GANJARAN memelihara ANAK GADIS

Author : Cik Rose Cute | 1:06 PM | 21Total Comments |
Daripada Anas RA daripada Nabi SAW sabdanya, “Sesiapa yang memelihara dua anak gadis sehingga baligh kedua-duanya nescaya dia datang bersama aku pada hari kiamat seperti ini sambil menunjukkan (merapatkan) dua jarinya”.


GANJARAN memelihara ANAK GADIS
Huraian Hadith:

1) Ibu bapa yang mempunyai anak-anak gadis mestilah memelihara dan mendidik dengan sempurna sehinggalah dia dewasa (bersuami).

2) Balasan syurga adalah merupakan jaminan Allah SWT kepada setiap ibu bapa yang memelihara anak gadisnya dengan sempurna hingga dewasa.

3) Islam mengambil berat tentang penjagaan terhadap anak gadis.

Sumber: Kitab Riyadhus Salihin/jakim (GANJARAN memelihara ANAK GADIS).

Kredit SINI


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen 2 in 1 by Hanis Masturina

Author : Cik Rose Cute | 8:27 PM | 3Total Comments |
Korang nak join...klik Banner di atas


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

GIVEAWAY CIK LALA BEAUTY HOUSE

Author : Cik Rose Cute | 8:16 PM | 2Total Comments |
KLIK BANNER FOR JOIN DEAR ^^
Hadiah Giveaway :

  • Vco Everlynn 3
  • SimplySlim Lotion 3
  • Red Pomegranate Lotion 2
  • Rojanlona Foot Mask 1
  • Vitamin c 1000mg 1

Ada 10 orang pemenang secara keseluruhannya !


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

10 Perkara Tentang Nellydia Senrose

Author : Cik Rose Cute | 8:13 PM | 7Total Comments |
Assalamualaikum....



Sajer jer nak share dengan korang tentang hal yang menarik tentang Nelydia SenroseJom! baca...


1. Nelydia merupakan seorang ‘morning person’. Paling lewat Nelydia bangun daripada tidur ialah pada jam 9 pagi.

2. Oleh kerana dia suka bangun pagi, Nelydia pasti akan tidur awal. Kongsi kekasihnya, Qi Razali, setiap kali dia menghubungi Nelydia pada lewat malam, pasti panggilan telefon itu tidak berjawab.

3. Nelydia suka dengan buaya kerana beranggapan buaya mempunyai karakter menarik.

4. Nelydia suka mencuba menu-menu yang belum pernah dicuba. Malah, dia juga suka mencari tempat-tempat makan baru. Sesuailah dia berpasangan dengan pengacara ‘Jalan-Jalan Cari Makan’ bukan?

5. Nelydia seorang yang sensitif. Lebih buruk, dia akan pendam perasaan sekiranya marah. Nelydia akui apabila sudah terlalu banyak yang dipendam, dia akan mengungkit segala cerita lama.

6. Walaupun baru berusia 19 tahun, namun gadis ini berani melancong seorang diri.

7. Bagi Nelydia, dia merupakan seorang yang kuat berfikir terutamanya tentang masa depan. Namun Qi menganggap Nelydia kuat mengelamun.

8. Sedang melanjutkan pelajaran dalam bidang psikologi, kata Nelydia dia paling tidak suka mata pelajaran Matematik.

9. Nelydia mengaku dia seorang yang pemalu biarpun sering berhadapan dengan kamera.

10. Kata Nelydia, dia lebih gemar tampil ringkas ketika keluar bersiar-siar. Menurut Qi, pernah sekali ketika keluar dengan Nelydia, Qi merasa seolah-olah dia yang ‘overdressed’ kerana Nelydia hanya memakai selipar.

11. Nelydia gemarkan aksesori yang dilengkapi berlian.

12. Kalau dah namanya perempuan, Nelydia tidak lari dari minat mengumpul beg tangan. Kini Nelydia memiliki lebih kurang 10 buah koleksi beg tangan.




Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Mee Sup Kuning

Author : Cik Rose Cute | 12:35 PM | 19Total Comments |
Baru lepas makan mee sup....sedap giler kih kih kih...(puji diri sendiri pandai masak....) korang layan jerlah gambarnya....

Gambar tue aku ambik dalam kuali kikiki....siap aku letak bebola putih tue....mula2 tue aku fikir nak letak bebola daging...bila fikir balik kalau letak bebola daging dah jadi bakso la pulak....kikiki
Mee kuning orang melayu buat....hihihi tiada bahan pegawet tau...Kakak yg buat mee kuning nie memang kedainya dekat area Taman perumahan sini....bila kita rasa mee kuning nie memang tak ada bahan pegawet..Mee  kakak nie jugak tak payah korang basuh lama2...basuh 2,3 kali dah okey....
Korang tengok jerlah mangkuk aku yg tak berapa cantik tue kikiki...bawang goreng dalam plastik jer....
Sajer letak gambar syifa....sekarang dah makin besar syifa...dah pandai cakap sikit2 hihihi

Pasnie....ada kerja sikit...mungkin dalam pukul 2.00 pergi GM Bukit Tinggi...ushar baju raya....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Pelakon Melayu Bogel

Author : Cik Rose Cute | 9:16 AM | 11Total Comments |
Assalamualaikum....

Korang pasti terkejut tengok tajuk kat atas tue....aku pun terkejut jugak....Tadi aku saja2 jer tengok kat bahagian "search Keyword" almaklumlah....blog nie  dah lama tak ber update... tengok2 ada pulak orang search tajuk  "pelakon Melayu Bogel" kikiki...kelakar pulak rasanya...siapalah gerangannya...

Siapalah artis berbogel tue ya....hihihi....Pasni nak kedai....nak masak...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen Menang Wang Tunai RM100

Author : Cik Rose Cute | 5:37 PM | 10Total Comments |
 
Jom! Join...Ada Masa Lagi...sebelum tutup
30 jun
klik banner


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

GIVEAWAY:Jom Menang Hadiah By AdamFaiz

Author : Cik Rose Cute | 12:22 PM | 7Total Comments |


Due date : 15/7/2013
1x long Neclace 2x Fridge Magnet 2x Tudung Bawal 3x Souvanirs From Sabah3x keychain 3x Handkerchief 1x sarung Tisu

SENARAI HADIAH: 1x long Neclace 2x Fridge Magnet 2x Tudung Bawal 3x Souvanirs From Sabah 3x keychain


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ