Running Man

Author : Cik Rose Cute | 11:00 AM | 23Total Comments |
Aku memang peminat Running Man tau...Running Man nie adalah program yang terkenal di korea....Jackie Chan pun turut di jemput untuk menyertai program yg lucu nie...Aku kalau tengok tentu gelak sorang2 sampai mengalir airmata kikiki....yang paling aku suka time Jackie Chan....You all taulahkan peserta running man mana tahu speaking omputih...ibarat ayam dengan itik bercakap memang lawak giler...siapa ada tengok program nie?tentu ada yang pernah tengokkan....kalau korang nak tengok setiap hari malam jumaat pukul 11.45 pm kot....yang lucunya..aku sanggup tunggu nak tengok..Sekarang nie dah episod 100 lebih kot...aku tak pasti sangat...




Peserta Running Man....Kim Jong Kook,hahaha,Gary,Ji Hyo,Kwang Soo(zirafah)sukjin yg lain tak ingat kikiki


See Jackie Chan ada...Aku tengok time ada hero nie....memang lawak kikiki



Kim Jong Kook paling berkuasa kikiki


Lawakan cuba korang tengok kat bawah...aku tak tahu siapa yg edit...aku search kat google..
 
Watak Hulk memang sesuai dengan Kim Jong Kook (Spartakook)kikiki
Kalau Korang tengok klik SINI tq Mrs Abi  share link ya...

Kalau korang nak tengok search jer kat youtube memang ada....tak rugilah tengok...untuk release tension...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen Bloglist Sebulan dan Hadiah Misteri !

Author : Cik Rose Cute | 10:05 AM | 9Total Comments |
 
1. COPY ,  PASTEkan Banner and Backlink kan ke blog Ninaa 
2. Buat entry bertajuk "Segmen Bloglist Sebulan dan Hadiah Misteri"
3. Klik Like --> 
4. Klik Sini ---->  Tekan SINI *jujur 
*sampai habis loading
5. Pastekan URL Entry anda di Kotak Komen , tempat lain tidak diterima :)
Ini sahaja :) Simple kan :) 
due date : 7 April :) 6:00 p:m
 
Jom! cepat2 Tarikh besok last...
 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

#2 Topup GA by NAJAH

Author : Cik Rose Cute | 9:58 AM | 7Total Comments |


klik banner untuk join

MAXIS


KELAYAKAN :-

Warganegara Malaysia
Ada Blog


SYARAT PENYERTAAN :-

Follow blog NAJAH *bagi yang belum*
Like Fanpage NAJAH *ada di sidebar*
Follow Twitter *bagi yang ada..yg xde its ok*

*syarat yang sudah biasa anda lakukan..very easy*


CARA PENYERTAAN :-

Buat entry in tittle '' #2 Topup GA by NAJAH''
Copy banner dan link ke entry ini
tag ? ohhh.. TIDAK PERLU (^_^)
Mention kan anda pengguna line apa Maxis | Digi | Celcom | or whatever 
*sangat penting ya.. nanti fadzlun nak beli number pin topup*
Hantar link penyertaan di ENTRY INI sahaja *no shoutbox* 


PEMBAHAGIAN HADIAH :-

: 1 Top Referral : 

Topup RM 10 x 1 Person

: Cabutan Bertuah :

Topup RM 5 x 3 Person


 SPONSER :-

no need to LIKE or FOLLOW or CLICK
just say thank you to

FAZLIN NATIN BINTI MOHD YUSOF 
*my mother again.. (^_^)*


TAMAT :- 

28 APRIL 2013 | 11.00 p.m
 
 
Jom! Join...mana  tahu kot2 dapat topup kikiki


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

"Maera Ismail Giveaway 2013"

Author : Cik Rose Cute | 9:19 AM | 6Total Comments |
Sesiapa Nak join Klik Banner Di atas tue ya....
Hadiahnya sangat2 menarik...

 
1) Buat satu entry bertajuk "Maera Ismail Giveaway 2013" dan letakkan banner diatas (nak tulis apa2 pun dalam entry tu dipersilakan)
2) Like page KHUMAERA ISMAIL Page
3) Like page MirrorbyMaera
4) Like page WEBNIAGA
5) Tinggalkan link entry anda di entry ini!!
 
 
 
Menang atau tidak, anda tetap layak untuk berada di dalam bloglists www.maeraismail.com.
 
 
Sangat mudah bukan?? Apalagi, jom join!!! ;)
 
 
Wassalam
 
Tak menang pun Dapat masuk dalam bloglist Khumaera okey...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Fazura Minat Shaheizy Sam

Author : Cik Rose Cute | 10:01 AM | 24Total Comments |
Hahaha....aku nie peminat giler Fazura selain lisa surihani...memang fazura nie sangat2 cantik....kalau tengok mukanya tak pernah serius asyik tersenyum jer...untung siapa dapat fazura ...tadi aku ada terbaca pasal Fazura Akui Shaheizy Sam Penuhi Kuliati Lelaki Impiannya....kalau Shaheizy Sam baca pasti tersedak kikiki...Korang perasan tak header aku tak ada?aku tgh pening nak design camna...tue yg kosong dekat situ...lantak pilah....korang layan jer cerita di bawah...


nur-fazura
PETALING JAYA: Pelakon Fazura menganggap aktor Shaheizy Sam seorang lelaki yang istimewa kerana mempunyai perwatakan tidak seperti sesetengah lelaki lain.
Fazura atau nama sebenarnya Nur Fazura Sharifuddin berkata Shaheizy Sam atau Sam memiliki kualiti seorang lelaki yang diidam-idamkan para wanita termasuklah dirinya.

“Saya setuju Sam seorang lelaki yang ‘tidak banyak’ di luar sana.
“Ramai wanita yang menganggap lelaki semuanya sama, tetapi dia lain, dia sangat istimewa.
“Kerana itu saya sangat senang apabila berlakon dengannya menerusi drama Kisah Cinta,” katanya.
Tambah Fazura lagi, dia dapat melihat Sam juga seorang yang sangat menghormati wanita.
Dalam perkembangan lain Fazura berkata, sejak menginjak usia 30 tahun, dia mula peka terhadap penjagaan kesihatan untuk memastikan dirinya kekal sihat.
Dia kini melakukan pelbagai aktiviti seperti ‘pilates’ supaya kekal cergas selain mengamalkan cara pemakanan yang betul.
“Apabila usia meningkat, macam-macam penyakit yang akan muncul tanpa kita sedar.
“Sudah tiba masanya untuk saya lebih berjaga-jaga soal pemakanan yang betul selain bersenam. Bagaimanapun saya bukannya berdiet, cuma mengamalkan cara pemakanan yang sihat,” ujarnya.
Dalam pada itu, Fazura juga mengelak daripada mengambil minuman berais untuk agar kesihatannya terjamin.
“Alhamdulillah, berat badan saya turun sedikit, cuma saya perlu menaikkan otot-otot badan sedikit supaya nampak sedikit tegap,” ujarnya yang akan muncul dalam drama Kisah Cintadisiarkan bermula pukul 9 malam pada 9 April ini di saluran TV3.

Betul tue Fazura...Dah masuk 30an nie..kena banyak jaga pemakanan kita...kalau tak macam2 penyakit ada....Korang jaga ke tidak pemakanan korang?

Pssttt pasni nak pergi segi beli barang untuk memasak...Chow dulu ya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

1ST GIVEAWAY BY EMAS PUTIH

Author : Cik Rose Cute | 12:56 PM | 15Total Comments |
Jom! Join Giveaway dari uzu nie....


Hari ni uzu nak lancar 1st Giveaway kat blog uzu. Dijemput join dan support Giveaway uzu ye.
Mana tau rezeki korang kan. Mudah-IIan :)
1st Giveaway akan berlangsung pada 04 April - 17 April 2013/11:59pm

SYARAT-SYARAT
1. Buat entry yang bertajuk 1st Giveaway By Emas Putih
2. Follow sponser, Like fanpage, Klik iklan, Klik G+ dibawah (wajib akan diperiksa)
3. PALING WAJIB Copy coding entry kat bawah dan Paste ke Html post

Coding Entry


[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]
copy coding entry ini di credit kan ke Mia Liana

Follow blog Sponser
Banyak sangat nak follow? Anggap je korang sedang berblogwalking and sambil menang hadiah.
Tak rugi ape pun kan . Dont worry diorang akan follow korang balik.
Like Fanpage Sponser


Klik Iklan Sponser
(Tunggu sampai habis loading) <-- data-blogger-escaped-data-blogger-escaped-jujur="" data-blogger-escaped-data-blogger-escaped-nbsp="">

Follow G+ Sponser



HADIAH-HADIAH

Top Referral
1st Cash RM 30
2nd Topup RM10

Hadiah Random
Domain (com/net/my) x 3
Banner 300x90/sebulan berharga RM100 di Ping.jer x 1
Bisness Card x 1
Bedak Arab x 2
T-Shirt Terengganu x 2
Beg x 2
Shawl x 3
Tudung Bawal x 3
Maskara Fiber berharga RM45 x 1
1x BB Cream Skin79 5g x 1
Necklace Vintage x 3
10 broochs x 2
Topup RM5 x 15
Topup 3 x 1
Buku "Aku Terima Nikahnya" x 1
Buku Diary of a Wimpy Kid : The Third Wheel by Jeff Kinney berharga RM48.50 x 1
Buku Ilmiah x 1
Bookmarks Eksekutif x 5
Frame x 1

Klik untuk melihat -->GAMBARAN HADIAH

Terima kasih kepada sponser-sponser yang sudi menaja 1st Giveaway by Emas Putih ini.


Ramai Betul Sponsor


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Syifa Dalam Kolam

Author : Cik Rose Cute | 12:26 PM | 16Total Comments |
Udah lama tak story pasal syifa....tiba2 hari nie..aku terasa mau story pasal syifa dengan kolam yg baru di beli oleh abah waktu kami balik kampung minggu lepas....Kolam tue kami beli kat Sungai Besar Kuala Selangor...kat kedai situ jugak ada macam2 lagi barang yg mereka jual....selalu juga bila balik kampung Perak singgah kedai tersebut sebab harganya sangat2 murah berbanding dekat giant hihihi


Harga kolam nie rm 39.90...besar jugak saiznya....boleh masuk untuk 2 orang kanak2...Syifa nie kalau air ada kat dalam kolam ..tak mau dia masuk hihihi...

Perasan tak dekat matanya...cam ada ketumbit....yg peliknya..nak kata ketumbit tak pulak ...cuma bengkak merah....risau jugak takut penyakit lain huhuhu amit2..kata orang jawa...

Psstt!!! belum habis lagi terjah blog kawan2....hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Pendaftaran & Semakan Daftar Pemilih Pilihan Raya Umum Malaysia

Author : Cik Rose Cute | 9:20 AM | 16Total Comments |


Ada sesiapa yg  dah daftar untuk mengundi. Dah check ke untuk semakan daftar pemilih? Bagi yang belum lagi, klik saje nama tajuk di atas tue.... Selain tu, korang juga boleh semak daftar pemilih melalui sms.(aku pun belum daftar lagi)



Korang mengundi siapa?biarlah menjadi satu rahsia.... kikiki aku belum pernah mengundi lagi...So tiada pengalaman...ceritalah sikit pengalaman korang yang pernah mengundi...

SYARAT-SYARAT LAYAK MENDAFTAR

(a) seorang warganegara Malaysia;
(b) telah mencapai umur 21 tahun;
(c) bermastautin di bahagian pilihan raya yang ingin didaftarkan; dan
(d) tidak dihalang / hilang kelayakan oleh undang-undang yang berkuat kuasa.

CARA UNTUK MENDAFTAR - UNTUK PEMILIH BIASA

(a) datang sendiri ke mana-mana pusat-pusat pendaftaran;
(b) serahkan kad pengenalan anda kepada petugas SPR yang akan mengisikan borang pendaftaran anda;
(c) semak borang pendaftaran yang telah diisikan oleh petugas SPR dan pastikan semua maklumat yang diisikan adalah betul dan mengikut sebagaimana dalam kad pengenalan anda sebelum menurunkan tandatangan;
(d) menurunkan tandatangan anda selepas berpuas hati; dan
(e) dapatkan salinan borang pendaftaran dan simpan sebagai bukti sekiranya perlu untuk membuat sebarang tuntutan semasa tempoh pameran, Rang Daftar Pemilih Tambahan nanti.


Psssttt!! semalam aku ada story pasal pencuri masuk rumah kat taman niekan....rupa2nya tuan punya rumah tue...tak kunci pintu dari dalam...dia kunci pintu untuk grill sahaja....lagi mudahlah pencuri tue masuk huhuhu


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

1st Giveaway By Izah & Ecah

Author : Cik Rose Cute | 8:20 PM | 17Total Comments |
**klik banner**
Hadiha-hadiah:
Tony Moly Lip Tint x 3
Tudung bawal x 1
Keychain x 9
Gelang tangan x 1
Vector x 5
Bookmark x 5
Topup :
RM10 x 6
RM5 x 6
RM3 (maxis/celcom) x 1 
Ada banyak lagi hadiah yang menarik untuk korang! ^^
Join SINI cepat!
Tarikh tamat: 31 April 13 | 3 petang


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com

Author : Cik Rose Cute | 11:05 AM | 15Total Comments |
Jom! Join Giveaway Nie....Hadiah pun hebat2...


NAILI SHOPPE : Kedai Online Termurah Di Pasaran

Naili Shoppe merupakan pemborong, pengedar dan penjual pelbagai produk kecantikan, kesihatan, tudung (bawal, labuh, ratu), stoking buluh, shawls serta pelbagai jenis aksesori bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan kawasan sekitarnya.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Naili Shoppe ini ialah D’Herbs, Anugerah, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Nurbeautyline, Fellina, Megah Perawan, CocoaCollagen, Avail, Pamoga - Vida Beauty, Beauty Umairah, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Hijrah, Smartherbs, Pompure, D’Qistee, Produk Sunnah, Jerslin, Jamu Ratu Dara dan banyak lagi.

PEMBELIAN SECARA ONLINE AMAT DIALU-ALUKAN

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :-
Puan Naili : 013-3913 349
Emel : nailishoppe@gmail.com

Alamat Premis :
Naili Shoppe
T00-UF2, Blok C
Pangsapuri Putra Damai
Jalan P11E Presint 11
Putrajaya

Business Hours :
Isnin – Jumaat ( 10 pagi – 9 malam )
Sabtu – Ahad ( 10 pagi – 8 malam )


Syarat Penyertaan Giveaway
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Like Fanpage NailiShoppe dan Add To Circle Google+ Naili S
  3. Like Fanpage Keledek Pedas dan Add To Circle Google+ Dennis Zill
  4. Buat entri bertajuk Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
  7. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
  8. Giveaway ini akan berlangsung dari 12.01 pagi 23/3/2013 sehingga 11.59 malam 7/4/2013

Hadiah Giveaway - Wang Tunai Berjumlah RM 200.00
  • Pertama : RM 40 X 1 orang
  • Kedua : RM 30 X 2 orang
  • Ketiga : RM 20 X 2 orang
  • Keempat : RM 10 X 6 orang

Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh Naili Shoppe dan Mykeledek dengan kerjasama Mialiana.com


Cepat2 Join sebelum tarikh tutup...Doakan Cik Rose Cute Menang ya hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Rangka Umat Nabi Nuh Dijumpai!

Author : Cik Rose Cute | 9:33 AM | 15Total Comments |
Subhanallah....memang menakjubkan.....aku terbaca kisah nie terus terasa mau share gan korang...Semakin lama...banyak sejarah zaman Nabi di temui oleh saintis2 yang hebat....

Subhanallah, Rangka Umat Nabi Nuh Dijumpai! - Terbakor
Aktiviti eksplorasi gas wilayah selatan gurun pasir Arab baru-baru ini menemui tengkorak manusia bersaiz raksasa sangat mengejutkan. Wilayah di gurun pasir Arab selatan ini disebut “Penempatan kosong” (Empty Quarter atau Rab al-Khaliy). Fosil manusia raksasa itu ditemui oleh Pasukan The Aramco Exploration.
 
Sebegaimana yang dinyatakan oleh Allah SWT dalam Al-Quran bahawa DIA pernah menciptakan manusia bersaiz besar. Mereka adalah kaum ‘Ad dimana Nabi Hud AS diutus di situ untuk menyeru manusia pada kebenaran. Tubuh mereka bersaiz besar, sangat tinggi dan kuat kerana itu mereka boleh memeluk sebuah pohon besar dan mencabutnya.
 
Kemudian, setelah Allah memberi kekuatan pada mereka dengan melebihkan mereka dari umat yang lain, mereka berbalik menjadi umat penderhaka, mendustakan serta menentang kenabian Nabi Hud AS. Sebagai hukuman, mereka kemudian diseksa oleh Allah SWT. Para Ulama Arab Saudi meyakini penemuan ini adalah kaum ‘Ad dari zaman Nabi Hud tersebut.

Demi keselamatan tapak arkeologi tersebut, tentera Arab Saudi telah menjaga kawasan penemuan ini dan tak seorang pun dibenarkan memasuki lokasi kecuali para pegawai eksplorasi Aramco.
 
Ada sesetengah pihak yang cuba menafikan penemuan ini dengan mengatakan bahawa gambar ini adalah ‘super impose’. Ini adalah cubaan penafian dari pihak yang ingin menentang kebenaran sejarah yang sebenarnya. Mereka lebih gemar dan taksub kepada sejarah yang mengatakan manusia hasil dari evolusi monyet dan beruk. Jadi apa pilihan kamu?
 
Kredit SINI
 
 Pssttt...okey..aku nak masak...dah dekat pukul 10.00am...aku chowww dulu...mungkin lepas masak aku masuk blog korang..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Pencuri Berleluasa

Author : Cik Rose Cute | 9:16 AM | 12Total Comments |
Baru kejap tadi....aku sembang dengan jiran aku....aku dengan makcik tue bukan tinggal bersebelahan...kami satu taman perumahan kat sini..."Taman Medan Jaya"

Makcik tue cerita dua tiga hari yang lepas...ada rumah kakak sebelah dengan rumah mak cik tue pencuri masuk...habis barang kemasnya kena rompak...kakak tue pulak tiada dekat rumah....lagipun rumah kakak tue tiada pintu pagar terlapang jer....So senanglah pencuri  terus masuk dan parking kereta.Pintu rumah kakak tue  pencuri menggunakan pisau untuk masuk ke dalam...(seram sejuk aku dengar makcik tue cerita) Dah banyak kali dah dekat taman perumahan aku ada kes pencuri masuk....janganlah pencuri tue masuk rumah aku....huhuhu

Aku rasakan...sebelum pencuri tue mencuri pasti dorang ingat Allah di dalam hati dan berdoa agar dorang tak kena tangkap....betul tak?kikiki...(walaupun mereka mencuri)

Macam2lah sekarang nie.....tempat korang ada kes camni jugak....yang peliknya,pencuri yang mencuri rumah jiran tue pakai kereta....pencuri dah makin canggih... Korang hati2 ya....barang tak heran sangat kalau pencuri tue nak ambik boleh ganti lain....risau nyawa...kalau dorang ambik jugak....mana nak cari ganti...huhuhu


Pssttt!!!...dah lama tak story pasal kisah my famili....kikiki....ada seorang blogger dah rindu dah....nantilah aku story....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Tempahan Blog Dari She's Kaki Comey

Author : Cik Rose Cute | 1:29 PM | 17Total Comments |
Tempahan template kali ini dr She's Kaki Comey
Bertemakan pink
Simple dan kemas
http://2.bp.blogspot.com/-X60Xd13OevQ/UVmI-fXZDyI/AAAAAAAAAP0/aGddwBr69uE/s1600/9.png



Anda teringin blog seperti ini..meh inbox saya di fb
atau ke inbox fanpage jika  tak boleh nak reply massage anda

My Fanpages 

Paling penting mesti sediakan detail selengkapnya..
CONTOH :

Tema blog : Elegant + Floral

Warna blog : Pinklembut atau purple.
Nama blog [ header ] : Mia Duniaku..

Footer : Terima Kasih Singgah Blog Saya (jika detail lengkap dan unik maka cantiklah design blog tu nanti..)

FULL TEMPLAT BY CIK ROSE CUTE :
- Header 
- Footer
- Background blog ,body post & sidebar dan sebagainya...

SEKIAN WASSALAM

Pssttt!! kikiki pasni....nak terjah blog korang kejap....tunggu ya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Kisah Kucing Dengan Nabi S.A.W

Author : Cik Rose Cute | 12:49 PM | 6Total Comments |
Hai Selamat tengah hari...dah makan ke?aku baru lepas makan...perut terasa penuh bila mengadap komputer....nak duduk pun tak selesa....(adakah aku semakin ge....mukkkkk huhuhu) kalau fikir gemuk mesti tension kikiki
 
Okey stop!! fikir gemok....Sebenarnya aku nak share gan korang satu kisah Tentang kucing peliharaan Nabi Muhammad S.A.W yang menpunyai kucing  yg di beri nama Mueeza  Jom baca kisah menarik nie....untung sesiapa yg menyukai kucing....sebab kucing pun kesayangan Rasulullah...
 
Di ceritakan dalam suatu kisah,Nabi Muhammad S.A.W memiliki seekor kucing yang di beri nama Mueeza.Suatu ketika,di kala Nabi hendak mengambil jubahnya,di temuinya Mueeza sedang terlelap tidur dengan santai di atas jubahnya.Kerana tidak mahu menggangu haiwan kesayangannya itu,Nabi pun memotong belahan lengan yang di tiduri Mueeza dari jubahnya.
Ketika Nabi kembali ke rumah,Mueeza terbangun dan tunduk sujud kepada tuannya.Sebagai balasan,Nabi menyatakan kasih sayangnya dengan mengusap lembut ke badan kucing baginda sebanyak 3 kali.
Dalam peristiwa lain,setiap kali Nabi menerima tetamu di rumahnya,Nabi selalu menggendong Mueeza dan di riba di atas pahanya.Salah satu sifat Mueeza yang Nabi sukai ialah dia selalu mengeong ketika mendengar azan dan seolah-olah suaranya terdengar seperti mengikuti lantunan suara azan.
Kepada para sahabat,Nabi selalu berpesan untuk menyayangi kucing peliharaan seperti menyayangi keluarga sendiri.
Hukuman bagi mereka yang menyakiti haiwan manja ini sangatlah berat,dalam sebuah hadis sahih Al-Bukhari di kisahkan tentang seorang wanita yang tidak pernah memberi makan kucingnya dan tidak pula melepaskan kucingnya untuk mencari makan sendiri.
Nabi S.A.W pun menjelaskan bahawa hukuman bagi wanita ini adalah siksaan neraka.Tidak hanya Nabi,isteri Nabi sendiri iaitu Aisyah Binti Abu Bakar Ash Siddiq pun amat menyukai kucing dan merasa amat kehilangan di kala kucingnya meninggalkannya.
Seorang sahabat yang juga ahli hadis,Abdurrahman Bin Sakhr Al-Azdi di beri jolokan Abu Hurairah (bapa kucing jantan) kerana kegemarannya dalam merawat dan memelihara banyak kucing jantan di rumahnya

Geramnya tengok kucing nie.....gemoknya.....kalau peluk pasti best...bulu pun nampak bersih jer...
Pssttt Syifa memang suka kucing....Pantang jumpa kucing tak kira kucing comot pun nak pegang...Kalau pergi gerai makan pasti banyak kucing....syifa apalagi tak duduk atas kerusi asyik turun jer nak terkam kucing,siap bunyi lagi panggil kucing....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Happy Brithday Buat Mama Alesya (Lela)

Author : Cik Rose Cute | 9:06 PM | 16Total Comments |
Assalammualaikum..Selamat Malam...

Sebelum aku terlupa....hari nie juga birthday Mama Alesya(lela)..nasib baik ada group gsf bagitahu....



KLiK SINI.. untuk singgah ke Blog Mama Alesya (K.Lela)



Happy Brithday buat lela...Semoga yang di impikan menjadi kenyataan....dan bahagia di samping suami tercinta....

Nota Pink: Selamat Malam Untuk Semua....aku nak tengok tv hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen Blogger Muslimah

Author : Cik Rose Cute | 8:53 PM | 14Total Comments |
!Assalamualaikum!
WARNA BAJU: Coklat
WARNA TUDUNG: Pink Lembut
NICKNAME:Cik Rose Cute
MANGSA TAG
Izan
Fieda
 
Harap Korang Join ya...

Nota Pink:Tema Blog aku coklat campur pink....Cute tak? hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Happy Birthday Buat Mama Mia (Izan)

Author : Cik Rose Cute | 3:30 PM | 11Total Comments |
Wah!!! birthday izan hari nie ya....hihihi...Sorry izan lambat buat entry.....Kita sebayalah izan....



Happy Birthday Buat iZan...Semoga Panjang Umur dan bahagia di samping suami tercinta....hingga hujung nyawa...Dapat hadiah apa? kita belum sampai lagi hadiahnya...hihihi..

Sudilah tengok kek nie ya....Cari kat google khas untuk izan.... Selamat Menjamu mata....

Nota Pink: Aii tgh sibuk nie....Insha Allah....akan ku terjah blog korang....tunggu ya....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

NAK CERAH NAK GEBU SECARA SIHAT????

Author : Cik Rose Cute | 12:00 PM | 25Total Comments |


NAK CERAH NAK GEBU SECARA SIHAT???? TESTIMONI BAIK PUNYA BAWAH NI!!

Salam semua, hari ini nak Promote dekat korang, satu produk yang my friend jual dan my friend pakai sendiri yang memang betul2 berkesan. Produk tersebut adalah Beutskin Essence dan SNE Capsule. Adira sekarang makin putih-gebu pun disebabkan produk ini lah. Memang betul, Adira sendiri mengaku  dia telah mengamalkan produk ini sudah lama lagi dan apa sahaja event SNE Marketing, Adira akan turut serta juga. Okey,berbalik pada produk Beutskin  dan SNE Capsule ini, produk ini sememangnya sudah diakui kehebatan dan kebaikannya terutama sekali SNE Capsule, di Hospital KPJ pun ada mengiklankan produk ini. Malah ada di klinik-klinik juga telah menggunakan SNE Capsule sebagai salah satu kaedah rawatan. Jom kita tengok rupa bentuk produk BEUTSKIN dan SNE CAPSULE:



PRODUK BEUTSKIN ESSENCE


PRODUK SNE CAPSULE



Apakah kebaikan-kebaikan kedua-dua produk ni? Korang harus baca sebelum beli bagi korang faham. Jom tengok dan baca kat bawah ni:

:: SNE KAPSUL ::

1. Menghapuskan radikal bebas 
2. Mengaktifkan Saluran darah

3. Mengaktifkan Sel - Sel di Dalam Badan 
4. Mengimbangi Hormon Dalam Badan

5. Mengubah Gen Badan Manusia Lebih Elok  
6. Menguatkan Buah Pinggang Dan Hati


7. Membekalkan Makanan Sihat 
8. Mengukuhkan Sistem Immuniti

9. Menghilang dan memudarkan jerawat, jeragat, parut
10. Merawat 1001 penyakit sprt kanser,kncing mnis dan lain2 lagi



:: BEUTSKIN ESSENCE ::

1. Memutihkan  2. Kecerahan Kulit  3. Memperbaiki Gen 4. Metabolik

5. Anti-Pengoksidaan
6. Memantapkan bahagian aset2 penting... ehem!
7. Masalah period
8. kesuburan ( nk bagi pregnant )

Banyakkan kebaikan2 kedua produk ni? Yang paling penting produk ni selamat, lulus KKM. Kalau korang nak tahu, produk ni memang dah lama ada dekat Malaysia. Lebih dari 7 tahun. Bagi saya lah walaupun banyak produk yang ada dekat pasaran, tapi produk ni paling bagus dan selamat. Walaupun mahal tapi berbaloi sebab produk ni menyihatkan dalaman kita bukan memberi kesan sampingan pada tubuh badan kita. Ha.. jom tengok tetsimoni kawan saya sendiri :
Okey ni gambar dye dulu2...memang sebelum berjumpa dengan produk ni. Memang agak gelapkan kulit dia. Jap-jap tak puas hati lagi, kita bagi gambo yang besar sket.


Gambar penuh. Boleh tengok betul-betul. Dah puas?? Okey kita nengok pulak gambar dia masa mula-mula dlm 5 bulan dia gunakan beutskin essence

Nampakkan??? Berbeza tak??? 5 bulan taw dia sabar guna, hasil dia sangat menggembirakan! Saya pun teruja. Okey tengok pula gambar terbaru dia selepas 7 bulan pakai, memang makin berseri2


Nampakkan? Makin berseri-seri tak? Jadi percayalah korang bahawa produk ni memang bagus. Ha..tengok gambar lain lagi....


Okey dah cukup.. he he :) 
Kesimpulannya beliau mengamalkan produk2 ini selama 7 bulan lebih dah.. Lama kan? yang penting kita kena setia dengan setiap produk yang kita makan. Jangan cepat ubah fikiran tukar produk bila nampak produk terbaru.

Bagi korang yang berminat nak cuba atau nak tanya produk ni bolehlah pegi terjah facebook bisnes dia. Ooops lupa nak bagitahu namanya Mia. Klik bawah ni utk ke facebook beliau.


Harga yang beliau jual sama seperti harga di HQ SNE MARKETING sendiri:

BEUTSKIN ESSENCE RM210
SNE CAPSULE RM198

POSTAGE RM7 SEMENANJUNG
POSTAGE RM9 SABAH SARAWAK

FREEGIFT HAIR SERUM ELIPS
FREE MEMBERSHIP SNE



Nak tengok Blog beliau pun boleh. Blog beliau ni, saya lah yang hias... promote sikit! he he



ATAUPUN KORANG BOLEH SMS/VIBER.WHATSSUP BELIAU:

016 304 6005 ( MIA )

Pssttt!!!  Jangan lupa Contact Mia ya....Entry Di atas selama seminggu di promote okey...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ