Happy Birthday Untuk Mama Qhayra

Author : Cik Rose Cute | 11:56 PM | 7Total Comments |
Ramai betul birthday bulan mac nie ya....termasuk jugak aku kikiki...

http://4.bp.blogspot.com/-9D2CMWp3vlw/UHL_MZpqsdI/AAAAAAAADhc/d3-M-18lE4o/s1600/header%2Bdesign%2Bdeq.png
Hari nie adalah birthday untuk Mama Qhayra Aku terbaca kat blog izan tentang birthday ahli group GSF jugak...

Happy Belated Birthday
to
 
Mama Qhayra
 
Semoga mama Qhayra dipanjangkan usia
di samping Suami Tercinta...kurniakan rezeki yang Murah
 Dan Di rahmati Oleh Allah.....
Amin...
 
 

 Terimalah kek yg cun nie untuk santapan Mama....Jamu mata jerlah hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Segmen : Cari Bloglist Sebulan By Nabila Medan

Author : Cik Rose Cute | 2:11 PM | 14Total Comments |




Nak Join Klik Banner Di atas okey
Terjumpa segmen nie dekat blog BUI terus terasa mau join....

tag
Izan,fieda, dan sesiapa yang mau join...

 syarat2 penganjur tgk di bawah

Syarat
1. Follow blog NabilaMedan - DONE
2. Click Here  *Sampai habis loading. Harap jujur* (akan diperiksa) - DONE
3. Buat entri "Segmen : Cari Bloglist Sebulan By NabilaMedan"
4. Letak banner  & linkkan ke entri ini dan tag lah kat kawan-kawan - DONE
5. Tinggalkan link entri korang dekat bawah ni okay


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST BERSAMA ENTRI MAMA

Author : Cik Rose Cute | 9:16 AM | 14Total Comments |
Terjumpa pulak segmen nie kat blog ImaniWani terus terasa mau join..
Nak join klik kat atas tue ya...

Tag sesiapa yang singgah sini...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Doa Untuk Menghadapi Tekanan (Stress)

Author : Cik Rose Cute | 8:35 AM | 23Total Comments |

As-Salam....Korang pernah tak menghadapi tekanan di tempat kerja,dengan suami,dengan kawan dan bermacam2 tekanan? Pasti adakan....fikiran berserabut banyak fikir yang bukan2....mungkin itu ujian Allah untuk kita...kita di uji dengan ujian yang bertubi-tubi sehingga kita tidak berdaya menanggungnya....Maka zikir di bawah amat tepat buat diri kita di saat kita menghadapi tekanan..

 



Menyerahkan semua perkara kepada Allah, bertawakal kepada-Nya, percaya sepenuhnya terhadap janji-janji-Nya, redha dengan apa yang dilakukan-Nya, berbaik sangka kepada-Nya, dan menunggu dengan sabar pertolongan dari-Nya merupakan buah keimanan yang paling agung dan sifat paling mulia dari seorang mukmin. 

Dan ketika seorang hamba tenang bahawa apa yang akan terjadi itu baik baginya, dan ia menggantungkan setiap permasalahannya hanya kepada Rabb-nya, maka dia akan mendapat pengawasan, perlindungan, pencukupan serta pertolongan dari Allah. 

Ketika Nabi Ibrahim a.s. dilempar ke dalam kobaran api, ia mengucapkan, "Hasbunallah wa ni'mal wakil," maka Allah pun menjadikan api yang panas itu dingin seketika. Dan Ibrahim pun tidak terbakar.
Demikian halnya yang dilakukan Rasulullah dan para sahabatnya. Tatkala mendapat ancaman dari pasukan kafir dan penyembah berhala, mereka juga mengucapkan,


"Hasbunallah wa ni'mal wakil."
"Cukuplah Allah menjadi Penolong kami dan Allah adalah sebaik-baik Pelindung.
Maka mereka kembali dengan nikmat dan karunia (yang besar dari) Allah, mereka tidak mendapat bencana apa-apa, mereka mengikuti keridhaan Allah. Dan, Allah mempunyai karunia yang besar." QS. Ali 'Imran: 173-174.

Manusia tidak akan pernah mampu melawan setiap bencana, menaklukkan setiap derita, dan mencegah setiap malapetaka dengan kekuatannya sendiri. Sebab, manusia adalah makhluk yang sangat lemah. Mereka akan mampu menghadapi semua itu dengan baik hanya bila bertawakal kepada Rabb-nya, percaya sepenuhnya kepada Pelindungnya, dan menyerahkan semua perkara kepada-Nya. Kerana, jika tidak demikian, jalan keluar mana lagi yang akan ditempuh manusia yang lemah tak berdaya ini saat menghadapi ujian dan cubaan?

"Dan, hanya kepada Allahlah hendaknya kamu bertawakal jika kamu benarbenar beriman"
QS. Al-Ma'idah: 23

Wahai orang yang ingin menyedarkan dirinya, bertawakallah kepada Yang Maha Kuat dan Maha Kaya yang kekuatan amat besar ada pada-Nya. Bila anda mahu keluar dari kesusahan dan selamat dari bencana  jadikanlah "hasbunallah wa ni'mal wakil" syiar dan semboyan yang selalu menyelimuti langkah hidup kita. 

Jika harta kita sedikit, hutang kita banyak, sumber penghidupan kita kering, dan mata pencarian kita terhenti, mengadulah kepada Rabb-mu seraya mengucapkan,"Hasbunallah wa ni'mal wakil."


Jika kita takut kepada seorang muslim, cemas terhadap perlakuan orang zalim, atau kuatir dengan suatu bencana, maka ucapkanlah dengan tulus kalimat ini:

"Hasbunallah wa ni'mal wakil."

Nota Pink: Ayat di atas aku copy paste dari blog Aina Closet 
Seronok singgah dan baca blog beliau banyak info yg menarik dan juga isu2 agama yang beliau kongsi...untuk tatapan blogger.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Wow!! My Birthday!!!

Author : Cik Rose Cute | 10:48 AM | 69Total Comments |
Sorry lambat publish entry walaupun hari nie adalah birthday aku....nak tunggu surprise hadiah dari cik hubby tapi hadiah tue belum ada lagi tak sabar menunggu cik hubby tak cakap pun hadiah apa yang dia nak kasi...Katanya kalau cakap tak surprise......Walaupun Umur makin meningkat perangai still sama dari bujang sampai dah anak tiga......bilalah nak berubah la la la...

http://4.bp.blogspot.com/-ORV8iSvfGZ0/UKROgkcsVBI/AAAAAAAABaE/WmhCuRMH59U/s1600/Ucapan+Selamat+Ulang+Tahun+Romantis+Untuk+Pacar.jpg
aku jarang letak gambar....aku malu sebab aku gemuk la la la...
 http://3.bp.blogspot.com/_TQG8kl_mtVk/S2eThLeBWpI/AAAAAAAAAJg/NPkvVzZy01g/s400/5.gif

Kepada group GSF yang wish birthday untuk aku terima kasih banyak2....

Nota Pink: Rindu nak terjah blog korang dan komen cam dulu....dan aku selalu dapat gift dari blogger kerana dapat "Top 5 Pengomen" Sekarang dah  tak ada waktu....Masa mencemburui aku...Tapi lambat atau cepat akan ku terjah blog korang....





Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

Happy Birthday Buat Deqla Dan Lya

Author : Cik Rose Cute | 8:24 PM | 27Total Comments |
Assalamualaikum...
Sorry sangat2 kerana lambat wish birthday korang berdua....tapi rasanya belum terlambat lagi hihihi...10 & 11 Mac ni birthday dua orang sahabat GROUP SEGAR FOLLOWER.Memang syarat2nya kena wish birthday untuk sahabat GSF untuk mengeratkan lagi persahabatan kitaorang di alam maya...Sorry ya...dah lama tak terjah GSF....huhuhu

Happy Birthday
http://3.bp.blogspot.com/-YYugznHOA18/UTjC1_dzS0I/AAAAAAAAJqU/M34TM0BEMwE/s1600/myspace_birthday_clipart03.gif
LyaFarina
10 Mac (Aiii pun Bulan Mac hihihi 13)
http://1.bp.blogspot.com/-SQ4Im5VambA/UJpAjc6OiLI/AAAAAAAAGgM/CGmxGJ08Brg/s640/DSC_0086.JPG
 Happy Birthday Buat Lya...Semoga Terus Tabah Menghadapi Ujian Hidup Dan Sihat2 Selalu serta bahagia di samping famili tersayang.....Amin..Nak Ke Blog Lya Klik Bawah...Lya Seorang Blogger yang sangat2 Mesra...
DEQLA
11 Mac 1983 - 11 Mac 2013 (jangan lupa akak birthday 13 Mac hihihi)
http://1.bp.blogspot.com/-XEW4_ayy7XM/Thvw3EXjHpI/AAAAAAAAEZI/4Pvkwp6E_zA/s400/Download%2BHappy%2Bbirthday%2Bscrap%2Bfree%2Bglitter%2Bgraphics.gif


Happy Birthday Buat Deqla...Semoga Ceria selalu  di samping hubby tersayang....Semoga Impian Deqla Menjadi Kenyataan Insya Allah...Amin2....Korang Jangan lupa Join Giveaway yang di anjurkan oleh deqla ya...Kalau korang nak join klik banner di bawah...Tarikh tutup 19 mac...

 

                                                
Psstt!!! nak sambung edit blog....ramai yg menunggu....Insya Allah nanti aku terjah korang....tunggu...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

GILA GILA REMAJA 2 (2013)

Author : Cik Rose Cute | 6:58 PM | 12Total Comments |
Mood Tgh ke laut...last aku update entry pada tarikh 6 mac....campur pulak dengan edit blog kawan2 yg sudi menempah dariku.....Sorry kawan2....tiada kesempatan untuk singgah blog korang....Sesiapa yg masih still singgah sini...terima kasih banyak2....



GILA GILA REMAJA 2 (2013)
DI PAWAGAM : 21 mac 2013
PELAKON: Hairul azreen, faralyna idris, fizz fairuz, taiyuddin, satiya, hanis kamal, bella dally, kay af, aida af, FAIZAL HUSSEIN




SINOPSIS GILA GILA REMAJA 2 (2013)

Gila-Gila Remaja 2 mengisahkan gelagat remaja masa kini yang terjebak dalam percintaan tiga segi. Hairul Azreen sebagai Afiq ialah pemuda yang berasal dari keluarga berada dan berminat dalam perlumbaan motosikal dan tarian.



Faralyna Idris sebagai Lisa pula ialah gadis yang berasal dari kampung dan seorang pendiam. Fizz Fairuz membawa watak Haikal ialah abang Lisa, seorang yang tegas dan sentiasa mengawal pergaulan Lisa.




Di kolej, Afiq jatuh cinta pada Lisa, manakala Lisa pula salah sangka terhadap sikap Afiq kerana dia juga sangat rapat dengan Erna (Bella Dally). Kris (Hanis Kamal) yang berminat pada Erna cemburu dengan pergaulan Erna dan Afiq yang membawa kepada permusuhan antara mereka berdua.





Rindu dengan Movie Gila2 Remaja Yang dulu....Adakah Movie Gila2 Remaja Sekarang setanding dengan yang lama? Kita tunggu jerlah hihihi....Contoh Azura yang Di lakon oleh Fauziah Ahmad Daud Dengan Jamal Abdillah best dan seronok....tup2 bila di filemkan balik Azura yang di lakonkan oleh Neelofa dengan Shazlee tak best huhuhu....tue yang menyampah tue....Layan Jerlah....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ