyak.Lepas kitaorang habis makan  dekat MCD,kitaorang pun beransur nak balik.Tiba-tiba cik hubby aku pulak nak membuang katanya sakit perut ,terus cik hubby aku masuk tandas dekat stesen minyak.Aku dengan anak-anak setia menunggu di dalam kereta.

Tidak lama kemudian lebih kurang dalam 15 minit kot,my hubby keluar dari tandas,datang pulak budak lelaki india minta tolong dengan cik hubby.

Budak Lelaki India: "Bang...,minta duit 10.00 bang...nak tukar tayar motor pancit..."

Cik Hubby: "Mana Motor mau tengok,betul ke tayar pancit?"

Budak  tue bawak cik hubby ke motornya.Cik hubby aku tengok memang  motornya tayar pancit,Lepas tue cik hubby aku kasi duit kat dia rm 2.00 jer.. sebab duit semua note besar-besar..takkan nak kasi rm 50.00 hihihi...tue pun 2.00 balance makan MCD tadi.Budak itu pulak terdesak terus ambil walaupun rm 2.00.Terus My Hubby masuk dalam kereta,tidak lama kemudian ada seorang jejaka melayu parking motor sebelah budak tadi ,dari jauh kitaorang nampak budak tue sembang dengan jejaka melayu tue sambil tunjuk motosikalnya yang pancit tadi.

Pernah tak korang mengalami situasi di atas?

Nota Pink: Korang Pakai Motor jangan pulak tak mampu nak tukar tayar bocor pulak kikiki...Aku rasa budak tue cam budak "Mat Motor" biasaannya mat motor memang cam tuekan...pakai jer motor tapi duit kurang...itu pengalaman aku waktu remaja dulu...yg tahu serba sedikit tentang mat motor.






Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Lelaki Ini Menipu

Author : Cik Rose Cute | 1:15 PM | 15Total Comments |

Assalamualaikum....
Tadi terbaca kat Fb tentang isu orang menipu so aku nak share dengan korang seorang brother nie mengalami sendiri  peristiwa tersebut,sekarang nie macam2 orang boleh menipu...berhati-hati ya kawan-kawan lagi2 kepada wanita yang memabdu kereta.



Amacam Bro.. ada berani mau buat kerja ni haa..
Lelaki ni selalu menipu pemandu kereta di laluan Lebuhraya Maharajelala, Federal Highway dan Jalan Syed Putra, modus operandi dia lelaki ini akan tuang minyak brek pada tayar kereta hadapan dan akan bgitau pemmndu yg sedang memandu bahawa kereta mereka rosak. Dia akan offer utk baiki dan kite perlu bayar rm360 sedangkan kereta kita tidak rosak...hati2 dan sebarkan.
Pengalaman diri sendiri untuk iktibar rakan rakan

JANGAN MUDAH TERPEDAYA !!

Saya memandu kereta berseorangan di lebuh raya lingkaran tengah (Berdepan dengan Midvalley) menghala ke Cheras semalam (13/08/2013) waktu itu lebih kurang jam 1.30tgh. Sedang saya memandu, saya diberitahu oleh seorang penunggang motosikal bahawa tayar depan di sebelah kiri saya berasap. Saya membiarkan sahaja kerana sekiranya berasap pastinya ia akan berbau memandangkan saya membuka tingkap kereta ketika itu .

Kemudian muncul pula seorang penunggang motosikal memberitahu tayar depan sebelah kiri berasap. Saya memberhentikan kenderaan di laluan kecemasan untuk melihat apa yang berlaku. Penunggang kedua itupun memberhentikan motornya dan menghampiri keretaku. Saya melihat memang ada kesan minyak di tayar keretaku tetapi masih tiada bau hangit. Penunggang motor itu memberitahu minyak brek telah bocor dan adalah amat merbahaya untuk teruskan pemanduan. Saya jawab, “aku akan segera ke woksyop berhampiran untuk kepastian”. Penunggang motor itu bertanya saya dari mana. Saya jawab dari Melaka (Padahal saya balik Bandar Tun Razak Cheras di kawasan saya membesar selama 30 tahun) Penunggang motor itu mengatakan bahawa tiada woksyop yang berdekatan di kawasan itu . (Ketika ini saya dah mengesyaki bahawa dia adalah penipu yang berpakat dengan penunggang motor yang pertama tadi). Belum sempat berbuat apa apa, penunggang motorsikal tadi telah “mengusik” tayar kereta saya tanpa saya dapat melihat apa yang dia buat.

Saya pergi ke kereta dan hidupkan enjin kereta. Apabila saya menekan pedal brek, langsung leak semacam tiada tekanan, ini disebabkan minyak brek telah bocor(Kemungkinan penunggang motor tadi telah membuka valve minyak di tayar. Penunggang motosikal tadi memberitahu bahawa dia seorang mekanik di shell Bangsar dan bersedia membantu. Dia suruh saya membawa kereta perlahan lahan kedepan lebih kurang satu kilometer kerana di situ ada kawasan lapang (ada kawasan lapang di tepi lebuhraya?) saya mengikutnya untuk mengetahui modus operandi mereka dengan bersedia sebarang kemungkinan . kami masuk ke simpang menghala ke lebuhraya Seremban . Lebih kurang 100 meter terdapat sedikit hutan dan memang ada kawasan yang telah dilapangkan sedikit. Terdapat kawasan seperti kawasan pembinaan. Ketika ini seorang penunggang motosikal sampai membawa segala peralatan membuka tayar.

Beliau terus membuka tayar untuk melihat “Kerosakan” yang telah berlaku tanpa arahanku. Saya mendiamkan diri memerhati sahaja(Gila! Badan besar tu. Walau bagaimanapun saya belum panik lagi dan cukup bersedia sebarang kemungkinan walaupun saya dah lama tak turun gelanggang hee.. anak buah pak guru katakan).

Penunggang motosikal tadi memberitahu bahawa hos dan joint tiada masalah, Cuma piston sudah jem dan perlu diganti segera(Kalau piston jem apa pasal banyak minyak bersembur kat keretaku?). Penunggang motor tersebut memberitahu dia boleh gantikan piston di situ juga kerana penunggang ketiga tadi datang membawa spare part sekali (? Sah konspirasi nak kebas duit aku). Ketika ini kalau saya tolak ,pasti sesuatu akan berlaku, memang tiada orang disitu .

Saya berserah padaNya bantuku sebelum sesuatu berlaku(tarik nafas dan hembus). Tiba tiba dalam beberapa minit datang sekumpulan pekerja Alam Flora bermotosikal berhenti di situ dan menyapu sampah betul betul berdekatan dengan ku.Alhamdulillah Dan jawapan saya pada mereka berdua tu “Aku nak pergi woksyop “.

Penunggang motor tu terus start enjin motor dan pergi meninggalkan kereta saya yang dah dicabut tayar. Saya tengok sekeliling memang penuh dengan minyak kereta disitu. Saya pasang balik tayar dan start enjin dan jalan (walaupun tanpa minyak brek yang dah bocor tadi) Alhamdulillah sampai juga ke woksyop di kawasan rumah aku di BTR. memang tiada apa apapun kerosakan besar pada keretaku.

(modus operandi dia orang pertama akan pancutkan minyak pada tayar dan beritahu tayar berasap dan minyak keluar, orang kedua akan suruh kita berhenti dan tunjukkan minyak tu serta bawa kita ke tempat yang mereka sudah sediakan dan orang ketiga akan bawa spare part untuk proses penggantian .)

Sekarang sekurang kurangnya sy dah tahu modus operandi mereka dan kawasan operasi mereka. Kalu nak diceritakan secara terperinci memang panjang. Ada sebab kenapa saya berhenti dan tidak teruskan perjalanan. Cuma bayak iktibar yang boleh diambil dan dikongsikan untuk semua. Semua yang terjadi ni pasti ada hikmahnya.
(siap korang bertiga lepas ni.. aku akan fillow up)


Nota Pink: Tengok gambar lelaki dalam gambar tue seram giler...besar pun besar huhuhu


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Resepi Mee Udang Simple

Author : Cik Rose Cute | 8:48 PM | 15Total Comments |
Nak citer dua hari lepas hari selasa,aku ada jemput jiran-jiran kat sini datang beraya rumah aku.Lepas itu,aku ada cuba resepi kat bawah nie...memang senang dan sedap.Terima Kasih PINK UMMI  kerana kongsi resepi.

Aku Copy Gambar Kat Blog Pink Ummi sebab aku terlupa nak tangkap gambar hari tue...kerana kelam kabut.Masak dah lewat tue yg kelam kabut


Gambar sambal cili kicap takde la...Terlupa nak snap..
Bahan bahan nak buat mee sup udang nih senang aje...Mee kuning tuh celur lepas tuh ketepikan...Untuk sup pulak 2 ulas bawang putih+ 1/2 labu bawang besar+1/2 inci halia...Tumbuk kasar...Air+tomato belah 8+ i biji lobak merah potong bulat (ikut selera masing masing lah ye)+kobis bunga+udang (dibuang kulit separuh)+serbuk lada hitam+ 2 ketul kiub pati ikan bilis..Panaskan minyak tumiskan bawang dan halia yang ditumbuk+lada hitam..Agak agak bawang dah garing masukkan lobak merah+kobis bunga..Biarkan sekejap pastu masukkan air..Dah mengelegak masukkan pati ikan bilis+udang+ tomato...Kalau korang rasa sup tak berapa kick korang adjust masukkan garam ke apa janji rasa sedap...Dah masak korang boleh hidang...
Untuk sambal cili kicap pulak saya ambik 10 biji cili padi+2 ulas bawang putih..Goreng sekejap dalam kuali..Lepas tuh tumbuk hingga lumat..Campurkan kicap pekat@kicap manis+sedikit jus limau...Senang aje kan...
 
Nota Pink: Kalau korang tak caya cubalah...memang sedap....4 bungkus aku beli mee kuning licin habis,aku jemput tak ramai...jiran-jiran terdekat jer...Terima Kasih Mimi kerana share resepi.Nanti nak buat lagi hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Bisul Dekat Dada

Author : Cik Rose Cute | 8:29 PM | 10Total Comments |
Assalamualaikum...

Aku sebenarnya dah lama tak kena bisul,kecik2 dulu pernahlah...dalam sebulan lebihlah...bisul nie ada kat dada aku...memang sakit giler...kadang2 tue bila pakai pakaian dalam wanita terkena kat bisul aku tue memang sakit,sabar jerlah...mungkin Allah beri aku sakit untuk mengingatiNya.

Sekarang bisul tue dah pecah,rasa lega sikit.Operasi picit memicit bisul pulak untuk keluarkan nanah kat dalam bisul tue,sakit giler bila picit sabar jerlah huhuhu

Gambar sekadar hiasan (aku punya bisul lagi besar dari gambar di atas )

Bisul
BISUL adalah masalah jangkitan biasa dialami setiap orang sama ada kanak-kanak atau orang dewasa. Jangkitan bermula apabila bakteria atau parasit pada kulit merebak ke lapisan dalaman kulit menyebabkan ia kemerahan, bengkak, berisi nanah dan menyakitkan.
Bisul selalunya bermula dengan ketulan merah yang bengkak, berisi nanah, membesar dan menjadi lebih sakit sehinggalah ia pecah dan nanah mengalir keluar. Dalam masa 24 jam, ketulan merah ini akan berisi nanah. Ia akan membesar dan menjadi lebih sakit selama lima hingga tujuh hari, kadangkala mencecah saiz bola golf sebelum hujung yang berwarna putih kekuningan akhirnya pecah. Bisul selalunya akan hilang dalam masa dua minggu.
Punca-Punca
Bisul selalunya terjadi apabila saluran di mana rambut tumbuh dijangkiti bakteria stafilokokus aureus. Bisul boleh timbul di mana-mana bahagian tubuh tetapi kerap muncul di muka, leher, ketiak, punggung atau paha – kawasan tubuh yang mempunyai rambut dan kerap berpeluh serta bergesel. Bisul tahap 'Dewa' boleh menyebabkan demam panas dan juga tidak boleh berjalan.
Bila Perlu Mendapatkan Rawatan Perubatan
Pesakit dinasihatkan untuk berjumpa doktor jika bisul itu timbul di bahagian muka atau jika mempunyai:
  • Bisul yang bertambah teruk dengan cepat atau amat menyakitkan (Di mana-mana tempat)
  • Bisul yang besar dan tidak sembuh dalam masa dua minggu atau diiringi demam panas
  • Bisul yang kerap timbul (Tidak sembuh dalam masa 4 minggu)
  • Terdapat garisan merah daripada bisul anda, yang merupakan tanda jangkitan telah memasuki salur darah anda
  • Keadaan yang menekan sistem imun anda, seperti transplan organ atau jangkitan HIV. Kanak-kanak dan orang dewasa yang mempunyai satu atau lebih bisul dinasihatkan untuk mendapatkan penjagaan perubatan.
Rawatan
Rawatan Sendiri.
Untuk mempercepatkan pemulihan bisul, Pesakit hendaklah memicit bisul untuk mengeluarkan nanah yang terdapat di dalamnya 'dengan syarat', luka daripada bisul tersebut hendaklah dibersihkan sekurang-kurangnya 3-4 kali sehari. Biasanya, doktor akan menasihati orang ramai supaya tidak memecahkan bisul, namun kalau datang ke klinik atau hospital, doktor sendiri akan tolong pecahkan bisul tersebut?? terpulang kepada individu untuk pilih yang mana satu.
Rawatan Klinik
Sekiranya seorang pesakit bisul datang ke klinik untuk rawatan, doktor biasanya akan bertanya tentang tahap kebersihan pesakit. Penyakit bisul biasanya terjadi akibat daripada gaya hidup ataupun ruang rumah / tempat beristirehat / Bilik tidur tidak bersih.
Doktor mungkin akan mengeluarkan nanah daripada bisul yang besar atau karbunkel dengan membuat torehan kecil di hujungnya. Ini akan mengurangkan rasa sakit, mempercepatkan penyembuhan dan membantu mengurangkan parut. Jangkitan yang dalam tidak boleh dihilangkan secara keseluruhannya. Ia akan ditutup dengan kain kasa yang telah disteril agar nanah boleh terus dikeluarkan.
Pencegahan
Sebelum Bisul Melanda
  • Bersihkan luka-luka dan geseran kecil dengan sabun serta air dan sapukan ubat yang boleh didapati di kaunter farmasi.
  • Elakkan memakai pakaian yang ketat. Iritasi yang timbul daripada pakaian yang ketat akan menyebabkan kulit pecah dan bakteria lebih senang memasuki tubuh.
  • Untuk mencegah dari ditumbuhi bisul, banyakkan memakan makanan yang membersihkan darah seperti karot, tomato, sayuran hijau, buah-buahan serta makanan yang mengandungi vitamin C. Pilihlah bijirin, buah-buahan dan sayur-sayuran serta sejumlah kecil protein tidak berlemak. Elakkan makanan berlemak atau bergula.
Tip Penjagaan Sendiri
  • Tuam kain yang direndam ke dalam air suam bergaram / yang mempunyai antiseptik (Dettol) ke kawasan dijangkiti lebih kurang 30 minit, setiap beberapa jam. Ini akan membantu memecahkan bisul dan mengalirkan nanah keluar lebih cepat.
  • Basuh perlahan-lahan bisul anda sekurang-kurangnya dua kali sehari. Kemudian, sapukan antiseptik di sekeliling bisul sebelum dibalut dengan pembalut.
  • Basuh tangan anda dengan bersih selepas merawat bisul. Basuh pakaian, tuala atau apa-apa kain yang disyaki telah boleh menyebabkan bisul merebak.
Rawatan Cara Tradisional
Kapur baik untuk menyembuhkan bisul, caranya ialah dengan menyapukan sedikit kapur sirih kepada bahagian bisul tadi disekelilingnya, kapur akan mempercepatkan proses untuk bisul menjadii matang dan kering dengan sendirinya. <-- ini cara yang paling Power.. 2-3 hari boleh sembuh pecah sendiri nanah tu. Penyembuhan luka terpulang kepada cara penjagaan.

Kredit SINI

Sorry sangat2...aku tak dapat balas kunjungan korang nanti ada masa aku  balas kunjungan korang okey...

Nota Pink: Semenjak ada bisul,buat masa nie aku belum mengalami demam lagi syukur Alhamdulillah


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen Follow Mengfollow Sampai Pengsan by Cik Hawa

Author : Cik Rose Cute | 2:04 PM | 22Total Comments |
segmen oleh Hawa Syazana SD. klik baner untuk join sebelum 20/8/2013
 
tag
 
izan


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Sinopsis The Smurfs 2

Author : Cik Rose Cute | 12:51 PM | 14Total Comments |
Assalamualaikum....

Filem animasi yang menarik hati aku dan juga anak-anak...."The Smurfs 2" filem kartun nie...yang pertama dah tengok ...yang kedua belum lagi,....tunggu cik hubby dowload jerlah hihihi...

 The Smurfs 2 Movie Film 2013 Sinopsis

The Smurfs 2 Movie Film 2013 Sinopsis
Dalam sekuel film animasi ini menceritakan tentang komedi keluarga hibrida blockbuster The Smurfs. Seorang penyihir jahat yang bernama Gargamel menciptakan beberapa makhluk Smurf palsu yang nakal/jahat atau dengan julukan naughties yang dimanfaatkan sebagai Smurf-essence magis dan terkuat. Tapi ketika dia tahu bahwa hanya Smurf asli yang dapat memberikan apa saja yang di inginkan dan hanya Smurfette yang tahu mantra rahsia dan yang dapat mengubah naughties menjadi Smurf sebenarnya, maka kemudian Gargamel menculik Smurfette dan membawanya ke Paris, karena disitu dia juga telah memenangkan di antara jutaan adorasi sebagai penyihir terbesar di dunia. Sekarang  bergantung pada the blue guys tentang bagaimana mereka bekerjasama dengan teman-teman manusia mereka yaitu Papa, Clumsy, Grouchy, Patrick dan Grace Winslow  untuk menyelamatkan dia dari Gargamel. 
The Smurfs 2 Movie Film 2013 Sinopsis
The Smurfs 2 Movie Film 2013 

The Smurfs 2 Movie Film 2013 Sinopsis 

Nota Pink: Menarik jugak jalan ceritanya...anak2 aku pasti suka..layan....Pasni aku terjah korang slow2 hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Entry Syok Sendiri

Author : Cik Rose Cute | 8:38 PM | 21Total Comments |
Tadi klik2 entry lama....bila baca balik senyum sorang2...entry syok sendiri...tulis2 tak ada siapa yg baca kikiki...Awal berblog tahun 2010...Entry yang pertama sekadar letak gambar anak-anak aku..kalau korang nak tgk klik SINI

kadang2 tue type jugak entry tapi tiada siapa yg baca kelakarkan...kalau ingat balik awal2 berblog rasa malu pun ada....

Nota Pink: tue yang di katakan entry syok sendiri...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Cermin Diri Dulu Rita, Kata Zaquan

Author : Cik Rose Cute | 2:22 PM | 13Total Comments |
 Rita

MENGANGGAP kenyataan yang dikeluarkan oleh pelakon popular, Rita Rudaini Mokhtar melampau dan keterlaluan, pemain bola sepak Johor Darul Takzim (JDT), Zaquan Adha Abd Razak tampil membidas pelakon itu di laman Twitter, hari ini.
Zaquan yang juga kembar kepada bekas suami Rita, Aidil Zakuan berkata, pelakon itu seharusnya muhasabah diri terlebih dahulu sebelum mahu menyentuh isu agama.
“Jangan sesedap mulut cakap orang cetek ilmu agama…cermin diri dulu sebelum nak sentuh hal-hal agama.
“Dan kalau rasa diri itu tinggi ilmu agama… mari bersemuka,” kata Zaquan.
Zaquan juga mahu Rita Rudaini berhenti daripada menagih simpati orang lain dengan memburukkan keluarganya kepada pihak media.
“Sudah-sudahlah nak raih simpati orang. “Lagipun, kau boleh sentuh hal rumah tangga kau sahaja tapi jangan babitkan orang tua dan keluarga aku,” tegas Zaquan yang juga suami kepada Ayu Raudah.
Beliau berkata demikian ketika mengulas kenyataan Rita yang menganggap tindakan Aidil menceraikannya dengan talak satu melalui khidmat pesanan ringkas (SMS), baru-baru ini terutama di Bulan Ramadhan adalah perbuatan orang yang cetek ilmu agama.
Menerusi laporan berita tempatan hari ini, Rita memberitahu bahawa beliau sudah buka buku baru dalam kehidupannya sejak Aidil menceraikannya dengan talak satu pada 4 Ogos lalu, iaitu pada malam 27 hari berpuasa.
“Hati saya sudah lama kosong… kosong sekosongnya! Tiada kata yang dapat diungkap untuk menggambarkan perasaan saya ketika ini.
“Diceraikan pada bulan Ramadan dan beberapa hari nak menyambut Syawal, kedengaran amat kejam. Manusia yang kurang didikan agama saja melakukan tindakan merobohkan masjid pada bulan Ramadan. Mungkin Aidil tak tahu, pada hari dia melafazkan talak pada saya iaitu malam 27 berpuasa, kemungkinan boleh jatuh pada malam lailatul qadar. Tapi,
Aidil tahu ke apakah malam lailatul qadar?
“Saya bukannya cakap saya baik sangat, tapi saya sedih melihat betapa ceteknya ilmu agama Aidil. Bagi saya, lelaki seperti Aidil tidak layak dibuat suami mahupun menantu.
” Bagaimana nak layak dijadikan suami, jika soal cerai berai pun boleh dibuat main-main. Dulu, masa tergila-gilakan saya, sanggup bawa saya berkahwin lari ke Songkhla, Thailand.
Sanggup harungi lautan api. Sekarang, apabila sudah benci, tendang saya seperti bola, ceraikan saya melalui SMS saja. Manusia macam inikah layak menjadi pemimpin keluarga, kalau dia sendiri pun tidak betul dan cetek ilmu agama?
“Saya tidak kesal diceraikan, malah saya tahu kesudahannya, kami akan bercerai juga tapi kenalah ikut prosedur. Dia fikir saya dan anak-anaknya barang mainan, boleh campak sesuka hati jika tidak lagi diperlukan?,” ujarnya.
Sebelum ini, kemelut perkahwinan yang dilalui Rita 37, akhirnya tiba di penghujung apabila suaminya yang juga pemain bola sepak kebangsaan, Aidil 26, menceraikannya dengan talak satu melalui khidmat pesanan ringkas (SMS), baru-baru ini.
Kes perbicaraan perceraian dan tuntutan mereka belum lagi diputuskan walaupun perbicaraan sudah berlangsung selama dua tahun, tapi ikatan mereka sebagai suami isteri terlebih dulu sudah terlerai. – Sinar Harian Online

Nota Pink: Masing-masing mencari salah masing2...emmmm


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #4 Mialiana .com

Author : Cik Rose Cute | 1:56 PM | 24Total Comments |

Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini hanya untuk hari ini sahaja, Ahad 18 Ogos 2013 bermula dari jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #4 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ