Amar Asraf Dan Tunang Dah Selamat Di Ijab Kabul Di Bidor Perak

Author : Cik Rose Cute | 2:08 PM | 21Total Comments |
Assalamualaikum...

Dah nikah dah Amar....Alhamdulillah....dah jodoh tak kemanakan....Jom! tengok saat bahagia mereka di ijab kabul...

Menerusi akaun Twitter beliau, Amar Asyraf mengesahkan yang sudah bergelar suami kepada Arna Salleh dalam satu majlis pernikahan yang belangsung di rumah pengantin perempuan di Bidor, Perak.

Amar Asyraf juga menyerahkan mas kahwin bernilai RM1,111 dan wang hantaran berjumlah RM13,000 kepada pihak perempuan selain membawa tujuh dulang hantaran berbalas sembilan.

“Untuk majlis ini saya dan Arna memang tidak mengundang rakan media atas alasan privasi. Bagaimanapun saya tetap mengundang rakan media untuk majlis bertandang di Melaka, pada 17 Ogos nanti”

Tahniah untuk Amar Asyraf dan Arna Salleh serta keluarga mereka atas penyatuan dua hati ini. Semoga sampai syurga.Kredit ROTIKAYA

Amboi! makcik dua orang tue....bukan main lagi posing kikiki....

Sesiapa orang Melaka....bolehlah berkunjung ke majlis Amar nanti ya....
Nota Pink:Selamat Pengantin baru buat Amar Asraf dengan isterinya....Semoga jodoh kekal bahagia hingga hujung nyawa....Amin..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

::Tutorial Daftar Nuffnang + Cara nak pasang Nuffnang pada Blog versi baru::.

Author : Cik Rose Cute | 1:51 PM | 9Total Comments |
Assalamualaikum...
Sajer nak share gan korang "cara nak pasang Nuffang pada blog" versi baru.....aku terjumpa tutor nie dekat blog Amy Fahmi 
sesiapa yg belum daftar bolehlah daftar...tak rugi..pasang nuffang kat blog free jer...last2 kita dapat duit hihihi
Jom! tengok tutor kat bawah hasil kredit dari Amy Fahmi  nie...

Seperti yang kite maklum, page nuffnang dah bertukar sekarang ni..kalau dulu cara pasang iklan die lain so sekarang ni yang baru lain la jadinyer..actually amy buat tutorial ni tuk kawan2 amy yg baru berjinak2 dengan dunia blog..nak tolong ajar kat luar susah..sorang duk tganu sorang duk kl..jadi kat blog ni je la senang nak explain serba sedikit..harap2 dapat membantu.Jom kite start yer...=)

Step pertama, korang kena daftar kat http://www.nuffnang.com.my ni dulu..nak mudah ( KLIK SINI ) jer..Page kat bawah ni akan keluar...
Kemudian, korang klik kat Join Nuffnang tu..bila korang klik akan keluar borang untuk di isi seperti di bawah ni..
Ni first borang yang akan keluar..korang kena isi semua step..ada 4 step..lepas isi yg pertama tu scroll down kemudian tekan Next..lepas tu akan keluar lagi borang korang isi dan tekan Next lagi sampai ke borang terakhir kemudian tekan Finish...

Bila dah tekan Finish tu page in akan keluar..iaitu Account Activation..


Bila da keluar page kat atas ni, korang pergi bukak email yang korang daftar tu dan klik link yang nuffnang hantar untuk mengaktifkan akaun korang..lepas tu korang boleh la login akaun nuffnang..nak mudah tekan click here macam kat anak panah tu...=)

 Sekarang korang boleh la login tuk masuk ke akaun nuffnang..page kat bawah ni akan keluar..
 Kemudian korang klik kat My Nuffnang beranak panah warna hitam tu kemudian korang klik kat Welcome to blog yg beranak panah berwarna merah..last korang klik kat  MANAGE MY BLOGS..


Page kat bawah ni akan keluar..


Lepas tu korang pergi cari tempat yg amy tanda tu, korang update survey korang..ala xsusah pun juz klik jer ikut suka hati korang..lepas tu submit..=)
CARA-CARA NAK PASANG IKLAN NUFFNANG DALAM BLOG..

Bila tekan kat manage my blogs..akan keluar page nie..

Korang cari tempat yg amy tanda tu,  LARGE REC, LEADERBOARD, SKYSCRAPER..pilih salah satu then klik jer atas link biru tu..kemudian page kat bawah ni akan keluar...

Bila da keluar page ni..korang boleh klik kat mane2 kotak korang suka untuk ambik coding iklan nuffnang..lepas klik korang scroll down then ambik coding die..
Ambik coding ni masuk dalam blog..mcm biasa pergi kat dashboard --> layout --> add a gadget --> HTML/JavaScript lepastu masukkan coding yg di copy td paste kat sini last skali save...settle...=)
Hasilnya...
|
|
|
|
V
LEADERBOARD

SKYSCRAPER


LARGE REC

















Nota Pink: Terima kasih Amy Fahmi kerana rajin buat tutorial nie....panjang betul hihihi...Hope korang boleh ikut...ya...tq

Tutorial nuffang nie khas untuk yang baru belajar nak berblog...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Ikan Patin Kesukaanku

Author : Cik Rose Cute | 12:48 PM | 22Total Comments |
Assalamualaikum....

Hari nie masak ikan Patin kesukaanku...Terima kasih kepada suami tercinta kerana memahami diriku yg amat gemar makan ikan patin...lagi2 kalau masak tempoyak kikiki....(Sila menjamu mata sambil telan air liur ya...)

Hai! nak letak resepi jugak ke....tak payahlah...pasti korang tahu camna nak masak tempoyakkan kan!kan!....hihihi Okey Bye!! nak sambung edit blog...

 Jiran sebelah rumah aku depan rumahnya...paip saluran air  bocor...Sekrg tukang penyelenggaraan sedang di lakukan...
 Nota Pink:Nanti nak story pasal aku pergi Pinang minggu lepas...seronok jugak tapi penat mendukung Syifa huhuhu


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Amar Asyraf Dan Tunang Akhirnya

Author : Cik Rose Cute | 7:34 PM | 15Total Comments |
Assalamualaikum...



 Nak bergosip kejap hihihi....aku ada terbaca yg Amar Asraf akak kawin minggu nie....betul ke idok...aku tak tahu ler....Aku terbaca kat blog ROTI KAYA

 

Nama beliau mungkin tidak sebesar pelakon popular yang lain tetapi aktor muda ini mendapat perhatian ramai semenjak beliau bawakan watak Zain dalam drama bersiri Setia Hujung Nyawa.

Amar Asyraf hari ini melalui akaun Facebook beliau seakan ingin beritahu para peminat yang beliau bakal menamatkan zaman bujang pada minggu ini — hujung minggu ini kami jangkakan tarikhnya.

“She who never let me slip away with the current, are my backbone for this 2 years and will be for all my life! I always knew that she is the one”
“And this week I’ll be her husband! I will take the responsiblity for all her action starting this weekend,”
 tulis beliau yang kami percaya ditujukan kepada tunangnya, Arna Salleh.



My Note: Kalau betul mereka nak kawin Alhamdulillah....semoga persiapan perkahwinan nanti berjalan dengan lancar....Amin....

Suka dengar bila orang nak kawin nie....hihihi ingat time aku nak kawin dulu...berangan kejap...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Make Over Blog Review

Author : Cik Rose Cute | 12:10 PM | 22Total Comments |
Assalamualaikum....

Sudah lama blog nie menyepi tentang story2 yg panas dan juga story my famili....Aku sibuk sedikit....huhuhu blog korang pun...dah lama tak singgah....Okey.. nak review blog yg telah di make over oleh aku yg tak berapa kreatif nie....

Aku suka dengan kaler blog Queen Of Butterfly  
hari itu aku edit....owner berpesan just guna kaler yg sudah ada di blognya...memang cantik kalernya....lembut dan sejuk mata memandang....Di bawah adalah kata2 owner...

As for me.. memang sangat berpuas hati.. NICE & SIMPLE kan.. kan.. ? Header tu yang paling Queen suka.. Owh.. anak-anakku... Header JAMU tetap juga nak tepek.. bukan apa.. pendapatan sampingan untuk simpanan anak-anak. Mana tahu suatu hari nanti dari pendapatan sampingan jadi pendapatan tetap.. InsyaAllah.
Terima kasih kepada Cik Rose sebab edit blog Queen ni yer. I LIKE! Kepada you yang berminat bolehlah hubungi Cik Rose yer.
Terima kasih kepada Queen Of Butterfly kerana menyukai hasil make over tersebut....bukan senang nak puaskan hati pelanggan tau....hihihi
 Ini adalah blog kedua yg aku edit....Blogger nie..baru lagi...tema blognya adalah biru....perkataan "assalamualaikum" aku ambik dari blog apit...siapa yg tak kenal apitkan hihihi...Owner blog nie...kalau tak silap orang Sabah kot....Kalau korang nak singgah klik Blog Hijrahtul Sofea  sedap pulak tajuk blog owner nie....


 Nie pulak blog bisnes online tudung...memang cantik2 tudung dekat blog Aisyah Scarf harga pun berpatutan...
tema blog..:" ikut suka u..asalkan cantik n sejuk mata memandang.." itu kata2 owner dekat email hihihi....hope owner suka dengan design tersebut...Kalau korang nak borong tudung atau beli...boleh klik Aisyah Scarf

Sekejap lagi nak terjah korang jap....udah lama tak singgah blog korang....lagi2 blog Group kesayanganku "GSF"...tunggu ya adik-adikku....akak datang hihihi...

My Note: Lepas BW baru sambung edit blog yg orang tempah....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ